Oikeasti hauska juttu

Mutta ensin pari kehittelemääni tv-ideaa.

CSI: ICT

Kuvaus: Tämä sarja kertoo tietokonetuessa työskentelevistä piisirunlujista ammattilaisista. He eivät anna yhdenkään troijalaisen päästä karkuun tai jättää selvittämättä mikä sai tietokoneen epäkuntoon.

Esimerkkikohtaus: (Tapahtumapaikkana työhuone, ja työpöytä jolla on kannettava tietokone läppä auki. Tietokoneruutu on aivan sininen ja siinä on valkoista tekstiä.

Tietokoneen yllä on kyyristyneenä ylipainoinen mies, jolla on päällään Buffy, vampyyrintappaja-t-paita, verkkarit ja terveyssandaalit. Työhuoneen avoimesta ovesta tulee sisään puolitoista metriä pitkä mies, jolla on päällä ruutupaita, farkut  ja aurinkolasit silmillä. Hän ottaa aurinkolasit pois silmiltään. Sisääntullut mies sanoo: )

Mitäs meillä on tässä, doc?

(Tietokoneen äärellä ollut mies nostaa katseensa koneesta ja sanoo: )

–  Tietokone avautuu suoraan blue screen of deathiin. En osaa sanoa ennen tarkempaa tutkimusta johtuiko se ohjelmaviasta vai kuumentuiko tietokone liikaa huoneenlämmössä.

(Sisääntullut henkilö laittaa aurinkolasit takaisin silmilleen ja sanoo samalla: )

Ehkä hänen olisi kannattanut siinä tapauksessa avata Windows.

Ja tähän pärähtää joku The Who:n kappale.

Seuraavaa ideaa en ole ehtinyt vielä kehittää yhtä pitkälle mutta tykkään nimestä.

Godwinin laki: erikoisryhmä

Kuvaus, joka luetaan ääneen jokaisen jakson alussa: ”Verkossa käytävän keskustelun pitkittyessä todennäköisyys sille, että joku esittää vertauksen natsismiin tai Hitleriin, lähenee arvoa 1. New York Cityssä näitä keskusteluja seuraavat henkilöt ovat osa erikoisryhmää nimeltä Natsikorttipakkalaiset. Nämä ovat heidän tarinoitaan.

Esimerkkikohtaus: (Tapahtumapaikkana on poliisiasema. Kaksi poliisi istuu saman pöydän ääressä toisiaan vasten. Kummallakin on edessään tietokone, ja molemmat tuijottavat tiukasti ruutua. He istuvat hiljaisuudessa kunnes toinen poliiseista sanoo: )

Täällä puhutaan kasvissyönnistä.

Hitler oli kasvissyöjä, laita koko porukalle bannia.

(Tämän jälkeen poliisit istuvat taas hiljaisuudessa, kunnes viimeksi puhunut poliisi sanoo: )

Mitä nämä ihmiset oikein kuvittelevat? Täällä puhutaan 1800-luvun impressionisteista. Hitler oli taidemaalari. Koko porukalle bannia.

(Toinen poliisi huokaa syvään ja sanoo: )

Eiväthän ne tajua että jos keskusteluja ei valvottaisi, kohta kaikkialla puhuttaisiin natseista. Toisinaan tuntuu että tämä lika vain lisääntyy ja lisääntyy, ja mikään, mitä yritämme tehdä maailman hyväksi, ei auta.

(Toinen poliisi on hetken hiljaa ja sanoo sitten: )

Mutta jonkun tämä on tehtävä.

Tiedän, tiedän, mutta toisinaan…

Jaksatko ihan varmasti? Me voidaan jatkaa tätä myöhemminkin. Käydään välillä vaikka kahvilla ja donitsilla.

Ei, ei…jatketaan vaan, välillä vaan iskee epätoivo. Kyllä tämä tästä.

Varmasti?

Varmasti.

Okei. Kuule, minä bannaan kaikki täältä Saksa-Suomi-ystävyysseuran keskustelupalstalta ja mennään sitten tauolle.

Ei minun takia tarvitse. Kyllä minä jaksan.

Joo varmasti, mutta minun täytyy käydä tupakalla ja ajattelin sen jälkeen käydä syömässä.

Himmler ei tykännyt tupakoinnista.

Joo.

Okei, mennään vaan.

Kiitos kärsivällisyydestänne: Oikeasti hauska juttu

Mainokset

5 Responses to Oikeasti hauska juttu

 1. Polga sanoo:

  Kettutyttökortti käyttämättä!!!!

  • Ajattelin jättää sen tällä kertaa käyttämättä, sillä keksin kolmanteenkin tv-sarjaan idean: Vanha kettutyttö eli Die alte jungfrau.
   Juonikuviossa vanha kettutyttö selvittää kuka murhaa turkiseläimiä takkeja varten.

   Toistaiseksi tiedän vasta että siinä puhutaan paljon, kaikki teitittelevät toisiaan, ja ainakin yhden päähenkilön nimen on Horst Stauber. Ehkä tuo joutuu suoraan DVD-jakeluun minisarjana, mutta sellaistahan tämä tv-maailma on.

 2. Tiina sanoo:

  Tuosta Talvisota-laista. Se käy muuhunkin kuin poliittiseen keskusteluun.
  Taannoin tässä joku hippi perusti Facebookiin ryhmän, jossa uhattiin Joel Hallikaisen ja hänen perheensä henkeä. Hipistä se oli silloin hauska läppä eikä hippi edes tiennyt Hallikaisella olevan lapsia. No, ymmärrettävästi Hallikainen veti herneet nenään asiasta.
  Tapahtui sitten eräässä Nelosen Maria-keskusteluohjelmassa muutama viikko sitten, että hippi esitti julkisen anteeksipyynnön Hallikaiselle. Tämä oli kaikki ihan ok, kunnes Hallikainen päätti vielä hetken venyttää omaa marttyyriuttaan ja vetäistä esiin Talvisota-kortin! ”Tiedätkö mitä minun isäni ja sinun isoisäsi ovat joutuneet tekemään rintamalla?! Puolustamaan lapsiaan!” jankutti Hallikainen ja yleisö oli samaan aikaan vaivaantunut sekä hämillään siitä, mitä tekemistä Talvisodalla oli Joel Hallikaisen henkilökohtaisen loukkaantumisen kanssa.

  • Melkein toivoisin että presidentti uudenvuoden puheessaan ilmoittaisi että ainoastaan ne henkilöt jotka OIKEASTI sotivat talvisodassa, saavat tehdä viittauksia siihen tästä lähtien.

   Jos joku rikkoo tätä uutta urbaaniviidakon lakia, hänet viedään riippuen vuodenajasta pihalle/lumenottopaikalle/pakastimeen lumipesulle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: