Matkailu imee 000469

Vihaan matkustamista.

Tai sitten Helsinkiä.

Tai matkustamista Helsinkiin.

Annan teidän päättää tarinani kuultuanne.

Viime viikolla jouduin matkaamaan E:n kanssa Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Kiireisen matkustus-aikataulun vuoksi sain kahvia vasta lentokentällä. Kassalla palveluhenkilöstö sanoi maksun yhteydessä ”näyttää siltä että sää on tänään aika huono” tai jotain sinnepäin; en osaa sanoa varmasti enää kofeiini-puutteisilla aivoillani.

Vasen aivopuoliskoni neuvoi vastaamaan: ”Ei. Ihan vain koska…ei. Tämä ei käy. Ilmiselvästi tarkoitusperänne ovat hyvät ja pyyteettömät, mutta ei small talkia, okei? Tämä on minun ensimmäinen kahvikuppini tänään ja kerron sen vain siksi että en minä edes tiedä miksi! Antakaa minulle kahvini ja sovitaan että se oli siinä, okei? Okei!?”

Oikea aivopuolisko nosti esille lapun jossa luki ”Niin, mutta säätiedotuksen mukaan huomenna voisi olla parempi keli + hymyile”.

Muistaakseni tein kuten oikea aivopuolisko käski, mutta kassan ilmeen perusteella en ole ihan varma sanoinko ”hymyile” ääneen.

Hoidettuamme asiamme lentokentällä siirryimme hotelliimme.

Tähän asti olin elänyt hotellikuplassani eli että Omenahotellit olivat omineet heidät, joiden mielestä kaikki ovat mukana vitsissä kun he tulevat aamukahdelta huoneisiinsa ja alkavat huutaa ”TARVITAANKO TÄÄLLÄ TURVAMIESTÄ?!” puolen tunnin ajan.

Tässä kohden pitäisi olla kuva puhkeavasta kuplasta, mutta en ole niin hyvä tietokoneiden kanssa.

Seuraavana päivänä tutustuimme paikalliseen kahvila- ja ravintolatarjontaan.

Jotkut väittävät että Jumalan viha tulee ilmenemään heinäsirkkoina ja esikoisten kuolemalla. Itse olen sitä mieltä että Jumala on päivittänyt vitsauksensa, ja versio 2.0 sisältää suomalaisten kahviloiden tarjonnan.

Jos en ole valmis maksamaan puolesta desistä mustaa nestettä punaista seteliä, saan aina kitkerää tervaa. Parasta perussetti-kahvia olen saanut Arnolds-ketjusta, ja olen siitä yhtä ihmeissäni kuin tekin.

Risaalts fröm the finnish dzuuri: helsinkiläiset kahvilat – tsirou points.

Paikallisista ravintoloista osaan kertoa vain Peninsula 1899-ravintolan tasosta. Menimme sinne koska E oli kuullut kehuttavan paikkaa ja netissäkin sanottiin samaa.

Kuvitelkaas taas tähän sellainen kupla joka poksahtaa.

Kokki oli ilmeisesti käynyt kokkikoulunsa kaupan reseptivihkosten avulla, sillä ensinnäkin kaikki maistui purkkikastikkeelta ja kotitaloustuntien pakollisilta suorituksilta. Lisäksi tilattujen annosten liha/kasvis-tasapaino oli 10-1 kasvisten eduksi ja oikeaoppisissa kiinalaisissa annoksissa olisi pitänyt käyttää sisäfilettä, eikä ulkofilettä.

Tiivistettynä: ruoka-annokset ja/tai kokki eivät olleet Kiinaa nähneetkään, kaikessa oli yritetty säästää ja en tule toiste.

Eikä edes aleta valkoisesta puvustani, jolle sain kirsikkatahran koska Helsingissä tuulee aina ja iänkaiken.

Vihaan matkustamista/Helsinkiä.

Mutta tykkään valittamisesta.

Advertisement

4 Responses to Matkailu imee 000469

 1. Tiina sanoo:

  Monet menee lentokentälle siksi, että lentävät sitten jonnekin, mutta käyhän se matkailu noinkin. 😀

 2. Ana sanoo:

  Ois voinut kysyä etukäteen… vaik helsinkiläiseltä. Ei nyt tietysti auta jälkikäteen vannoa mitään, mut silti sanon (ja vannon) että on hyviä kahviloita ja rafloja. Jopa parin kilometrin säteellä sieltä missä asun, löytyy useita. Sää et vaan nyt osannut!

  • Kahvilaan meni osui merkkiliikkeeseen minusta riippumattomista syistä.
   Itse olisin halunnut vielä etsiä, mutta kanssamatkustajat halusivat NYT sinne kahvilaan.

   Raflaa taas oli E:n ystävä kehunut erään hotpot-aterian vuoksi. Sitten kun mentiin sinne ja kysyttiin onnistuuko, vastaus oli melko lailla ”juu ei -.-”.
   Mutta kun jo olimme jo siellä jne. Silti uskomaton pettymys; valehtelematta minä tekisin samanlaiset annokset, ja minun kokkaukseni yleensä päättyy pohjaan palaneeseen veteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: