Waiting for Termostaattori 000475

Miksi en ole kirjoittanut pitkään aikaan:

A) Nyt kun meillä on kissa hoidossa olenMITÄ SINÄ TEET? MIKÄ TUO ON? MISSÄ NAINEN ON? ANNATKO SINÄ RUOKAA? ENTÄ MIKÄ TUO ON? MISSÄ NAINEN ON? MIKSI TÄÄLLÄ ON NIIN KYLMÄ? MITÄ TUOSSA ON? MITÄ SINÄ OLIT TEKEMÄSSÄ? HAITTAAKO SINUA KUN MINÄ PYÖRIN TÄSSÄ NENÄSI EDESSÄ JA PUSKEN NAAMAANI JA TAKAPUOLTANI SINUN NAAMAASI VASTEN? OLITKO SINÄ TEKEMÄSSÄ JOTAIN? ANNATKO SINÄ RUOKAA?

B) Kahvi. Kirjailijoista jotka tykkäävät juoda alkoholia puhutaan kuin se olisi ammatinvalinnan kautta tuleva luontaisetu. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että he ovat vain juoppoja jotka osaavat laittaa sanoja peräkkäin paremmin l. peräkkäimmin kuin muut (tuo on oikea termi, tarkistakaa vaikka).

Todelliset sanasepät käyttävät kahvia.

Honoré de Balzac: 50 kuppia päivässä. Voltaire: 40-50 kuppia päivässä.

Alkoholi turruttaa. Kahvi saa aivosi toimimaan nopeammin, ajatukset sinkoilemaan kuin kumipallo pingis-matsissa Helvetissä ja jossain vaiheessa huomaat näkeväsi ensimmäistä kertaa elämässäsi kaiken selkeästi, kuin sinun kohdistettu parrasvalo olisi kääntynyt ja näet ensimmäistä kertaa elämäsi näytelmää seuranneen yleisön ja he taputtavat jokaiselle eleellesi ja imevät jokaisen sanasi ja he haluavat sitä lisää enemmän kuin mitään ja sinä tarjoat sitä heille ja yleisö alkaa alkaa vilautella sinulle rintojaan ja heitellä vessapapereita ja sinä olet dinosauruskuningasten Tyrannosaurus Rex ja ja ja

Nyt kun kahvinkulutukseni on hyvänä päivänä 10 kuppia, saan vähemmän ”ja ja ja”:ta aikaiseksi.

C) Raha. Tein kuten uskon entisten partiolaisten tekevän eli ilmoittauduin työvoimatoimistoon, odotin kuukauden työttömänä, laitoin ilmoituksen liittooni, odottelin rauhassa päätös—”HETKINEN? Oletko sinä osakkaana Sarjakuvakaupassa? Mikä on tämä tieto että olet saanut useita fantastiljoonia palkkaa sieltä? Et kai vaan sinä oikeasti työskentele siellä ja yritä nyt huijata systeemiä rahoittaaksesi kahvinjuontiasi?! SELITÄ!”

Nyt sisällä on vetämässä uusi selvitys, jossa kerron että jos olen 1-2 kertaa kuukaudessa kaupan tiskillä hommissa sivutoimi-verokortilla, se ei estä minua hakemasta oikeaa työtä (ja jos sellaista on tarjolla, otan heti vastaan). Lisäksi en voi sille mitään että kirjanpitäjämme tuntee vain Aku Ankassa mainittuja talouslukuja.

Hassu juttu kuinka epätietoisuus siitä milloin seuraavan kerran saat oikeasti rahaa vaikuttaa luovuuteen.

D) Parisuhde. ”Valitan, päivieni valo, en nyt kykene viihdyttämään sinua, koska internetissä on kaksi ihmistä jotka kaipaavat minua. Ai kahville kaupungille? Odotas kun ensin heitän tietokoneeni nurkkaan.”

Mitä olen tehnyt sillä välin:

1) Opiskellut. Hommasin verkkokauppa-oppaan (lapset: jos haluatte isona it-alalle, opiskelkaa koodaamista. Jos haluatte helppoa rahaa, opiskelkaa verkkokauppa-koodaamista. Jos haluatte todella paljon helppoa rahaa. tulkaa osakkaiksi Sarjakuvakaupalle), ja netissä olisi Big Data-, Python- ja SQL-kurssit odottamassa minua.

2) Kurssittanut itseäni. Ex-virma maksoi kurssin jonka on tarkoitus auttaa minua työllistymään. Ja nyt täytyy sanoa että se oikeasti oli hyödyllinen. Kunhan on aikaa, pitää mm. trimmata CV:t ja LinkedIn-profiilit kuntoon.

3) Asensin tietokoneeseeni Windowsin takaisin. Kuten lohdutin Linus Torvaldsia joka tuli kotiovelleni itkemään kun olin poistanut Linuxin koneeltani: ihan kiva järjestelmä, mutta ei sovi vasta-alkajille.
Minulla ei ole nyt aikaa yrittää asentaa verkkokaupan demoversiota Linuxiin käyttäen tekstieditoria ja sveitsiläistä linkkuveistä.

Windowsissa se meni näin: hae asennuspaketti, klikkaa next-next-next ja se oli siinä. Lisäksi Windows toimii tässä koneessa yhtä nopeasti kuin Linux ja päinvastoin.

4. Nauttinut elämästä. Huolimatta C)-kohdasta…milloin viimeksi olen tällä vuosikymmenellä oikeasti nauttinut heräämisestä aamulla? Jos joku veikkasi ”irtisanomistasi seuraavana aamuna ja kaikkina sen jälkeisinä aamuina”, antakaa itsellenne tähtipapukaijamerkki.

Mitä seuraavaksi:

  • Lisää kahvia.
  • Lisää opiskelua.
  • Kanssakumppani kaupalla ovat kokeneet saman kuin minä liittojen kanssa. Kuulemma työvoimatoimistolla menee n. puolitoista kuukautta sen tajuamiseen että kyllä se tosissaan yrittää hommia löytää. Toivon etten ole erilainen tapaus.
  • Yritän tännekin joskus ehtiä.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: