Lyhyitä tarinoita 13

HV-DV.

Sillä nimellä me niitä kutsumme.

Jos joku ulkopuolinen kysyy, se tarkoittaa kysyjästä riippuen: A) uuden droidi-mallin kehityskuluja, B) henkilökuntamanagerointi-järjestelmän asiakirjahallinnon ylläpitokoodia, tai kaikkien suosikki C) se on hiukan vaikea selittää lyhyesti, mutta onko sinulla puoli tuntia aikaa ja korkeampi ammattitutkinto kirjanpidosta?

Oikeasti se on henkilökohtainen toivotus eräälle henkilölle, joka ei ymmärrä miten paljon paperityötä hän aiheuttaa. Olkoonkin että meillä ei ole enää paperia! Näettekö nämä lasit? Joudun lisäämään vahvuutta joka vuosi koska tuijotan niin paljon tietokoneruutua.

Ymmärrän että hänen johtotyylinsä on varmaan tehokas ja myönnetään että kukaan ei hutiloi kahdesti, mutta oikeasti: onko hänen pakko olla niin hiton draama-kuningatar?

Hyvä on, ymmärretään, joku päästi taas kapinalliset livahtamaan, paha juttu, mutta onko silti pakko kuristaa komentava upseeri Voiman avulla paikan päällä? Meillä on erittäin hyvä ja toimiva henkilöstöhallinta, johon kuuluvat sisäiset kehityskeskustelut.

Mutta ei; hän haluaa tehdä sen nyt ja heti. Ja sitten ylentää saman tien jonkun onnettoman/onnekkaan uuteen asemaan.

Tiedättekö miten vaikea on pysyä perässä siitä kuka on aluksen kapteeni? Ja koska hän voi tehdä sen pitkänkin matkan päästä, emme voi olla varmoja oliko syynä hän, työuupumus, luonnolliset syyt vai asteroidikentät? Eikä aleta mistään bonuksista: on vaikea palkita joku kun ei tiedä oliko hyvän alkuvuoden taustalla tämä uusi tyyppi vai tuo vanha edesmennyt tyyppi.

Tämän vuoksi meillä on joku koko ajan hänen perässään, ihan vaan jotta pysymme ajantasalla upseeristosta.

Oikeasti.

HV, DV.
Toivoo koko Imperiumin palkkakonttori.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: