Kesäloman läpikäynti: turistit 00432

CaptureOkei, ehkä on aika kirjoittaa jotain.

Jo ties kuinka monetta vuotta peräjälkeen Suomen luonnon tyhmin eläin on turisti. Miksi meille on istutettu ilmiselvästi vierasperäinen laji, joka ei ole sopeutunut ympäristöömme ja yrittää tappaa alkuperäistä faunaa ärsytykseen?

Viimeksi eilen olin vähällä aloittaa pikkulasten listimisen polkupyörällä. Ensinnäkin iskät ja äiskät eivät ymmärrä mitä tarkoittaa julkinen yhdistetty pyörä- ja kävelytie keskellä kaupunkia.

Tähän kun lisäätte vapaana juoksevat pikkupennut, jotka ovat pelanneet liikaa tietokonepelejä ja luulevat että huohottamalla suojan takana saa + 3 terveyttä sen jälkeen kun selkärangasta löytyvät pyöränrenkaan jäljet, niin täydellistä pyöräilyn iloa.

Onneksi meille kaikille omaan taisteluhävittäjän reaktioajan, trukkikuskin ratinkäsittelykyvyn ja zen-munkin kasvonilmeet (näitä asioita tullaan käsittelemään tarkemmin omaelämänkerrassani ”Miten joku jolla oli niin suunnaton potentiaali saavutti niin vähän eläessään”. Odotan vain että joku kirjoittaa sen puolestani).

Lisäksi annan  yhdistetyn Vuoden Isä – ja Vuoden Lintubongari-palkinnon sille miehelle joka melkein työnsi lastenvaunut (ja mitä niissä nyt yleensä onkaan) eteeni koska tuijotti kaukaisuudessa lentävää lokkia. Niitä kun Turun keskustassa ei ole kuin 23 jokaisella kuutiometrillä.

Ja miksi kaikkien on kuljettava rivissä keskellä tietä? Onko jalkakäytävän reunoilla näkymätöntä laavaa jonka vain lomalaiset näkevät?

Mainokset

10 Responses to Kesäloman läpikäynti: turistit 00432

 1. Dårka ™ sanoo:

  Täällä kaupungissa huomiota herättää vastamaalattu, kuivunut, mutta vielä kirkas polkupyöräkuvio tai jalankulkijakuvio, joiden päällä seisoskelee tai kävelee epämääräinen lössi. Ilmeisesti jotkut kuvittelevat, että kyseessä on joku ohjeellinen tahra. Mitään rotia ei tuntuisi jalankulkijoilla olevan. Fillaristit sentään noudattavat sääntöjä fifty-siksty, mutta silti kytät olisivat saaneet jakaa sakkoja huomautusten sikaan Siltasaaressa pari päivää sitten. Mitäs ajavat jalkakäytävällä.

  Ai niin. Täällä on jotkut hipsterien kokoontumisajot viikonloppuna, kun alkaa joku Flow-kekkeri. Svidu niitä on paljon. Ihan hirveesti. Pöyristyttävä määrä. Eikä niitä erota toisistaan kun kaikki ovat pukeutuneet yhtä ”yksilöllisesti”.

  • Ehkä syynä ovat saksankielen opintoni, mutta tykkään ajatella että ordnung muss sein.
   On pyörätie ja on jalkakäytävä. Jos ei ole, niin sitten samanlainen liikenne kuin tuntuu monilla turisteilla olevan mielihäiriökin eli kaksisuuntainen.

   Mutta kun ei… yksi porukka kävelee reunassa, seuraava porukka kävelee heistä metrin päästä horisontaalisesti ja kolmas porukka kävelee vastaan jälleen metrin päässä horisontaalisesti tai sitten ryhmiä on enemmän, välit ovat lyhyemmät, heillä on lastenvaunut, heillä on koira metrisessä liekassa… Yritä siinä sitten sivistyneesti cyccelöidä.

   Minusta hipsterit kuvittelevat olevansa näkymättömiä.
   Jotenkin he toteuttavat tuntemattoman ajattelijan määritelmää ihmisestä: “A person’s true character is revealed by what he does when no one is watching.”

 2. Zepa sanoo:

  Totta joka sana, mut lisäisin että ei ne pyöräilijätkään osaa. Kotikadullani on pyörätie keskellä tietä, silleen puistomaisesti, erotettu ajoradoista nurmella ja puilla ja merkitty asiallisesti. Arvaa mis pyöräilijät ajaa? No vittu, jalkakäytävillä tietysti. Jos joku tulee tarpeeksi hiljaa, ehtii kävelijä sanoa sille mis pyörätie on, mutta eihän sitä yleensä hiljaa ajeta kun kovaakin kerta pääsee.

  • Pyöräilyyn palataan vielä, mutta totta töriset kuomaseni. Vaikka olenkin yksi heistä, niin pari muutaman toisinaan usein olen kokenut suunnatonta myötähäpeää/suuttumusta/hämmennystä seuratessani kanssapolkijoita.

   Pyörätie keskellä tietä? Onko tämä niitä Helsingin uutuuksia joista puhuttiin jonkin aikaa sitten?

   • Zepa sanoo:

    Ei oo uutuus, kyllä ainakin tämä pyörätie on ollut tuossa ikuisuuden. Ite muutin tänne rautakauden alussa (noin12 v sitten) ja silloin oli jo.

   • Se on varmaan jotain jatko-sodan peruja sitten; ajattelivat hämmentää mahdollisia miehitysjoukkoja liikenteen erityisjärjestelyillä.

 3. Dårka ™ sanoo:

  Kostox tilasin sakuilta Alfine 11* oiljyä 1 litran ja jarrunestettä toisen litra. Ei muute lopu kesken. Tietysti ylijäämäoiljyssä voi keittää hipsterei rapeaksi.

  *Alfine 11 on sata kertaaa parenpi kuin Alfine 8 tai mikä tahansa Nexus. Mutta tämänhän sä jo tiesit.

  • Zepa sanoo:

   Hipsterisoppaa, mmmm! Oon kasvissyöjä, mut kissoille voi tietysti tarjota. Ai niin, mutta eihän hipstereissä ole lihaa!

  • Ylijäämäöljy on ihan kivaa, mutta itse tykkään siitä kuinka hipstereille tarjotaan halpaa punaviiniä halvemmista muovilaseista valkoisissa teltoissa.
   Tällöin tiedän missä he ovat ja se ei ole tekemässä ironian käytöstäni entistä hyväksyttävämpää.

   Alfine 11…tarvitseeko edes kommentoidakaan?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: