Kesäloman läpikäynti: laihis 000430

E ilmoitti loman aluksi että olemme molemmat lihavia.

Myönnettäköön että asiasta olivat huomauttaneet aiemmin mm. terveydentarkastaja sekä äitini, mutta eikö paino tullut lihaksistani?

Mutta toisin kuin heidän kanssaan, E:n viehtymys seurassani viihtymiseen ei johdu siitä että he saavat siitä rahaa tai koska biologia määrittelee asian näin.

Joten…”kyllä, rakas”.

Luovuin turkkilaisesta jogurtista hillon kanssa, mikä johti -2 kiloon alle viikossa.

Sitten E keksi proteiini-pirtelöt. Pyydän anteeksi että äskeisestä lauseesta jäivät puuttumaan sanat ”että”, ”syömme”, ”päivittäin” ja ”vain”, mutta muisto on vielä liian tuore ja kipeä.

Ensimmäisen päivän jälkeen paino tippui kilon. Toisena päivänä paino ei tippunut ollenkaan ja vessapaperi alkoi näyttää syötävältä. Ilmeisesti keho tottui vähään ravintoon.

Sitten järki voitti hitaan nälkäkuoleman ihannoinnin, ja nyt syömme normaalisti, mutta vähemmän kuin aiemmin ja enemmän kasviksia. Vessapaperi ei näytä enää houkuttelevalta, ja myönnettäköön että virkeystaso sekä peilistä takaisin katsovan henkilön vartalo ovat parantuneet.

Tällä hetkellä mennään – 7 kilossa kuukauden jälkeen.

Huonona puolena tuomitsevuus on lisääntynyt. Surullisinta ja hauskinta hupia tällä hetkellä E:n kanssa (kyllä, edelleen cliffhangeri roikkumassa) on lihavien ihmisten bongaaminen kahvilla istuessamme ja sen pohtiminen mitä heille oikein tapahtui? Miksi leipomot eivät saa kieltäytyä palvelemasta ylipainoisia asiakkaita siinä missä baareissa ei tarjoilla humaltuneille?

E ihmettelee miten tuonkokoiset ihmiset voivat löytää elämänkumppania; ihan missä muualla tahansa, ja varsinkin hänen synnyinmaassaan, tuollaiset kuolisivat yksin tyhjistä sipsipusseista koostuvan vuoren alle. Sen sijaan Suomessa jokaisella tuntuu olevan joku vieressä käsikkäin kävelemässä.

En ole oikein keksinyt muuta selitystä kuin että takit tai liivit – tämä on tarjonta, ja jos et tykkää, luvassa on parinmuodostuksesi kannalta negatiivinen tulevaisuusarvio (nälkä parantaa virkkeenmuodostustani).

Jos on muita teorioita, kuulen mielelläni.

Mainokset

13 Responses to Kesäloman läpikäynti: laihis 000430

 1. Tiina sanoo:

  Väittävät, että sisäinen kauneus on rumien keksimää, mutta itse nojaudun siihen teoriaan vahvasti. (Tosin mitä se kertoo sitten minusta itsestäni… Yst.terv. forever alone?)

  • Tiina sanoo:

   Siis nojaudun siihen että sisäinen kauneus on tärkeämpää kuin ulkoinen. En siihen, että se on rumien keksimään. End of seliseli.

  • Opin aikoinaan Hulk-sarjakuvasta että vaikka ihmiset sanovatkin toisin (Hulk opetti Abominationille tosiasioita), me silti uskomme että ulkonäkö viittaa siihen mitä on sisällämme. Rakkaus ei ole sokea, se on valikoivasti likinäköinen.
   Mutta kaikki tapaamamme ihmiset olivat löytäneet jonkun rinnalleen, eli tsemppiä sinnekin!…minäkin löysin…

   • Tiina sanoo:

    Joo, ei ole sokea, mutta mä itse en ainakaan ole koskaan ihastunut ihmisen (miehen) ulkonäköön, silloin kun on ollut ns. tosi kyseessä. Tyypit on kyllä alkaneet sen ihastumisen jälkeen näyttää maailman parhaimman näköisiltä. Oon kyllä kuullut juttuja, että kaikilla se ei toimi noin.

   • Noh, E ihastui ensin hurmaavaan persoonaani (ja jostain syystä hän kutsuu minua hyvännäköiseksi. Minä sanon että hän näyttäisi seksyltä silmälasien kanssa mutta hän ei ymmärrä vihjettä).
    Nyt kun on oltu vuosi yhdessä (viime elokuussahan me tapasimme. Onnea me!), sitä alkaa nähdä toisessa pikku valuvikoja. Toisten kanssa pystyy elämään, toiset voi hyväksyä ja jotkut muuttaa.
    Painoa voi muuttaa.
    Hassua sinällään, alun kriisin jälkeen olo tuntuu ihan normaalilta pienemmän ruoka-annoksen kanssa; kaipa se sitten on niin kuin E sanoi l. keski-ikäisenä ei keho kaipaa enää niin paljon energiaa kuin ennen.

   • Tiina sanoo:

    Jooh, siis totta mooses saat(te) pudottaa painoa, mutta viittasin lähinnä noihin kommentteihin miten jonkun kokoiset voivat saada elämänkumppanin. Että ehkä se ulkokuori ei ole se pääasia.
    Ja ”ihan missä muualla tahansa”… Menkääpä muuten Amerikassa käymään.

    Lisäksi: sun tarvii lakata vähättelemästä itseäsi.

   • Minusta tämä ulkokuori/sisäpinta-keskustelu on todella mielenkiintoista.
    Tietenkin on heitä jotka arvostavat eniten sisäistä kauneutta, mutta yllättävän paljon olen kuullut heistä, jotka ottivat..(miettii hetken poliittisesti korrektia termiä)…mallipainohaasteisen & mallikuvahaasteisen kumppanin koska vaihtoehto ”b) kuole yksin valikoiman vähyyden vuoksi” ei houkutellut (muita vaihtoehtoja ovat mm. ”A) ryhdy jääkiekkoilijaksi ja nai missi”, ”C) nai unilelusi” ja ”D) Muuta Ranualle ja osta volvo.”).

    Mutta edelleen, LL Cool J:ta lainatakseni ”there is somebody to anybody. But if you look like Jabba the Hutt and you dream about Pamela Anderson, then you’re shit out of luck, man.”

    Juu, Amerikka on jo menetetty tapaus, joskin siellä on vastineeksi sitten Barbi- ja He-Man-mittasuhteisia enemmän. Ristiriitainen maa, E on kertonut tarinoita.

    Ps. Yritän vain suojella teitä. Yrittäkää ymmärtää: jos kertoisin rehellisesti kuinka hitsin hyvännäköinen minusta on tullut kasvisruuasta ja proteiinipirtelöistä enimmäkseen koostuvan ruokavalion avulla + miten uskomattoman hauska olen livenä…kuinka voin luovuttaa kaiken tämän VAIN yhden naisen käyttöön?

    Olen surkea, en kovinkaan hauska ja sangen ruma (Uskokaa minua, näin on parempi meidän kaikkien kannalta.)

   • Tiina sanoo:

    No jos jatketaa tätä keskustelua väsytyskuolemaan saakka, niin tietysti ulkonäkö vaikuttaa siihen kehen ihastuu tms., mutta ainakin omalta kohdaltani väittäisin, että tyyli vaikuttaa huomattavasti enemmän.

    Annan esimerkin: Viime syksynä tapasin aivan järrrrrjettömän hyvännäköisen tyypin. Kuola valui ja polveni löivät loukkua. Tällä viikolla tapasin tyypin uudestaan ja hän oli muuttanut tyyliään eikä lainkaan hyvään suuntaan. En olisi muuten koskaan vilkaissutkaan tyyppiin sen näköisenä, jos oltaisiin tavattu ekaa kertaa.

    (Olen muuten itse ihastunut pullukkaan mieheen: siinäkin merkkasi nimenomaan tyyli. Ja tyyliään voi jokainen muuttaa tai kuten LL sanoi, tsekata naisia, jotka tykkää juuri sen tyylisistä tyypeistä.)

   • Minä kun niin toivoin että oltaisiin keskusteltu enemmän hipsterien tuhoisasta vaikutuksesta ja lauottu hipster-vitsejä: ”Why did hipster burned his mouth? He drank coffee before it was cool”.

    Tyyli sen sijaan olisi asia josta minulla on nykyään paljonkin mielipiteitä, mutta koska aika on kortilla, jätän tämän tähän.

 2. polgara3 sanoo:

  Välitä E:lle viesti, että minulla on vakavaa sanottavaa hänelle! She’ll make my day…
  Pystyn myös antamaan useita konkreettisia – jopa perskohtaisia esimerkkejä omalaatuisesta parinmuodostuksesta 1970-luvulta aina näihin nimenomaisiin päiviin asti.
  Ja taatusti olen aina ollut LÄSKI.

  • Nyt täytyy ottaa huomioon E:n kulttuuritausta. Hänen (alkuperäisessä) kotimaassaan päivän pääuutislähetyksen tärkein uutinen on kuka voitti vuosittaisen Käden Pitäminen Kynttilänliekin Päällä-maratonin MM-kilpailun..
   Sielläpäin itsehillintä ja -kontrolli on meitä korkeammalla tasolla. Jos joku esim. syö itsensä muuhun kuin BMI:n tavoite-arvoihin, häntä pidetään epäonnistujana.
   Siksi näinkin monen lihavan (kyllä, sanoin sen) ihmisen näkeminen on hänestä hämmentävää; eikö näillä ihmisillä ole yhtään itsekunnioitusta?

   Hän ymmärtää jos syynä on sairaus tms., mutta muuten ei selityksiä (kuten itse olen saanut huomata). Syytän siis kulttuurieroja.

 3. Dårka ™ sanoo:

  Ketä käski olla läski. Steppaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: