Asioidenhallintaryhmä, osa IV: tilanne päällä

Poliisivoimien kunniaksi on sanottava että he tulivat yllättävän nopeasti kahdesta seikasta huolimatta.

Ensimmäinen on se, että heille soitettiin ”jättimäisestä robotista joka tuhoaa keskustaa”, mikä kuulostaa niin pilapuhelulta kuin sellaiset yleensä kuulostavat. Mutta kun samankaltaisia puheluita alkoi tulla enemmän, poliisit reagoivat.

Tästä pääsemmekin toiseen kohtaan eli siihen että keskustassa ilmeisesti oli jättimäinen robotti, ja heidän oli mentävä sitä vastaan. Joten kaikki kunnia heille.

Poliisien saapuessa paikalle robotti ei ollut juurikaan liikkunut paikoiltaan. Niin hämmentävältä kuin se vaikuttikin, näytti aivan siltä kuin  se olisi viimeistellyt tuhotyötään repimällä irti tuhotun talonkerroksen rakenteista törröttäviä rakenneputkia.

Tämä ei kuitenkaan ei ollut paikalle hälytetyn poliisipäällikön  ensimmäisenä huolena hänen huutaessaan ohjeita.

”Saartakaa se autoilla! Ryhmittäytykää sen ympärille! Tiedätte jo järjestyksen: ensimmäiseen riviin ne joiden puoliso odottaa lasta, toiseen riviin ne joilla on enää muutama päivä eläkkeeseen ja kolmanteen riviin kaikki jotka epäilevät jotain suurta salaliittoa, eivätkä ole tehneet mitään kirjallisia muistiinpanoja, koska eivät ole vielä varmoja sekä ovat kertoneet ainoastaan yhdelle luotettavaksi uskomalleen ystävälle tästä kaikesta!”

Poliisipäällikkö itse asemoi itsensä neljänteen riviin eli ”liian vanha tähän [sensuroitu]n”.

Kaiken tämän aikaa robotti jatkoi tuhotyötään, joka nyt muistutti ärsyttävien rikkaruohojen nyppimistä.

Joku ojensi poliisipäällikölle megafonin. Hän epäröi hetken ja sanoi sitten megafoniin ”Herra/Rouva/Neiti mekaanisesti-edistyksellinen-toimintakone / Herra/Rouva/Neiti mekaanisesti-edistyksellisessä-toimintakoneessa!”…”hitto näitä uusia poliittisesti korrekteja toimintasääntöjä” (ei tietenkään megafoniin)…”Voisitteko lopettaa sen mitä teettekin ja antautua ystävällisesti?”

Robotti pysähtyi. Poliisipäällikkö huokaisi helpotuksesta.

Sitten robotti teki nopean nykäisy-liikkeen ja pala rakennusta lensi usean metrin päähän poliisipäällikön taakse, murskautuen maahan osuessaan ja lennättäen murusia hänen päälleen.

Se, oliko pala ollut tavallista tiukemmassa vai oliko tuo vastaus, ei poliisipäällikköä liikuttanut. ”Minä olen liian vanha tähän [sensuroitu]n!”, hän huusi miehilleen (pisteet kuitenkin hänelle siitä että hän oikeasti lausui ”[sensuroitu]:n”, sillä koskaan ei voi tietää kuka kuuntelee). ”Ampukaa sitä!”

Useampi kuin yksi teki henkisen yliviivauksen 10-vuotiaana tekemästään ”Asioita joita haluan tehdä isona”-listasta, kun he alkoivat tulittaa jättimäistä robottia.

Hienoa että ammuskelusta oli jotain hyötyä, sillä robottia se ei tuntunut haittaavan. Osa luodeista kimposi siitä ja osa upposi siihen, mutta ne eivät hidastaneet sitä. Robotti jatkoi työtään kuin sen korvien ympärillä surraisi tavallista ärsyttävämpi kärpänen.

”Tulitus seis!”, poliisipäällikkö huusi megafoniin. Sitten, ilman megafonia: ”Minä olen jne.! Meidän on pakko kutsua hänet! Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa! Tuokaa minulle puhelin!”

Jatkuu…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: