What’s in your head clown? 000388

Tiedättekö mikä on seuraava iso juttu kauhussa?

Pellet.

Sain yhtäkkiä vision kahdesta henkilöstä puhumassa puhelimen ääressä, ja lopulta toinen kysyy ”millainen pelletilanne teilläpäin on?”

Ennen kuin kerron teille ei-koulrofobisille miksi näin, on kerrataanpa miksi mikään muu ei enää pelota.

Vampyyrit.

Ennen oli pelottavaa joutua vampyyrin puremaksi. Nyttemmin ne ”kimalteleva päivänvalossa”, kiitos vaan Stephenie Meyer. Jätetään asia siihen.

Ihmissudet? Tämä. Edelleen: ironinen kiitos Stephenie Meyer.

Zombit? No niitä ei tietääkseni ole Twilight-kirjoissa, mutta mm. The Walking Dead-tv-sarjan sekä -sarjakuvan vuoksi  niidenkin kauhistuttavuus on käytetty loppuun. Nyt niitä voi jopa ymmärtää, kuten ”Cargo”-niminen lyhytelokuva osoittaa:

Mutta pellet…kuka ymmärtää niitä?

Ne maalaavat naamansa tunnistamattomaksi sotkuksi värejä sekä kuvioita, ahtautuvat pikku-autoihin, ajelevat pikkuisilla polkupyörillä, tuntuvat olevan immuuneja millekään vahingolle…

Kuvitellaan nyt että heräisitte huomenna omituiseen tööttäilyyn. Katsoisitte ulos, ja siellä olisi jalkapallokentällinen sirkuspellejä puristelemassa toistensa neniä.

Okei, sirkus on kaupungissa, ajattelette. Huvittava pr-tempaus.

Lähdette ulos, ja heti kun astutte pihalle, pelle tulee ja ruiskutta rintapielessään olevasta kukasta vettä päällenne. Heh heh, hauskaa, mietitte, mutta parempi että jää yhteen—ja sitten pelle tekee sen uudestaan, samalla irvistellen omituisesti.

No nyt alkaa jo menn—ja taas kukka ruiskii päällenne. Hermostutte ja yritätte lyödä pelleä, mutta tämä vain väistää hohottaen. Yritätte seuraavaksi potkaista, mutta pelle vain nostaa juoksee karkuun hihitellen ja nostaa teille hattuaan, paljastaen että tukan tilalla on kukkakimppu.

Kiroatte koko pelle-killan gehennaan ja alatte odottaa bussia. Sitä ei kuitenkaan kuulu. Ja te odotatte ja odotatte ja odotatte.

Lopulta kuulette…pyöränkellon soittoa? Kaukaisuudesta tulee bussinne, ja sen edessä pyöräilee hiljaa toinen sirkuspelle, samalla soittaen pikkuruisen polkupyöränsä kelloa.

Eihän tuollainen käy, te ajattelette. No te tilaatte taksin. Tilauksen vastaanottaja kuulostaa omituiselta, mutta lupaa lähettää taksin.

Kun se saapuu, se on pieni kuplavolkkari pimennetyillä ikkunoilla. No auto kuin auto, eikun—miksi se on täynnä sirkuspellejä toistensa päällä? Pelle katsoo teitä kuljettajan paikalta, puristaa nenäänsä, irvistää ja ajaa pois paikalta.

Junalautta! Te vaikka kävelette sitten! Pääsette ensimmäisenä alikulkukäytävän luokse, mutta ette pidemmälle, sillä se on täynnä ilmapalloeläimiä. Jossain kaukaisuudessa kuuluu tööttäily ja naureskelu.

Sitten se läiskähtää naamaanne. Kermakakku. Banaania, jos ollaan tarkkoja. Teillä on laktoosi-intoleranssi, ei tämä kuulkaa käy— ja sitten tulee toinen ja kolmas ja neljäs ja viides ja kuudes ja…

Teillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin juosta takaisin asuntoonne ja kuunnella kuinka kaukaisuudessa kuuluvat vitsikkäistä banaaninkuoriin kaatumisista lähtevät humoristiset äänet lähenevät koko ajan.

Eikä teitä enää naurata.

Mainokset

6 Responses to What’s in your head clown? 000388

 1. Tiina sanoo:

  Saatat olla oikeassa. Kävin katsomassa elokuvan Warm Bodies ja siinä zombiet olivat niin epäpelottavia, että jopa minä pelkuri uskalsin katsella lähes koko elokuvan silmät auki. Voisin myöskin olla vampyyrin kanssa silleen, mikäli sen nimi olisi Eric Northman. Mutta pellet… ei kiitos. Niiden johtaja taitaa olla Ronald McDonald.

  • Eli zombiet ovat saavuttaneet kehityksensä lopun. Ensin niitä pelättiin, sitten niitä inhottiin, sitten niitä ymmärrettiin ja nyt niistä voi vitsailla.
   Tämä on nähty kaikkien klassisten hahmojen kanssa: vampyyrit, ihmissudet, Frankensteinin hirviö…

   Siksi seuraava looginen askel olisi mennä päinvastaisessa järjestyksessä. Odotan milloin tämä tulee elokuvateattereihin (NSFW tai jos ette tykkää verestä).

 2. Polga sanoo:

  Onko tuo muka jotain uutta?! Sorry, nyt on pakko kertoa, että pellet ovat mielestäni (ja myös Stephenin mielestä) äärimmäisen pelottavia ja ainakin epäilyttäviä joka tilanteessa! Tämä on faktaa, koska olen sen lukenut 🙂

  • Myönnetään, ajatuksena tuo ei ole uusi, (kts. esim. Killer klowns from outer space ja uusimpana Stitches).

   Mutta tätä voisi jatkokehitellä: miten tällaiseen uhkaan voi suhtautua? Vesitykeillä ei varmaan olisi minkäänlaista vaikutusta, koska pellet ovat tottuneet saamaan sifoneista vettä naamaansa. Väkivaltakaan ei auttaisi, koska kuka haluaisi hakata pellen? Ja jos hakkaisikin, varmasti jokin kansalaisjärjestö alkaisi puolustamaan niitä, jakaen kansa kahtia.
   Eikä niitä voi eristääkään häkkeihin.
   Ja miten ihmiskunta suhtautuisi tähän eri kulttuureissa? (näen moni-osaisen elokuva-trilogian, vähintään tv-sarjan)
   Onko ihmiskunta tuomittu kuolemaan katkeraan nauruun? Mutta hetkinen.
   Legendat kertovat yhdestä henkilöstä, joka voi ehkä auttaa. Myyttisestä hahmosta jonka nykyaika on unohtanut.

   Häntä kutsuttiin nimellä…Valkonaama.

   (Tämä suorastaan kirjoittaa itse itseään. Renny Harlinin sihteeri voi soittaa sihteerilleni milloin vain.)

 3. Polga sanoo:

  Paleface voisi sijaistaa; kuuntele Helsinki Shangri-la ja pelletkin kaikkoavat 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: