Sähköt sain sähköhellaan, sähköt vain, en muuta tarvitsekaan 000387

Wuolijoki eli hellani toimii taas.

Sähkömies tuli aamulla lähtöni jälkeen. En tiedä mitä hän teki, mutta kun tulin lounaalle, keittiökaapiston yläosa oli revitty irti, kaikki keittiökalusteet oli siirretty mahdollisimman etäälle uunista ja matot oli rullattu takaseinään asti. Sähkömiestä ei näkynyt missään, mutta hänen varusteensa olivat paikoillaan.

Koska en tahtonut häiritä ammattilaista, yritin olla astumatta lattialla olevaan veripentagrammiin, nappasin salaatin mukaani ja palasin työpaikalle.

Töistä palatessani kaikki oli paikoillaan kuin mitään ei olisi tapahtunut, ja tiskilla oli lappu ”sähköhella, korjattu”.

Muistihirviöimmät teistä muistavat että aina kun käytin keittiön virtapistokkeita, sammutin sähköt kaikkialta muualta paitsi keittiöstä ja tv:stä. Olenko uskaltanut kokeilla vedenkeitintäni keittiössä?

En.

Ensinnäkin haluaisin nauttia tästä tunteesta kun sähköt toimivat, ja toisekseen pelkään että se on asuntoni itsetuhomekanismi.

Mikä muukaan se voisi olla? Napsautan ihan minkä tahansa sähkölaitteen päälle -> asunnosta tulee asumiskelvoton. Voitte argumentoida vastaan sillä että miksi ihmeessä asunnossa olisi itsetuhomekanismi, mutta onko kukaan teistä asuttanut näin uutta asuntoa? Turussa? Tällä vuokralla VÄHINTÄ mitä odotan on että kämpässä on parveke, sauna ja itsetuhomekanismi.

Vannon, toisinaan te ihmiset ihmetytätte minua…

Mainokset

20 Responses to Sähköt sain sähköhellaan, sähköt vain, en muuta tarvitsekaan 000387

 1. Tiina sanoo:

  Selitys on yksinkertainen: asunto on tajunnut olevansa Turussa.

  Olen muuten oudolla tavalla ehdollistunut sun perjantaibloggauksillesi. Äsken avasin google readerin (joo, käytän sitä vieläkin vaikka raateleva ero on edessä) ja ajattelin, että kivaa, tänään on perjantai ja Termostaattori on blogannut. Etkä pettänyt luottamusta. En pysty lupaamaan mitä tapahtuu, jos joku perjantai et olekaan kirjoittanut. Mutta ei mitään paineita.

  • Kyllä minä kuitenkin olosuhteisiin nähden olen yrittänyt pitää hyvänä; lattian olen aina imuroinut kun jaloissa on alkanut narskua liian pahasti ja ikkunatkin äiti pesee kerran vuodessa tai kahdessa täällä vieraillessaan.

   Paineita? Ei minulla mitään paineita ole. Tämä ruskeaan paperipussiin hengittäminen on minun normaali tapani käsitellä asioita.
   Mutta kiitos kiitos, kaada vaan itsellesikin: tykkään sinunkin bloggaamisestasi ja olet siinä jopa aktiivinen l. useammin kuin kerran kahdessa viikossa.

   Ryhmähali?

 2. Nollis sanoo:

  Mä niin ymmärrän.
  Nimimerkki ”On sitä meilläkin harrastettu luovia sähkövetoja”

  Enkä mäkään Tiinan tavoin soisi bloggauksien loppuvan tai edes harventuvan.

  • En ole kokeillut hyppiä tasajalkaa parvekkeella, jos ymmärrätte mitä tarkoitan…

   En myöskään halua ajatella millaista alihankinnan alihankintaa tässäkin kämpässä on suoritettu: aikoinaan suihkusuutin putosi jatkuvasti hana-osasta, koska siitä puuttui ruuvi joka olisi pitänyt sen paikoillaan.
   Kolme huoltokeikkaa tekivät (ja minä suihkutin itseäni vessanpytyn vieressä olevalla intiimisuihkulla) ennen kuin saivat ruuvin paikoilleen.

   :huokaus: bloggaaminen on ihan minusta riippuvista syistä vähentynyt: meillä on aikuisten oikeasti töissä sellaista tappotahtia tällä hetkellä että ei tosikaan. Ja ensi viikolla alkaa vielä uuden asiakkuuden tuloon liittyvä koulutus l. me ollaan uppoavassa laivassa ja sitten kapteeni päättää alkaa iskuporata kylkeä o.O
   Ja maanantaisin on Sarjakuvakaupan kokoukset, tiistaisin käyn kaverin kanssa biljardissa, keskiviikkona on jooga, torstaina haluan vain katsella tv:tä, perjantaina olen puolikuollut viikon jälkeen, lauantaisin olen Sarjakuvakaupalla päivystämässä ja/tai päivitän Sarjakuvakaupan blogia (vastaan uutuuksista. TJEU: Turun Sarjakuvakaupan blogi) ja sunnuntaisin…te pidätte minusta enemmän jos en kero mitä sunnuntaisin tapahtuu.

   Tässä vaiheessa voitte muuten heitellä oppineita arvauksia miksi deitti-rintamalla on niin hiljaista.
   Mutta yritän taas petrata bloggaamisen suhteen.
   Just for you.

   • Tiina sanoo:

    Mähän en tietenkään tarkoittanut edes vihjailla harventuneesta päivitystahdista. Pointtini oli vain että olen sun koirasi, oi Pavlov. 😉

   • Minusta ne koirat oppivat että jos ne alkavat kuolata aina kun kello soi, niiden laumanjohtaja tuntuu ilahtuvan siitä.
    Yritän kuitenkin paremmin päivittää taas ainakin jonkin aikaa 😉

 3. Polga sanoo:

  Hmmmm.. kerran erehdyin mainitsemaan isännöitsijälle, että atk-hlö oli kertonut piuhojen olevan päin vettua sekä sen, että sähköt toimivat oudohkosti (eli valot vilkkuvat / tietty valo), kun jääkkäri käynnistyy jne.
  Isännöitsijä kärppänä kysymään ”Onko joku asentanut sinne jotakin?” Siis täh… sanoin, että onhan noita lamppuja tietty laitettu pistokkeilla kiinni, mutta… Siinä vaiheessa herra oli jo kyselemässä, onko mitään valtuutuksia ja mitäs täällä oikein on tehty jne. Sanoin, että unohtaisi koko jutun. Kettuako minulle kuuluu, että atk-hemmo sanoi koko virityksen olevan päin pärshettä jo alkujaan ja että jos joku joskus haluaisi tähän huoneistoon esim. lankapuhelimen tms. tulisi olemaan veikeää seurata sitäkin asennusta *huokaus*. Lisäksi jakokaappi oli sekaisin (se, missä myös kaapelin loppusijoituspaikka on). Minä en enää puutu mihinkään. Minä vain käytän ja pissaan – muut saavat selittää!

  • Josefiina sanoo:

   Polga, sinä se taas uskalsit käyttää termiä ”atk” ja vieläpä kahdesti. Katsotaanpa miten kohteliaasti Termus tällä kertaa muistuttaa meitä kaikkia kuolevaisia siitä että tämän kirjainyhdistelmän käyttäminen on epäsuotavaa, erityisesti tämänkaltaisissa asiantuntijablogeissa.

   • Miksi minä siitä suuttuisin? Automaattinen tietojenkäsittely? Pffft. Sehän on vain termi.
    Eihän se ole sama kuin jos pyramidit rakentaneet tyypit saisivat lukea netistä että oikeasti ufot rakensivat maailman isoimmat kartiot.

    Eikun hetkinen, onpas.
    Mutta minulla ei ole nyt puolta tuntia aikaa, joten annan asian olla.
    Nyt.

   • Polga sanoo:

    Minä uskallan mitä tahansa: Belga on IT-alalla 😀 *härn*

   • Siksi yleensä annankin armon käydä oikeudesta, kunnioituksesta kohtalontoveria 😉

  • Teillä taitaa isännöitsijä olla suojatyöpaikassa tai sitten muuten vain tutustunut von Clausewitzin sotateoriaa käsitteleviin teoksiin.

   Elämä oli niin paljon helpompaa kuin saattoi uhkailla noita ”hyökkäys on paras puolustus”-tyyppejä Karpolla.

   Noh, viimeistään kun talo on sähköviasta alkaneen tulipalon vuoksi matalana, sinutkin otetaan vakavasti (noin vakuuttelin itseäni peilin edessä kun mietin viitsiikö huoltomiehen päivystykseen soittaa perjantaina klo 20).

   • Zepa sanoo:

    Intternet on nykypäivän Karpo. Voi silläkin uhkailla.

   • Se vähän riippuu alustasta ja kavereista: esim. Kulutusjuhlat mielestäni bongataan jo isosti, ja tietenkin joidenkin tiettyjen henkilöiden blogit. Mutta jos minä kirjoitan täällä arvostelun piiskaamisen tasosta sisäoppilaitoksissa, tuskin siitä kovin isoa juttua syntyy.
    TV on kuitenkin vielä sellainen media, että sinne ei ihan (kai, en ole katsellut suomalaisia ohjelmia viime aikoina) ketä tahansa päästetä, eli sillä on vielä painoarvoa ja se tavoittaa melkein kaikki.
    Netti-Karpo puuttuu vielä.

 4. Zepa sanoo:

  Turussa. Hihi! Sähköt – Turussa.

 5. Neo sanoo:

  Aattelin täälläkin huutaa hii, kerta kerrankin surffailen blogeja koneella. En vieläkään aio edes yrittää olla puhelimen ennakoivaa tekstinsyöttöä fiksumpi. Kuinka ihmeessä sen saa pois päältä Lumia 800:ssa? Käyttöohjetta en lue, enkä ole lukuisista yrityksistä huolimatta löytänyt asetusta.

  Opin täältä sen, että myös asunnoissa on lapsuusiän vikansa. En siis jatkossakaan muuta kuin vähintään 15 vuotta vanhoihin asuntoihin. Toisaalta näyttää siltä, että asunnon iällä ei ole merkitystä, jos se on Turussa. Eikun hetkinen? Missä mä nyt siis asun, kun ei täällä ole ollut ongelmia sähköjen kanssa?

  • Asetukset-> Näppäimistö -> Kirjoitusasetukset -> ja napsautat siitä missä on valittuna kieli (esim. englanti, suomi)-> aukeaa valikko jossa on ruksi eri kohdissa, mm. että ehdottaa sanoja ja korjaa virheet-> otat ne pois.
   (Kiitos vauva-foorumi)
   Minulla oli vähän samanlainen ongelma omassa Sony Experia T:ssä. Herra insinööri paratkoon että olisi olemassa ”kieliasetukset -> ennakoiva tekstinsyöttö päällä/pois”-kohta…eikun sen pitää ”kosketusnäytön asetukset”-valikon takana.

   Voi olla että sillä on merkitystä asutko ”täl pual jokkee” vai ”tois pual jokkee”; sähkötkään eivät aina uskalla ylittää vettä.

 6. Polga sanoo:

  Jos et vielä tiedä, sää asu kyl täl pual jokke 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: