Sähköt (hankalaa tämä kirjoittaminen ilman) 000386

Muistatteko uuni-ongelmani viikolta? Eli että uuni poksauttaa sulakkeensa heti kun sitä yrittää käyttää?

Noh…

Se korjattiin. Odottelin pari päivää koska luulin että sähkömies tulee ihan hetkellä millä hyvänsä kämppääni, heilutellen ”erikoistyökaluaan”.

Mutta itse asiassa palanut sulake oli vaihdettu jo seuraavana päivänä, joten olin raaputtanut seinälaastia suuhuni aivan turhaan.

Ja uuni toimi! Kunnes se sammui.

Soitin huoltomiehelle, joka tulikin vaihtamaan taas sulakkeet.

Käytin uunia ja kaikki toimi normaalisti. Kunnes uuni sammui taas.

Okei, soitan huoltomiehelle uudestaan huomen—sitten sammuivat kaikki muutkin keittiössä olevat laitteet, eli mikro sekä jääkaappi. Se mitä tämä merkitsi nupullaan olleelle syväjäädytys-palvelulle on sitten ihan eri tarina (asianajani neuvosta), mutta ei siinä kaikki.

Päätin kokeilla toimiiko mikään keittiössä, ja painoin vedenkeittimen päälle. Paha virhe.

Nyt sammuivat kaikki muut sähkölaitteet (paitsi tv, koska olen minä jotain ansainnut karmalta).

Soitan taas huoltomiehelle, joka tulee taas vaihtamaan sulakkeet. Hän käy kertomassa että jostain syystä kaksi pääsulaketta oli poksahtanut, mutta että nyt kaikki toimii.

Mutta yöllä kuulin kuinka uuni sammui taas.

(Väliselitys: minulla ei ole sulakekaappia kämpässäni, koska rakennuttajien mielestä sellainen on NIIN 2000-lukulaista ja nyt on sentää 2013, ihan uusi vuosikymmen! Minulla on vipuja täynnä oleva kaappi, jossa voi vääntää jonkin sähkölaitteen toiminnan päälle tai pois päältä. Kun kuulen yöllä PLÄTS!, tiedän että nyt jokin meni pois päältä.)

No minähän en soita perketun uunin takia keskellä yötä huoltomiehelle, ja käännän kylkeä.

Aamulla herätessäni uuni on poissa pelistä, ja samoin mikroaaltouuni sekä jääkaappi.

Painan vedenkeitimen päälle vanhasta tottumuksesta…kyllä, se oli paha virhe ja kyllä, sama juttu taas: kaikki pois pelistä.

Soitan huoltomiehelle ja hän lupaa hoitaa taas homman. Lähden Sarjakuvakaupalle hommiin, näen sen jälkeen kaveriani (moikka sinne jonnekin \o_ ), tulen kotiin…uuni ei toimi, jääkaappi ei toimi, mikro ei toimi JA kylpyhuoneessa ei toimi mikään.

Soitan huoltomiehelle (numero on jo pikavalinnassa). Puhelu menee vastaajaan, mutta hän soittaa minulle myöhemmin mentyäni jo nukkumaan. En nyt ihan saanut selvää unenpöpperössäni tuleeko hän laittamaan sulakkeeni kuntoon taas tänään, mutta sen ymmärsin että sähkömies tulee maanantaina.

Haluatteko kuulla teoriani? Jos unohdetaan naapurissa oleva muinainen intiaanien hautausmaa johon on huhun mukaan upotettu venäläistä ydinjätettä, olen kerran aiemmin ollut tällaisessa tilanteessa: uunin päällelaitto poksauttaa kaikki sulakkeet.

Silloin syynä oli se, että uuni oli mennyt rikki ja aiheutti virtapiikin, joka vei mukanaan kaiken muunkin. Ongelma ratkesi uunin vaihdolla. Kerroin tämän huoltomiehelle, katsotaan miten käy.

Tilannekatsaus: odotan pelolla millaiset laskut ovat tulossa kun soittelin huoltomiehelle virastoajan ulkopuolella. Olen vienyt maitotuotteet parvekkeelle, ja toivon että kirpeä kevätpakkanen saa ne säilymään edes hetken. Vedenkeitin on tietokoneen vieressä, koska nauran holhousyhteiskunnan säännöille, kuten ”ei nesteitä tietokoneen äärellä” sekä tässä on ainakin virtapistoke joka ei tapa kaikkia muita sähkölähteitä. Pakastin on sulanut eilisestä lähtien; siellä on kolissut siihen tahtiin että pelkään katsoa sinne sisään ilman sadetakkia.

Loppuratkaisu tulossa joskus ensi viikolla.

——————–

Edit: sähköt palasivat 10 minuuttia tämän kirjoittamisen jälkeen. Pakastin oli todellakin sulanut, mutta tulipahan sekin tehtyä. Hintana oli vain puoli pussia ranskalaisia sekä kasviksia (asianajajani mukaan tuota ei voida käyttää minua vastaan oikeudessa, mikäli omaiset saavat tietää syväjäädytys-bisnekseni lievistä aloitusvaikeuksista).

Uuni on otettu pois verkosta, koska en minä nyt niin tyhmä ole. laitan sen päälle huomenna sähkömiestä varten.

Mainokset

16 Responses to Sähköt (hankalaa tämä kirjoittaminen ilman) 000386

 1. Polga sanoo:

  Ehkä kannattaisi vain kiittää, koska näin pakastimesi on sulatettu ”kuin itsestään” -menetelmällä, olet elänyt varmasti terveellisemmin ilman uunia ”no cupcakes, no fun” ja karma on jättänyt TV:n päälle kidutuksen vuoksi.
  No, ehkä koneesta voisi sanoa samaa. Tosin en tiedä, kirjoitatko läppärillä (-> lue = toimiva, pitkäikäinen akku) vai pöytäkoneella 😉
  Yksi veikeä vaihtoehto olisi tietysti pakkolukita automaattisulakkeet ylös. Tämäkin olen kuullut olevan mahdollista… 😀

  • Yritän toki nähdä asiassa hyvät puolet: nyt kun ei ollut hellaa millä tehdä kasvissosekeittoa, löysin salaatit taas.
   Olinkin unohtanut miten mukava ja helppo ruoka ne ovat. On nimittäin rajansa kauanko pelkkää kasvismuussikeittoa kykenee syömään X-P

   Sähköt ovat viime kerran menneet ja tulleet. Olen siis oppinut mitä saa tehdä ja mitä ei: ei-listalla ovat hellan tai minkään keittiössä olevan pistokkeen käyttö.

  • Oikeasti RC:stä ovat työhommat.
   Nyt asiakas on alkanut itkuraivoamaan kun ensin aiheuttivat meille kaaoksen, ja nyt sitten kaikki on ihan sekaisin. Minähän olen toki koulutukseltani vain tietojenkäsittelyn pilipalinomi, mutta meillekin kuuluivat koulutukseen projektinhallinta-kurssit. Muistelisin että normaali-projektissa oli useampia vaiheita kuin ”ja hitot, laitetaan kaikki menemään eteenpäin, ei siinä kuitenkaan mitään tapahdu ja jos tapahtuu, niin joku (muu kuin minä) ne kuitenkin saa korjata”.

   Ei meitinkään virma ole syytön. Kun nyt homma menee iloisesti lauleskellen kohti lähintä männikköä, pomojen pomot ovat alkaneet huutelemaan takapenkiltä että ”laittakaa sinne äkkiä lisää porukkaa deskiin! Hommat kusee!”
   Edelleen mitä muistan projektinhallinnasta, niin kesken projektia tullut lisätyövoima hidastaa hanketta, koska mm. uusi henkilö ei tunne kaikkea ja hänelle joudutaan sen opettamaan muun työn ohessa. Ja olikos meillä äsken YT:t, joissa porukkaa laitettiin pellolle ja meille jäi minimihenkilöstö? Ai niinpäs olikin!

   Muutenkin tämä(kin) projekti tulee mieleeni kurssimateriaalista, mutta lähinnä niistä ”ei koskaan näin, ja varsinkaan ei näin”-esimerkeistä, joissa aluksi näytettiin säästettävän mutta lopulta tuli takkiin kunnolla.

   Vain säädyllinen ev.lut. kotikasvatukseni on estänyt minut useamman kertaa kysymästä johtoportaan ihmisiltä sukupuoleen näkemättä että ”anteeksi, niin montako k*llia sinä jouduitkaan imemään päästäksesi asemaasi? Ja suunpielessäsi on muuten vielä jotain.”

 2. Josefiina sanoo:

  Voi ei! Osaan ottaa osaa, koska meillä on myös ollut lukuisia mystisiä sähköongelmia, paikalla on käynyt kolme eri sähkömiestä tutkimassa kuvaamasi kaltaista modernia sähkökaappia ja mutisemassa että ”hmm, joku vika täällä on…” – ja viimeisin vierailu päätyi niin nolosti että kun sähkömies kysyi että voisitteko näyttää missä sitä sähköä siis ei täsmällisesti ottaen ole, menimme kyseiselle sektorille ja napsautimme sähkökatkaisimesta sanoen ”kuten näet, täällä ei ole sähköä” – ja sähköt toimivat moitteettomasti. Siitä lähtien on ollut sänköä joka puolella, mutta samalla koko ajan pieni epämukavuus siitä että mitään vikaa ei lopulta löydetty. Kun tulen töistä kotiin, adrenaliini saa käden vapisemaan kun painan eteisen valokatkaisimesta… onko tänään sähköä…? Jos jatkuu näin, ehkä ensi vuodenvaiheeseen mennessä käden vapina jo vähän vaimenee.

  • Itse asiassa sähkömies taisi löytää vian (joskin sympatiani sinnepäin 😦 )
   Hän oli jättänyt viestin keskiviikkona täällä poiketessaan, että keittiövallankumous alkaa perjantaina kun lieden johto tullaan vaihtamaan.

   Huomenna siis lisäpäivitystä (pysykää kanavalla).

 3. waldorfssalad sanoo:

  Little Britanniasta (Hansa) saa yleistyökaluja kaiken korjaamiseen: http://en.wikipedia.org/wiki/Sonic_screwdriver

  • 😀
   Olisiko tässä viimeinkin hyvä tekosyy käydä siellä shoppailemassa? Olen jo pitkään katsellut kauppaa sillä silmällä, mutta en ole tohtinut käydä sisällä…

   • waldorfssalad sanoo:

    Et ole käynyt?! Ja kauanko sä nyt olitkaan asunut Turussa? Meet käymään siellä heti tänään tai mä en enää kommentoi sua.

   • Hyväksyntäsi on minulle niin tärkeää että kävin kääntymässä.
    Ikävä kyllä palkkapäivä on vasta maanantaina, joten shoppailu jäi väliin.
    Mutta ainakin hillot menivät ”must try”-listalle; muistelen vieläkin kuolaten britti-aamiaisia britti-hotellissa…:korinaa ja läiskähdyksiä:…

    Ison-Britannian reissu muuten siirtyi: rikostoveri kumppani ei ehdi mukaan, joten käymme myöhemmin kesällä siellä. Sen sijaan parannan mahdollisuuksiani perinnönjaossa ja käyn kääntymässä esi-isien Kaenuussa parin viikon päästä.

 4. waldorfssalad sanoo:

  Hyvä poika, tarjoan mallasetikat kalaperunoihisi, jos moisia eksyt nauttimaan tässä maassa.

  • Saako niitä muualtakin kuin Hesburgerista?

   • waldorfssalad sanoo:

    Jjjjjjaa. Kaskenahteesta tai Mamista kauhealla säkällä lounasaikaan. Aussie Barista olen kuullut huhuja, joiden todenperäisyys täytyy vielä käydä tarkastamassa. Jos muuten edes aussit eivät osaa tarjota mallasetikkaa pöytämausteena, haukun ne.
    Koska tässä hernarimaassa ei ymmärretä hyvän päälle, olen päättänyt kelien salliessa raahata frittikeittimen ulkoilmaan ja pöräyttää kalafileeni ihan itse.
    Jos muuten satut Brysseliin, suosittelen Bia Mara -ravintolaa. Tekevät omat maustesuolansa ja lisukkeeksi saa tryffelimajoneesia. Ihan herrain herkkua.

 5. […] “uuni katkoo sähköt“-episodin? Ei yhtä ikimuistoista kuin se kerta kun pääni tippui hartioiltani ja solmin sen […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: