Miehet jotka vihaavat hippejä jotka päästetään pilaamaan hyvä elokuvagenre ja muita horinoita 000377

En täällä harrasta elokuva-kriitikkiä, mutta Sam Mendes.

Miksi?

Ensin hän kuivan***si kallon, jonka silmämunat hän oli tod. näk. itse imenyt kuiviin ohjaamalla väkivaltaisesta ja lohduttomasta Road to perdition-sarjakuvasta leffan jonka oikea nimi olisi ollut ”Mmmm…Tom Hanks tuntuu hyvältä, eikö vaan?”

Nyt hänet oli päästetty miehen kimppuun, joksi muut miehet haluavat ja naiset haluavat häntä. Tai no korkeintaan enää naiset haluavat James Bondia Skyfall-leffan jälkeen.

Mitä minä näin? Alku oli James Bondia ja sitten alkoi jokin keski-ikäisen miehen itsensätutkistelu ja uudelleenrakentaminen vaikeuksien kautta voittoon, ryyditettynä huonoilla toimintakohtauksilla jotta joku pysyisi hereillä.

Ei kukaan oikeasti voi tykätä…niin montako sataa miljoonaa se on tuottanut? Ettäkö ”Paras. Bond. Ikinä” (JUP, filmifin.com) ?

Suokaa anteeksi, minun pitää poistua hetkeksi ulos huutamaan alushoususillani vastaantulevalle liikenteelle varoituksia siitä että palkoihmiset ovat täällä ja että he ovat seuraavia.

Muutenkaan ei mene hyvin.

Muistatte varmaan ex-hörhö-kaverini joka alkaa keskivertaistua samalla kun oma minuuttiviisarini on lähempänä kello kajahtanutta?

Hän on syönyt VEHNÄPATONKIA.

Sam Mendesin ohjaamassa elokuvassa tuntemuksiani kuvaisi kohtaus jossa itken suihkussa samalla masturboiden.

Oikeassa elämässä tunnen kuinka…materia sitoo minua. Miksi säilytän sarjakuvia sekä elokuvia joita en koskaan katso? Ne vain vievät turhaan tilaa. Miksi en luovu niistä? Jos haluan jotain, voin vuokrata sen netin ylitse. En tarvitse enää fyysistä. Tarvitsen vain…pilveä.

Lopuksi vielä jotain minkä varmaan haluatte tietää eli deitti-elämäni tämänhetkinen tilanne.

Edellisen deittikumppanini kanssa toimi hyvin, minkä vuoksi se ei toiminut.

Me olisimme muodostaneet hyvin yhdessä toimivan, dynaamisen yhteenliittymän joka olisi voinut tuhota maailman, parantaa sen tai muokata siitä omannäköisensä.

Lopussa siis olisimme katsoneet toisiamme silmiin ja kätelleet (lyhyt puristus ja viiden sekunnin jälkeen irtipäästö) raunoiden ja ruumiskasojen/uuden uljaan maailman/matemaattisesti ja henkisesti harmonisen, jostain syystä paljon violetin sävyjä omaavan  maailman edessä.

Mutta siinä ei olisi ollut tunteita. Se oli vain jotain mikä piti tehdä, ja me teimme sen juuri siitä syystä, ruokkien tehokkuuttamme ja yhteistyötämme kunnes saavutimme päämäärämme.

Ja minä niin kaipaan tunnetta.

Siksi toivon hänelle kaikkea hyvää ja jatkan omaa matkaani.

Nyt Sam Mendes käyttäisi kuvakollaasia ja laittaisi soimaan taustalle Natalie Imbruglian ”Smoke”-kappaleen.

Ja feidaus pimeään.

Mainokset

6 Responses to Miehet jotka vihaavat hippejä jotka päästetään pilaamaan hyvä elokuvagenre ja muita horinoita 000377

 1. Polga sanoo:

  Voi huokaus! Tuokaa minulle Roger Moore – jos on pakko… muuten Matti Pellonpää 🙂 Ja edelleen kärtsättyä ruisleipää – herrajjee, vehnäpatonkia; älä nyt sano, että hän on vielä käynyt siellä Su… ei sitä uskalla sanoa ääneen. Se on kuin kävisi MCDonalsilla hängouverina 😉
  Näin ne deitit vaan menee: mekin olisimme tehneet maailmasta rauhallisen paikan, ilman sotia jne. Mietiskelyä, kasvisruokaa, vanhoja hörhöjä, mutta… siinä on pari pientä ongelmaa *fläpäti-fläpäti-fiuuuuuuuuuuh*. Ähh, taas ne tulevat, sorry.

  • Roger Moore-yläfemmat! _o/
   En välitä mitä hänen näyttelijälahjoista sanotaan, Roger Moore oli/on jotain elämää suurempaa. Ikävä kyllä nyttemmin hän on ottanut matalan tason roolin YK:n puhtaan veden lähettiläänä, tai siis kiertää puhumassa sen tärkeydestä. Kuulemma palkka on dollari vuodessa, mutta hän on sopinut että sen saa maksaa osissa.

   Burleski on alkanut kiehtoa kaveriani, eli sain pikkaisen lisäaikaa ennen kuin muutan julistan asuntoni Vapaakaupunki Kristiania II:ksi.

   Sehän siinä on. Muuten kaikki on ok MUTTA…ja niin kuin olen monesti todennut, kykenen elämään mieluummin yksin kuin epätyydyttävässä parisuhteessa. Noh, toistaiseksi on ollut ihan hauskaa, joten mikäs tässä paria etsimässä.

 2. Zepa sanoo:

  Okei, olen _ehkä_ nähnyt kaikki Bondit mutta useimmista on niin paljon aikaa, että sama vaikka en olisi nähnytkään. En siis voi vertailla paras Bond vai ei paras Bond. MUTTA Skyfallia ei haukuta mun nähden! Olipa Bond tai ei, se on ERITTÄIN hyvä toimintaleffa, jonka jo ensimmäinen takaa-ajo ennen alkutekstejä saa ihmisen riipimään käsivartensa verille (jos olsi kynnet, that is) eikä se siitä juuri huonone. En katsonut kelloa kertaakaan koko leffan aikana. Tosi hyvää kuljetusta ja piti otteessaan kuin peikkolauma. Voisin katsoa uudelleenkin, mutta vain isolta kankaalta, ei dvd.

  • Olihan siinä ihan hyvä alku ja sen jälkeen muutama ok kohta.

   Eikun hetkinen, tuo on jotain mitä minä totean jokaisena syntymäpäiväni aamuna peilille.

   Koska toimintaleffojen tuntemus on jotain mitä emme pysty ratkaisemaan tyypilliseen miesten tyyliin eli mittanauhat esille ja hiha ylös ja/tai vetskasri auki, en ala kinaamaan siitä.
   Ja myönnän että alun ajojahti oli hyvä. Mutta…James Bond on sankari. Mitä vähemmän sankarista tiedetään, sitä myyttisempi ja samaistuttavampi hän on; jokainen voi luoda hänelle oman historian, arvailla tämän motiiveja ja miettiä mikä saa tämän toimimaan. Tässä leffassa Bondia selitettiin liikaa.

   Tuo oli vasta ensimmäinen moka. Seuraavaksi: jännitettä ei syntynyt. Bond ei tietenkään voi kuolla, joten jännitettä on synnytettävä ongelmatilanteista joihin hän joutuu. Niitä ei ollut.

   SPOILEREITA TÄSTÄ LÄHTIEN
   Ai että metro tulee ja ovesta ei pääse? Kuinka monessa leffassa päähenkilö on vain painautunut syvennykseen ja antanut metron mennä?
   Ai että metro tulee päällesi? Bond suunnilleen väistää metrin ja ohi meni. Olisiko ollut ideaa jos hän vaikka olisi kohdannut sen tunnelissa ja joutunut juoksemaan sitä pakoon?

   Juokseminen: okei, Daniel Craig on timmissä kunnossa, mutta onko pakko juosta niin paljon?

   Minua myös alkaa syvästi ottaa päähän tämä klisee roistosta joka on ajatellut kaikkea 10 siirtoa ennen muita. Jos tässä realismia haettiin, niin…ei edes aleta tietokonejutuista.

   Toiminnan puute oli huomattava. Mitäs meillä oli? Alku, metrossa sekoilu, Bond juoksemassa, ampuminen parlamenttitalolla ja se lopun ammutaanhan-kalojakin-tynnyriin-tasoinen ammuskelu. Väliaika oli sitten ”henkilöhahmojen syventämistä” tms. Mendesin blaa-blaata.
   Myönnän että budjetti oli rajoitetumpi kuin edellisissä koska MGM:llä meni huonosti ja Quantum of Solace ei suoranaisesti ollut ihan kauhe hitti (sekin oli pettymys Casino Royaleen verrattuna, joka siis oli JUST sellainen kuin Bond-leffojen tulee olla).

   Summa summarum: jos tämä olisi ihan mikä tahansa muu leffa, ok. Koska tämä oli Bond, ei ok.
   Mutta eläköön mielipiteiden ero!
   Lisäksi: en ole koskaan ymmärtänyt mitä hienoa on J. Karjalaisen Väinö-kappaleessa, Harry Potterit ovat varastettuja ideoita Neil Gaimanin Books of Magic-sarjakuvasta ja The Walking dead on itseään toistava tylsä tv-sarja sekä tekstiripulista kärsivä sarjakuva.

   Muuten, arvailut seuraavasta Bond-ohjaajasta ovat jo alkaneet: vahvimpana ehdokkaana on mm. Sherlock Holmes-leffat sekä Lock, Stock and two smoking barrels-leffan ohjannut Guy Ritchie. TUO leffa voi olla taas hyvä…

 3. Tiina sanoo:

  Eli te olitte silleen (dynaaminen yhteenliittymä, päämäärä), mutta ei se sitten loppujen lopuksi tuntunutkaan miltään?
  Mua toi Bond niin kiinnosta, mutta likaiset yksityiskohdat kyllä.

  • Likaisia yksityiskohtia? No hän vastasi minulle että hänellekin oli ”ollaan vain ystäviä”-fiilis heti alusta, ja anteeksi jos muuta luulin.
   Tällaista se on meidän kylmän järkevien ihmisten kanssa; päätökset tehdään kylmällä logiikalla yhtälössä, jossa X on tunnettu määre.

   Uskon että hänkin kaipaa jotain tunteellisempaa kuin minä. Vastakohdat ja silleen, tiedäthän.
   Näemme viikon päästä, koska ensi viikolla kumpikin on liian kiireinen (kokouksia, joogaa, iltavuoroja, Helsingissä käynti…ja tämä siis vain minulla), joten ei tässä nyt kuitenkaan kaikki yhteyksiä katkota.
   Kyllä me kuitenkin viihdyimme toistemme kylmän hohteen lämmössä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: