Perjantai-idea 000375

Yksi sana palovaroittimien valmistajille: variointi.

Tein eilen pätkismuffinsseja (reseptin voi tehdä myös muffinsseina: 200 astetta ja 15-20 minuuttia uunin keskitasolla).

Laittaisin mielelläni kuvia, mutta kohta pääsemme siihen.

Ensimmäinen satsi meni ongelmitta, mutta toisen kohdalla palohälytin päätti kaikista leipomishetkistäni että NYT!

Mukaillen alan klassikkoa: kuvitelkaa 200-tonninen rekka joka tekee äkkijarrutuksen kuljettaessaan eläviä sikoja teurastamolle. Nyt kuvitelkaa että tuo kaikki tapahtuu 5 neliömetrin sisällä.

Ensimmäinen ajatus ei ollut ”VOI LUOJA MISSÄ PALAA!?” vaan ”VOI LUOJA MITÄ NAAPURITKIN AJATTELEE!?”

Joten paniikin vallassa: 1. parveke auki 2. otat uunista ottmastasi kuumasta muffinssivuoasta kiinni paljain käsin ja yrität viedä sen parvekkeelle 3. tajuat mitä teit kohdassa 2 ja heität muffinssivuoan + muffinssit parvekkeen lattialle.

Samalla koko ajan miettien ”VOI LUOJA MITÄ NAAPURITKIN AJATTELEE!?”

Lopputulemana vähemmän muffinsseja kuin uskoin ja huomattavasti enemmän palovammoja sormenpäihin kuin toivoin. Positiivisena puolena tämä voisi olla uuden mestaririkollisen uran alku, sillä taisin juuri menettää sormenjälkeni.

Lisäksi vaativat operaatiot kuten kamerakännykän käyttäminen l. ihan minkä tahansa paineen kohdistaminen joihinkin sormenpäihin tuntuu väärällä tavalla kivuliaalta (kirjoitan tätä suunnilleen kynsilläni).

Nyt siis peräänkuulutan pikkaisen innovaatioita palohälyttimien valmistajilta.

Nykyisessä palohälyttimessäni oleva IIIIIIIIIIIIÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄKKKKKKK! IIIIIIIIIIIIÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄKKKKKKK! IIIIIIIIIIIIÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄKKKKKKK! ei ole omiaan herättämään minussa ”naiset ja lapset ensin”-tyyppisiä ajatuksia.

Se lähinnä herättää minussa  tuntemuksia jotka voisi kirjata seuraavasti: ”AAAAAAAAA! MIKÄ TUO ÄÄNI ON!? ÄKKIÄ PAKOON! VOI LUOJA MITÄ NAAPURITKIN AJATTELEE!?”

Esim. tumma miesääni joka sanoisi ”mmmmm, tulta…mmmmm, tulta…mmmmm, tulta…mmmmm, tulta…mmmmm, tulta…” edesauttaisi naapurin lesken pelastamishalujani.

Tai edes informatiivinen naisääni joka kertoisi ”Huomio! Tässä rakennuksessa on havaittu tulta. Rakennus itsetuhoutuu palossa 10 minuutin kuluessa. Henkilöstöllä on poistumisaikaa 9 minuuttia, 59 sekuntia, 9 minuuttia 58 sekuntia, 9 minuuttia 57 sekuntia…”

Tai sitten voisi alkaa soida tämä:

Mainokset

10 Responses to Perjantai-idea 000375

 1. Neo sanoo:

  Oota hetki, pitää saada nauru tasoittumaan ennen kuin pystyn kirjoittamaan. 😀

  Toivottavasti palovaroittimien valmistajat kuulevat huutosi. Onhan se nyt ihan kamalaa, jos naapurit ajattelee jotain. Itse tykkään eniten naapureista, jotka eivät ajattele mitään. Paitsi niiden alati remontoivien naapureiden toivoisin kyllä hiukan ajattelevan. Naapureitaan.

  Mutta siis hieno hämäys. Mitä niillä treffeillä tapahtui? Osoittautuiko oinas sittenkin vaikeaksi tapaukseksi? Luuletko, etten olisi kokeillut kaikkia keinoja veljeeni. Myös sitä vaarallista-vihjausta. 😉

  • Jokaisella on ”remontoivat naapurit”. Ovatko ne sinullakin juuri siinä asuntosi yläpuolella? Kaikilla tutuillani ainakin ovat. Toisinaan oikeasti tahtoisin tietää mitä ne oikein remontoivat? Omistusasunnossa ymmärrän, mutta nyt ollaan kuitenkin vuokrakämpässä…

   Treffeillä oli kivaa, ja itse asiassa varasin jo uuden jooga-ajan ylihuomiseksi.

   • Neo sanoo:

    On. Yläpuolella vuokra-asunnossa ja sitä on jatkunut nyt kuukausia. Se vuokra-asunto osio tässä just hämää eniten. Onks ne ihan sekaisin? Olen varma, että ne rakentavat sinne Turusen tyyliin jotain juttua, johon voivat kidnapata rikkaan perijättären. Viimeaikoina pihassa on tosin samaan aikaan seissyt remontointifirman auto. Ehkä siellä nyt jo korjataan heidän oman remonttinsa jälkiä ja elättelen toivoa, että ne saa korjattua kaiken mahdollisimman pian.

    Kiva, että lämpenit joogaan eiku 🙂

   • Eli vähän sama juttu kuin meillä, joskin äänet ovat jotenkin vaimentuneet (tuntuvat tulevan hyvin hiljaa; onkohan siellä äänieristystä harrastettu?) tai loppuneet kokonaan.
    Mutta siltikin tahtoisin nähdä yläkerran kämpän jos se joskus vapautuu; kaiken sen poraamisen on PAKKO jotenkin materialisoitua johonkin.

    Suosittelen Astanga-joogaa jos kyllästyt punttisaleihin. Kuulin kaveriltani että se on niin fyysinen joogan muoto, että yleensä juuri fyysistä haastetta kaipaavat hurahtavat siihen.

 2. Polga sanoo:

  Luitko sen postauksen, jossa leivinpaperi paloi pizzani ympäriltä ja minä vain annoin palaa – kirjaimellisesti 🙂 Tuli testattua palovaroitin; ääni on raivostuttavan karmea. Ajattelin myös heti naapureita eli milloin ovikello soi!? 😀
  Treffiselvitystä täälläkin kyllä odoteltiin…

  • Onko se jokin suomalainen juttu vai häpeävätköhän muutkin kansalaisuudet että mitähän muut nyt heistä ajattelevat kun ennalta-aavistamaton ja odottamaton onnettomuus sattui juuri heidän kohdalleen?
   Ovikello? Soi? Täällä? Että avaisinko oven? Enpä usko?

   ”Treffeillä oli kivaa, ja itse asiassa varasin jo uuden jooga-ajan ylihuomiseksi.” on tarinani ja pidän siitä kiinni.

 3. waldorfssalad sanoo:

  Tässä ei voi kuin todeta, että toivottavasti sulla ei ollut juuri tuossa tilanteessa mitään naista kierroksessa, jota olisi tarvinnut räplätä päivän päätteeksi.
  Anteeksi, menen nurkan taa nauramaan ja häpeämään.

  • Hupaisaa että tuskani naurattaa -.-

   No ei, olihan se aika hauskaa 😉
   Varsinkin se kertomatta jätetty osuus jossa päätän että nyt lähti (/&¤#:n palohälyttimestä (/&¤¤:n patterit, ja alan kirvelevin sormin vääntämään #%/(¤%:n luukkua auki seisten )()/(/&¤%:n tuolin päällä, epäonnistun, haen ¤=&#¤:n palohälyttimen ohjeet, huomaan että se pitää avata /&%#”:n ruuvarilla, haen k.o. /&%#”:n ruuvarin, melkein kaadun =)(/%:n tuolin päältä eikä se ”#&&¤:n luukku vieläkään aukea, luen ¤#”=:n ohjeet uudestaan…ja havaitsen että palohälytin toimii verkkovirralla.
   Eli turha taistella konetta vastaan.

   Onneksi ketään ei ollut paikan päällä, mutta haluatteko kuulla mikä on tarinan tappava pila? Henkilö jota varten tein muffarit ja poltin kauniin hipiäni naposteli näpeillään pikkaisen muffinssia, ja heitti suurimman osan roskikseen.
   Eli älkää tulko kertomaan minulle etten ole kärsinyt taiteeni vuoksi fyysisesti JA henkisesti.

   • waldorfssalad sanoo:

    Au. Au. Au. Noin ei saa käyttäytyä ruokaa eikä etenkään sen tekijää kohtaan. Sanonko minne sen kahvilusikan olisi voinut tunkea siinä kohtaa….

   • Enemmän muffinsseja minulle (jopa niin paljon että en viitsinyt syödä sitä roskikseen päätynyttä) + pätkiskakun jämät joita eivät syöneet sarjakuvakerhon kokoontumisessa = om nom nom nom vielä ensi viikolla.
    Hän ei niitä muffinsseja pyytänyt, ne vain toimitettiin hänelle, joten reilu meininki puolin ja toisin (palovammatkin paranivat yllättävän nopeasti). Ei kaverille voi suuttua 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: