Lapsenne eivät unohda teitä silloin eli mitä jäi sanomatta 2012 000363

Koska joku kuitenkin  miettii: tuo on Lapkon kappaleesta ”River venom”

Koska joku kuitenkin  miettii tätäkin: pidin lomaa kaikesta, mukaanlukien bloggaaminen ja kulutin vähäiset viestittelyhetkeni treffipalstalla.

Koska joku kuitenkin miettii tätäkin nyt: ei vielä, mutta lupaan kyllä kertoilla jälleen pääpiirteissään mikäli pääsen ykköspesälle. Vai onko se näin internetin aikakaudella kakkospesä? Ja puhun siis varsinaisesta tapaamisesta.

Mutta asiaan.

Paljon on tullut tekstiä tänäkin vuonna, mutta jonkin verran on kuitenkin jäänyt kertomattakin. Seuraavaksi viisi artikkelia jotka jäivät kesken.

Aika: 30.5.2012

Otsikko: Kaiken kiireen keskellä 00218

Teksti: ” Taloussanomat on listannut 2300 ammatin ansiot.

Ennen kuin päästään itse asiaan, tahtoisin huomauttaa että ATK eli ”automaattinen tietojenkäsittely” on vanhentunut termi. Nykyisin suositaan IT:tä eli ”informaatioteknologiaa”.

Jos ei muusta syystä niin siksi että mikään tietokoneissa ei toimi automaattisesti, mutta paljon joudutaan informoimaan kaikkia että ”ihan varmasti kohta toimii”.

Tuo artikkeli muistutti minua jälleen siitä että en työskentele lempi-ammtissani tai edes kutsumusammattissani.

Laitan pääni pantiksi että varmasti on heitä jotka aikoinaan tukkimetsällä ottivat hevoselta valjaat pois ja laittoivat ne takaisin aina kun hevonen ei jaksanut vetää kuormaa. Ja kun häneltä kysyttiin miksi hän noin teki, hän vastasi että jotenkin se tuntui oikealta, niin kuin olisi käynnistänyt koko homman uudestaan.

Yleensä tällaiset kylähullut kuolivat yksinään, joten tämä geeni ei ehtinyt jalostua meidän päiviimme asti.

Sen sijaan esim. poliiseja, palomiehiä ja sairaanhoitajia on ollut niinkin kauan (ja vieläpä”

No mikä siinä nyt normaalia enemmän mätti: Vaikka se ei siltä vaikutakaan, minä yritän aina välillä petrata tyyliäni. Jos joudun ottamaan viidennestä kaarteesta vauhtia päästäkseni maaliin asti, niin jopa minä tajuan että homma ei toimi.

Käsittelin aihetta myöhemmin vähemmällä määrällä taaksejättyjä polttamiani aasinsiltoja.

Aika: 4.8.2012

Otsikko: Hiirenloukussa on aina ilmaista juustoa 00330

Teksti: ” Tämän viikon teema on ollut ”se on ansa, tyhmä”.

Ilmiselvin esimerkki oli äskettäin vilkaisemani

No mikä siinä nyt normaalia enemmän mätti: Suoraan sanottuna en muista (älkääkä kysykö mikä cliffhanger tuossa on). Todennäköisesti en vain uskonut idean kantavan. Toisinaan tapan näitä kehtoon ihan vaan piruuttani.

Aika: 10.8.2012

Otsikko: Pikapäivitys 3: iso kuppi suus kiitä, kiitos 00332

Teksti: ” Radiohiljaisuuteni blogissa johtuu siitä että kaikkia ajatuksiani en viitsi tänne tuoda esille.Varsinkin näin kesällä elohopea jää hyväksi kakkoseksi ajatustenkululleni.

Siksi olette jääneet paitsi mm. sellaisista pohdiskeluista että jos varis-parvi on englanniksi ”murder of crows”, miten mahtaisi britti kommentoida näkemääni isoa

http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2012/05/18/vartiainen-pyytaa-anteeksi-kotihoidon-kutsumista-velttoiluksi/201229689/12

No mikä siinä nyt normaalia enemmän mätti: Minä vihaan hellettä. Silloin syntyy juuri tuollaisia tekohauskoja, pikkunäppäriä huumorinsiemeniä jotka kylvetään maahan ja toivotaan että niistä kasvaisi jotain suurta.

Niin. Ei. Käy.

Aika: 25.11

Otsikko: k

Teksti: ” 3. Leijonan osa.

Tätä ei pidä sekoittaa termiin ”leijonanosa”, tämä on ”leijonan osa”.

Esimerkiksi Disneyn luontodokumenteiss annettiin kuva, jossa urhea leijona syö saalistaan ja raukkamaiset shakaalit yrittävät tulla osille, jolloin urhea leijona joutuu puolustautumaan niitä vastaan.

Oikeasti urosleijonat ovat maailman pahimpia p*skiaisia, tappaen mm. naaraan pennut saadakseen tämän kiimaan.

Oikeasti homma meni niin, että shakaalit tappoivat saaliin ryhmätyöllä ja sitten leijona tuli paikalle, hätisteli shkaalit (ja luultavasti tappoi pari shakaalia ohimennen) pois saaliilta ja alkoi syömään. Shakaalit eivät tietenkään halua luopua heidän saaliistaan, joten he yrittävät päästä siihen käsiksi, mutta turhaan.

Lopulta näyttää siltä että shakaalit tulevat haaskalle koska pelkuriparat eivät uskalla itse tehdä mitään.”

No mikä siinä nyt normaalia enemmän mätti: Jätin tämän tuolloin kirjoittamastani jutusta (vai miten näitä pitäisi kutsua? Bloggaus? Tarina? Kirjoitus?) pois, koska muutoin luvassa olisi ollut kilometripostaus.

Mutta nyt voin saattaa tuon loppuun ja kertoa mikä siinä on pointti: eräässä tuntemassani firmassa pari firman ulkoistetussa it-palvelussa olevaa henkilö kyllästyi firman huonoon nettiyhteyteen. He kysyivät firmalta saavatko korjata sen?

”Siitä vaan, mutta me ei makseta mitn”, oli vastaus.

Joten nämä ulkoistetussa it-palvelussa olevat henkilöt alkoivat omien hommiensa ohella neuvottelemaan ja taistelemaan projektinsa puolesta. Aina välillä kyseltiin asiakkaalta saako näin ja näin tehdä ja vastaus oli:

”Siitä vaan, mutta me ei makseta mitn.”

Välillä asiakas jopa kyseli miten projekti edistyy, mutta muisti aina mainita että ”siitä vaan, mutta me ei makseta mitn”.

Lopulta projekti sitten valmistui ulkoistetun it-palvelun kustannuksella ja noiden parin henkilön voimin.

Sitten asiakas kertoi omille työntekijöilleen kuinka määrätietoinen ja hiljaa valmisteltu verkkoyhteyksien kehityssuunnitelma on viimein kantanut hedelmää kun nettiyhteydet paranevat firman toimien ansiosta.

Keskustelupalstalla kehuttiin firmaa ja haukuttiin ulkoistettua it-tukea joka ei ole saanut yhteyksiä toimimaan ennen kuin firma otti hommat hoitaakseen.

Ja tuo, lapset ja lapsenomaiset aikuiset, on leijonan osa.

Aika: 13.12.2012

Otsikko: Antijoulullista hyvän joulun antipaatosta 00361

Teksti: ” (Huom: kaikkein joulumielisimpien suojelemiseksi kaikki rumat sanat on korvattu hyvän joulun toivotuksella.)

Virma ilmoitti että hyvää joulua työntekijät, kaikki joululahjarahat on annettu sitten orvoille ja leskille.

Mitenkään nyt väheksymättä orpoja sekä leskiä, mutta mitä hyvää joulua he ovat tehneet virman eteen menneinä hyvän joulun kvartaaleina? En ole pahemmin nähnyt hyvän joulun orpoja sekä leskiä vastailemassa asiakkaille ja ylläpitämässä koko hyvän joulun it-infrastruktuuria?

(Ja en nyt siis laske mukaan työkavereitani jotka myöskin ovat menettäneet molemmat vanhempansa ja jäävät eläkkeelle vuoden vaihteessa. Kuten en myöskään niitä työhulluja jotka viihtyvät ylitöissä siinä määrin että lapset eivät enää tunnista heitä.)

Ovatko orpoilu ja leskeilu jotain hyvän joulun nykyajan huuhaa-ammatteja kuten it-töiden laaduntarkkailija? Meinaan jos olisin tiennyt tuollaisesta, olisin hiillostanut enemmän hyvän joulun opinto-ohjaajaani aikoinaan.

Varmistuksena vielä, että kaikki aiemmin lukemanne oli hyvän joulun sarkasmia. Hyvää joulua kaikille! 🙂 ”

No mikä siinä nyt normaalia enemmän mätti: Toisinaan vaihtoehtona on kirjoittaa joko tänne kauheaa scheissea tai asfalttiseinään ”paska kaupunni”.

Meillä oli tuolloin koko ajan porukkaa itse sairaana tai sitten lapset olivat sairaana ja totta kai vanhempi kotona. Kuuluisaa yhtä köyttä oli siis vetämässä hyvin pieni ja hyvin äärimmilleen venytetty porukka.

Sitten tulivat pomojen joulutervehdykset, joiden sisällön pystyi tiivistämään kuuteen sanaan: ”teette hyvää työtä mutta huonoa tulosta”.

Sitten tuli virman joululahja eli itse koottava noppa jossa oli yhteishenkeä korottavia l. asiakkaille tarkoitettuja mainoslauseita.

Olisiko suklaalevyt kaikille ollut liikaa pyydetty? Tai edes joulukakkukahvit?

Mutta turhaan minä siitä teille kiukuttelen ja äksyilen, ja siksi tämä jäi julkaisematta.

Joten: onnellista uutta vuotta ja tapaamisiin ensi vuonna. Siihen asti tällä meiningillä:

Mainokset

10 Responses to Lapsenne eivät unohda teitä silloin eli mitä jäi sanomatta 2012 000363

 1. Zepa sanoo:

  Olet ilo. Hyvää ja parempaa kohta alkavaa vuotta Termarille!

 2. Neo sanoo:

  Tahdoit siis sanoa, että jos tulee ikävä, tulkaa treffipalstalle? Kyllä, on ollut ikävä. Ei, en tule treffipalstalle. Sinulla on siellä hauskempaa ilman minua. Tahtoisin silti, että siellä jo kohta tapahtuisi jotain raportoitavaa.

  Niin joo, tulin huikkaamaan sulle hyvät uudet vuodet ja toivottamaan oikein iloista, onnellista ja rakkauden täyteistä vuotta 2013. *ojentaa rätin ylimääräisen siirapin poispyyhkimiseksi*

  • En kai minä nyt teihin ykkösmateriaaliani tuhlaisi? Ja treffeilläkin olen aina väliin heristellyt nimetöntäni ja muistuttanut että ei näy rengasta vielä eli parempaakin olisi luvassa.
   …tuo viimeinen kohta taitaa itse asiassa kertoa miksi viimeistään toisilla treffeillä on tullut stoppi.

   Hyvät uudet vuodet sinnekin! Yritän ehtiä lukemaan blogiasi (ja teidän kaikkien blogeja) useammin 2013 🙂

   • Neo sanoo:

    Tiedänhän minä, ettei me olla mitään, joten ei meihin kannata tuhlata. 😀

    Siitähän se oikeasti kiikastaa. Ei nimetöntä heristellä näyttävästi, koska samalla tulee sanoneeksi, että ”kihla-/vihkisormukseni on oikeassa housuntaskussani eikä kihlattuni/vaimoni ymmärrä minua”. Nimetöntä ei vaan kuulu nostaa valokeilaan. Mutta niin, mikä olisi parempaa?

   • Olettehan te tavallaan koeyleisö; kaikki mistä kukaan ei ole tekemässä poliisille ilmoitusta on sitten virallisesti ns. huumoria.

    Rehellisyyden nimissä nimettömäni jää aina varjoon kun nostan pikkurillini pystyyn kahvia juodessa.

 3. Polga sanoo:

  Taidan lähteä etsimään sinua treffipalstoilta – ihan vaan ilmiantaakseni sinut 😀 En hyvää joulua tietenkään tee sitä…

  Kuitenkin ja kaikesta huolimatta *ikävä kyllä Belga voi hyvää joulua sentään on nörtti* toivon mitä parasta vuotta alkavaksi ihan kohta!

 4. Tiina sanoo:

  Luulen, että tuo 10.8. kirjoitus on jäänyt julkaisematta ihan vain siitä syystä, että ei ollut hellettä. Koko kesänä. No ehkä kolmena päivänä oli.

  Hyvää TÄTÄ vuotta sullekin! (Olin eka kommentoija vuonna 2013, wohoo!!!)

  • Me ollaan tässä funteerattu sellasta asiaa, että miten oli mahdollista että kaikki sano viime kesänä että heillä vaan sataa ja sataa, vaikka me täällä Turussa kärvisteltiin ihan kauheessa helteessä. Ollaanko me Turussa vaan muita kuumaverisempiä vai onko muut vaan luonnostaan kylmempiä?
   Tätä me ollaan Turussa funteerattu niin perkeleesti ja tasaseen.

   Hyvää loppuvuotta sinnekinpäin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: