Lomamuisteloiden paluu takaisin raiteille 00348

Prologi: asialleen omistautuneet, jotka usein asiantuntemattomien joukossa leimataan termeillä kuten ”spurgu”, ”juoppo” tai ”vesivaihtoehtoinen”, kertovat tarinaa.

On olemassa kylä jossa taloja ei maalata, koska maalikerros kuitenkin kuoriutuu alle kahden metrin alueella ensimmäisen ohikulkija hengittäessä sitä kohti.

Siellä rintakarvat ilmestyvät keskivertoa-kansakuntaa aiemmin nuorukaisten rintoihin ja naisten nenän alla oleva varjo on normaaliakin tummempaa.

Viimein koitti odotettu päivä.

Olin palannut Turkuun ja ystäväni A (kuten hänet tästä lähtien tunnetaan) saapuisi tänä iltana.

Olin puunannut, siivonnut, tiskannut ja viskannut kaiken pikkaisenkin epäilyttävän kaapin perälle.  Jos tälle kaikelle tuli hakea sanaa, se olisi ollut ”valmistautunut”.

Sain tekstiviestin hänen lähtöpisteestään: hän oli juuri astunut lentokoneeseen ja he lähtisivät aikataulussa.

Luottaen aikatauluihin lähdimme turkulaisen ystäväni autolla A:ta vastaan. Perillä odotti kuitenkin pettymys; lento oli myöhässä lähemmäs kolme tuntia.

Eihän siinä muu auttanut kuin palata kämpille odottamaan.

Sitten tuli uusi tekstiviesti: A oli tavannut rikkoen kaikkia todennäköisyyksiä lentokentällä naapurikylästä liikkeelle lähteneen neljän hengen matkailijajoukon, joka oli menossa Lahteen. Lähtisikö Turusta Lahteen mitenkä liikennettä illalla?

Pikainen tarkistus…ei mitään ennen huomisaamua.

Seuraava tekstiviesti: löytyisikö matkailijajoukolle halpaa majoitusta huomisaamuun asti?

Ei-niin-pikainen tarkistus…noinkin isolle porukalle…ei ”halpaa” sanan perimmäisessä merkityksessä.

No voi murkele. WWJD? Huokaus.

”Moi. Koska vietät yösi täällä, voit tarjota heille yösijaa luonani JOS luotat heihin. Kaikille on jonkin sortin yösija, ei välttämättä mukava mutta ainakin olisi ilmainen yösija ja suihku-mahdollisuus ja aamiaisenkin tarjoan.”

Kaupat tuli. Levittelin vuodesohvaa, otin petauspatjan sängystä ja pehmustin alustoja pyyhkeillä.

Kun lopulta lento saapui, kävi ilmi että kyseessä oli Lahteen kulttuuritapahtumaan menossa oleva joukko; apulaispormestari, hänen vaimonsa, tanssiesiintyjä ja hänen managerinsa.

Tapahtumaköyhän kämpilleni siirtymisen jälkeen esittelin kämppäni nopeasti, kerroin että kaikki jääkaapissa on syötävissä, sovin että tulen aamulla takaisin ja siirryin sitten kaverini luokse nukkumaan (palaamme tähän seuraavalla kerralla).

Seuraavana aamuna lupaukseni mukaisesti saavuin kämpille.

Osa porukasta vielä nukkui, kenenkään kurkkua ei oltu leikattu tämän nukkuessa ja kaikki oli  ok. Aloimme katsella hereilläolevien kanssa aikatauluja Turusta poislähtöön. Kun muutkin heräsivät, söimme aamiaista yhdessä.

Ennen porukan poislähtöä sain apulaispormestarin käyntikortin ja vaihdoimme yhteystietoja. Lisäksi he tahtoivat antaa minulle kiitokseksi likööripullon sekä ”pullon heidän kotikylässään itsetehtyä vodkaa” (kaverini käännös), jota tietenkin oli maistettava kohteliaisuuden nimissä.

Otin pikku siemauksen ja… O.O … >.< … O.o

Muistatteko prologissa mainitsemani kylän? Haluatteko sen osoitteen?

Mainokset

12 Responses to Lomamuisteloiden paluu takaisin raiteille 00348

 1. Polga sanoo:

  Vain osoite riittää….

  • No sehän on…eikun pitääkin mainita että kauppaa tuli joku nuori tyttö joka meni suoraan Maitoa ja lunta-albumin luokse selaamaan sitä, ja sen jälkeen yläkertaan katsomaan näyttelyä.
   Alastultuaan hän osti Maitoa ja lunta-albumin ja sanoi että oli pakko tulla ostamaan kun hän oli lukenut arvostelun Kirjavinkit-sivulta.
   Anteeksi, mikä oli alkuperäinen kysymys?

 2. Josefiina sanoo:

  Lomamuisteloiden tämänkertainen osa oli todellakin mieltävangitsevampi kuin se edellinen, sitäkään tietenkään mitenkään halventamatta. Mutta voi huokaus todellakin, sinulla on vielä pitkä matka käytävänä terapiassa: ei tuollaisessa tilanteessa ole muita oikeita vastausvaihtoehtoja kuin ”no eipä tosiaankaan tule mieleen mitään sopivia halpoja majoituspaikkoja, sori vaan kamalasti, pärjäilkää” (vaikka en olekaan varma olisiko Jeesus vastnnut samoin). Nyt jäämme malttamattomana odottamaan seuraavaa osaa jotta saamme tietää mitä kaverin luona tapahtui.

  • Luultavasti tuollainen käyttäytyminen olisi ollut loogista, mutta minun pitää tarkistaa joka kerta käydessäni vessassa onko vasen puoli kasvoistani edelleen parempi profiilini (ne nimittäin saattavat joskus vaihtaa paikkaa)?
   Miten voisin olla varma tästä jos en pystyisi katsomaan itseäni enää peilistä 150-200 kertaa päivässä?

   Anteeksi muuten harhaanjohtamiseni; se ei ollut tietoista, mutta suomi on vain äidinkieleni joten en osaa aina ilmaista itseäni siinä hyvin. Kaverin luona ei tapahtunut mitään, mutta A (vieraani ulkomailta) ei nuku kanssani samassa taloudessa. Siihen palaamme myöhemmin.

 3. Piatta sanoo:

  Uskomatonta settiä… 😀

 4. Polga sanoo:

  Eipäs yritetä harhauttaa ihmisiä: kylän nimi?! (minä mitään sarjakuvista tiedä :o)

  • Jud Harghita.
   En ole ihan varma, mutta uskoakseni se tulee siitä reaktiosta joka itsetehdyllä vodkalla on sitä ensimmäistä kertaa kokeileviin: juuuuuuuuuuud haaaaaaarggggghhh IIIIIIIiiiiiIIIIIIiiii tatatatatata.

 5. Polga sanoo:

  Tyypillinen ilmaus, jos on nauttinut esim. kirkasta kirsikkaviinaa tai slivovitsia. En ymmärrä, miksi ei vain voida antaa selkeää kylän nimeä – tai en minä tarvitse edes sitä. Joku voisi vain lähettää sieltä lopputuotetta – öööööööö – arvosteltavaksi? Any?

  • Kylän nimi ON Jud Harghita, mutta se kuulostaa minusta aina hassulta.
   Se sijaitsee Gheorghenin läänissä/provinssiss/missä lie, ja ei edes aleta siitä miltä tuo minusta kuulostaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: