Lomamuistelua 00344

(Tämä lomamuistelu liittyy elokuussa viettämääni lomaan. Sitä ei siis pidä sekoittaa nyt viettämääni lomaan.)

Ensimmäisen viikon vietin kotopuolessa. Aiemmin aina valitin kuinka edistys ilmeisesti oli ajanut sivuilleen vilkuilematta vihreiden liikennevalojen ansiosta kylän läpi huomaamatta mitään.

Nyt varttuneemmalla iällä alan nähdä kaiken hipsteri-ironisten nostalgia-lasien läpi; tämä kaikkihan on kuin 80-lukulaisessa Ylen tv-sarjassa, paitsi huonommin valaistuna kiitos kuntasäästöjen.

Ymmärrettävästi ensireaktioni nähdessäni tyhjän tontin lähikioskin kohdalla oli ”voi hyvä luoja. Olen palannut. Olen kotona. Koko ajan se oli…me viimeinkin teimme sen. Mielipuolet! Te hajotitte sen! Olkaa kirottuja! Olkaa kaikki kirottuja helvettiin!”.

Jokainen uusi rakennus oli kuin isku lapsuusaikaisen minäni pehmeään läskivatsaan, ja kaikki poissaolevat talot olivat kuin märkä sormi peruskoululaisen korvaani.

Aiemmat sukupolvet varmaan tunsivat samoin nähdessään puutalojen väistyvän harmaan betonin tieltä; ei se ole sen kummempaa kuin muistojen juurihoitoa.

Onneksi yksi asia oli pysynyt vakiona: mummot.

Satunnainen ydinlaskeuma itärajan takaa, dinosaurusten palaaminen amiksen geeniteknologialla tai vatupassimaisella akselilla tuleva vesisade ei estä mummoja hakemasta tarjouskahvia. Muutaman kerran olin vähällä todistaa nykyfilosofian mutkittainta ajatusleikkiä: mitä tapahtuu kun mummo joka käyttää kävelytukea kohtaa mummon joka sauvakävelee?

Olen kuitenkin kuullut että ei kannata olla nollapisteen lähellä kun tuollaista tapahtuu, joten pyrin aina turvaetäisyyden päähän päästäkseni kertomaan teille kokemani.

Kyllä, oli oikein tylsän mukavaa. Mutta kaikki muuttui kun palasin Turkuun… (kuvitelkaa jännittävää musiikkia tähän)

Mainokset

8 Responses to Lomamuistelua 00344

 1. Neo sanoo:

  Tylsän mukava kuulostaa oikeasti lomalta. Jään odottamaan kumpi muuttui: tylsä vai mukava. Vai muuttuiko molemmat? Lomailu Turussa ei kokemukseni mukaan ole välttämättä kumpaakaan.

  • Eikö tämä jännitys olekin tappavaa?
   Noh, onhan täällä…no siis…ainakin…kahvia saa yllättävän monesta paikasta (itsekin yritin katsella tapahtumakalenteria sillä silmällä)…

 2. Tiina sanoo:

  No tätä raporttiahan me olemme jo kaksi kuukautta odottaneetkin.

 3. waldorfssalad sanoo:

  Tämä jännittävä toimintakertomus sai minut miettimään miksi kaupunkien ja kyläpahasten papat tapaavat toisiaan kahviloissa ja baareissa, mutta mummot vain ohittavat toisensa suojateillä kuin laivat merellä?

  • Omasta kokemuksesta (lähisukulaisia tarkkailemalla) voin sanoa että heitillä on sitten kansanopiston harrastepiirit & kuntokerhot & ”tyttöjen illat”.
   ”Akkojen hömpötyksiä”, toteaa perämökin Topi ja menee baariin kun siltä tuntuu.

 4. Josefiina sanoo:

  No niin, kiitos myös täältä. Vaikka oltiin kaikki kohteliaasti ihan hiljaa, olemme tätä joka päivä odottaneet. Uskaltaisikohan sitä jopa yleistää niin että Termus ei petä lupauksiaan?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: