Perjantaipullaprobleemin lopputulema 00341

Kiitos kaikille äänestäneille.

Leivoin kuitenkin molemmat.

Selitys: tiedän että elin lapsuuteni yltäkylläisyydessä, mutta voiko oikeasti aika olla näin muuttanut leivonnan perusasioita?

Perus-leivontakirjasta löytyvällä perus-toscapiirakan ohjeella saa aikaiseksi kaksi senttiä paksun perus-piirakkapohjan, minkä päälle tulee toiset kaksi senttiä perus-toscapäällystettä. Ja sama juttu suklaaneliöiden kanssa.

Onko uunipeltien koko kasvanut EU:n määräysten mukaisiksi vai reseptien ainesosien määrät pienentyneet? En muista että lapsena molemmissa olisi ollut pohja yhtä ohut kuin ”it-tuen onnistuneet projektit 2011”-teos.

Joten pakko oli tehdä molemmat.

Tosca tekee kauppansa paremmin kuin suklaaneliö, eli siihen pitänee panostaa tulevaisuudessakin.

Joku teistä itse asiassa otti kutsustani vaarin ja kävi maistamassa piirakoita (pahoitteluni kun olin niin omituinen; olen mennyt nukkumaan puolen öin aikoihin mutta herännyt silti kuin nousisin töihin. Toivottavasti näemme toistekin niin voin loistaa hiomattoman timantin tavoin sosiaalisilla kyvyilläni. )

Jos joku muuten tietää oikeasti runsaan toscapiirakan tai suklaaneliön ohjeen…saa kertoa.

Mainokset

12 Responses to Perjantaipullaprobleemin lopputulema 00341

 1. Neo sanoo:

  Joku meistä kiittää leipuria. Namia.
  Jos joku teistä olisi kertonut, että tarjolla on viiniäkin, niin en olisi varannut kahvakuulailua pumpin tilalle. 😀

  Se täytyy kuitenkin vieläkin lisätä, että teillä on siellä jotenkin uskomattoman leppoisa ja kodikas fiilis. Tykkäsin. 🙂

  • Kiitän kehuista, mutta itsekriittisenä pitää ensi kerralla paistaa pitempään; molemmat leivokset olivat näkökulmasta katsoen ”kosteita”/”puoliraakoja”.
   Tämä tosin oli ensimmäinen kerta kertakäyttöisten piirasvuokien kanssa, joten menee kokeilun piikkiin.

   Viiniä meillä on aina avajaisissa tarjolla, ja pullaa silloin kun ehdin leipomaan. Pitäähän sitä nyt asiakkailla olla ainakin yksi päivä kuukaudessa jota odottaa 😉

   Kiitän kauppaakin koskevista kehuista. Taas harmittaa ettei ole esittää ennen-jälkeen-kuvia; paikka muistutti enemmän hyvin huonosti sisustettua vankiselliä ennen kuin vaihdettiin lamput, maalattiin kaikki seinät ja ostettiin mööpeleitä.

   Pahoittelen edelleen sosiaalista tönkköyttäni. Kun pääsin kotiin, melkein aloin kuorsaamaan suihkussa. Onneksi nyt kevyen 11 tunnin yöunien jälkeen olen melkein oma itseni, eli tervetuloa uudestaan 🙂 Ilmoittele hyvissä ajoin niin ehdin meikata etukäteen.

   • Neo sanoo:

    Henkilökohtainen mielipiteeni on, että kostea on parempi kuin kuiva. Puoliraaka/kypsä juttuun en ota kantaa. Ruokamyrkytystäkään ei ole odotuksista huolimatta tullut, joten pysyn kannassani. Saattaisin olla kriittisempi, jos kuvittelisin sinun olevan ammatiltasi leipuri.

    Se oli oikein elämyksellinen kirjastokirjojen palautusmatka. Ehkä ajoitan sen jatkossakin siihen yhteen päivään kuukaudessa, jota asiakkaat odottavat. Saako nyt tunnustaa? (Ei se mitään, tunnustan silti.) Olen tänään valistanut ahkerasti maailmaa siitä, että sarjakuvat voivat olla jotakin muutakin kuin Aku Ankka ja että meillä on Turussa ihan oma sarjakuvakauppa. Ja kaikkien mielestä kaupasta tuli yhtäkkiä kovin mielenkiintoinen paikka, jossa pitää yrittää muistaa käydä. Koin ilmeisesti jonkin kummallisen havahtumisen, joten ei huono reissu ollenkaan. 😉

    Ole silti huoleti. En kertonut kenellekään sosiaalisesta tönkköydestäsi, jos se nyt on ehdottomasti se termi, jota haluat käyttää väsymyksestäsi. Lupaan ensi kerralla ilmoittaa saapumisestani etukäteen, vaikka sitä ei vinkissä erikseen vaadittaisi. 🙂

   • Monet ovat kysyneet miksi en ryhtynyt leipuriksi. Ensimmäinen syy on että löysin leipomisen vasta vanhemmilla päivilläni kun urani oli jo melko selkeä. Pääasiallisempi syy kuitenkin on että nyt se on hauskaa. Jos tekisin hommaa työkseni, jaksaisinko enää kotona korvapuustia tuunata? Enpä usko…

    Kiitämme kaikesta mahdollisesta mainostuksesta 🙂
    PR-budjetti nyt kun on mitä on, niin joudumme luottamaan aika paljon Sissi-markkinointiin, mutta Itävallan nuoreen keisarinnaankaan ei voi luottaa enää siinä määrin kun aiemmin. Olemme olleet tuossa jo toista vuotta, ja silti meille tulee yllättynyttä porukkaa ”ai täällä on tällainenkin kauppa!”.
    No joo, en itsekään tunne kaikkia Turun pikkuputiikkeja, joten pata kattilaa jne.

    Ilmoita mielellään saapumisestasi niin tiedän tehdä jotain erikoisempaa sinua varten 🙂 Yleensä kun porukka haluaa vain naksuja ja viiniä, niin en ole viitsinyt leipoa…

 2. Tiina sanoo:

  Idea on siinä, että kuorrutteen määrä pitää aina vähintään tuplata siitä alkuperäisestä ohjeesta.

  Harmi, kun Turku on niin kaukana eikä Tampere-Turku välillä juurikaan kulje junia. Muuten olisin tullut maistamaan MOLEMPIA.

  Ps. Äänestin suklaaneliöitä eli mokkapaloja, kuten meillä päin sanotaan.

  • Hmmm. Kahdeksan munaa yhteen piiraaseen…Minulla on todistusaineistoa tuollaisesta tietokoneellani (kansiossa jossa lukee isoin kirjaimin JOS MINULLE TAPAHTUU JOTAIN, TUHOTKAA TÄMÄ KANSIO ENNEN KUIN ÄITI NÄKEE SEN SISÄLLÖN), mutta en ole ihan varma sen toimivuudesta leivonnassa.
   Jotain kuitenkin on täytynyt resepteille tapahtua, koska näistä nykyisistä tulee niin pieniä annoksia. Eikä syynä voi olla vain se että nyrkkini on isompi kuin silloin kun noita äitin leipomana pelliltä otin.

   Tässä vaiheessa voisin ottaa esille Onnibussien TRE-TKU-välin, mutta ehkä sitten ensi kerralla 😉
   Ps. Mokkapalojen tekeminenkin on nykyään yllättävän helppoa, kiitos suklaatomusokerin. Muistan kun aikoinaan sitä päällystettä piti tehdä kahvi/tomusokeri/kaakaojauhe-yhdistelmällä.

   • Tiina sanoo:

    Kuorrutteen määrä tuplataan, beibe, KUORRUTTEEN. Vai tuleeko sun kuorrutteisiisi munia? 😉

    Ja mitäh, mä teen aina kahvi/tomusokeri/kaakaojauhe-yhdistelmällä niitä, en olekaan tajunnut suklaatomusokeri-ihmettä!

   • Marenkikakku?

    Suklaatomusokeri säästää paljon aikaa ja vaivaa. Eihän se tietenkään kerro samanlaista sankaritarinaa kuin tomusokerista, kaakaojauheesta sekä kahvinläikistä koostuvat tahrat keittiössä, mutta olen valmis nyörtymään sen verran.
    Suosittelen. Lisäksi sitä saa mansikkaisena jos haluat tehdä aleksanterinleivoksia.

 3. Tiina sanoo:

  Nyt on ihan ilman mitään asiaa pakko kommentoida, kun muut WordPressin blogit hylkivät minun kommenttejani, niin testaan hylkiikö sinunkin. Tänne olen todistettavasti ainakin sunnuntaina onnistunut kommentoimaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: