Where am I? What year is it? Who’s the President!? Aaaaaaaaaaaaaaaa! 00335

Olen palannut.

Toivon mukaan löysitte hyvän vastineen minulle, kuten kananmunien rikkomisen hiuksiinne ja sitten pään hakkaamisen lähintä tylppää esinettä hyödyntäen.

Olen havainnut että sillä saa aikaan samanlaisen likaisen ja sekavan olotilan joka ainakin tulee tämän blogin kirjoittamisesta.

Tähän väliin kiitokseni Neolle ja Aakkostarinat-blogille. Olisi kiva jakaa hyvää eteenpäin, mutta antakaa nyt edes hetki hengähtää. On nimittäin ollut hurjaa.

Pikkumaistiaisina viime keskiviikolta 45 minuutin tapahtumat tiivistettynä useaan lauseeseen:

”Lähden koulutuksesta 11.25, koska olin sopinut kaverini kanssa että hän tuo pyörät ulos klo 11.25 ja olemme perillä ravintolassa klo 11.30.

Kaveriani ei näy missään. Lähden juoksemaan ja soitan samalla kaverilleni.

Hän luuli että lähdemme klo 11.30. Kerron että sovimme että olemme PERILLÄ klo 11.30, ja että hän tuo polkupyörät klo 11.25 TÄNNE.

No ei mitään, lähden tulemaan häntä vastaan asunnolleni. Henkinen muistiinpani: jos koskaan aiot toteuttaa suunnitelmasi täydellisestä pankkiryöstöstä, hanki toinen pakokuski.

Pääsen kerrokseeni kun matkani keskeyttää naapurini jota en ole nähnyt aiemmin niinä kahtena vuotena jotka olen asunut täällä.

Hän selittää kuinka televisio ei näytä kunnolla kuvaa, ja voinko auttaa koska hänen miehensä on poissa?

Okei, tarvitsen lisäsekunteja taivaassa ennen kuin paholainen kuulee minun kuolleen, joten autetaas nyt sitten muoria.

Kuva jumittaa tv:ssä, joten tiedän että vika on digiboksissa. Muori kuitenkin väittää että se on tv:n vika, joten teen sen minkä olen oppinut vuosinani it-tuessa: en sano mitään, laitan digiboksin lähes irtiroikkuvan scart-piuhan kiinni, otan boksin virtajohdon irti ja laitan sen paikalleen, odotan että digiboksi käynnistää itsensä uudestaan ja totean muorin kanssa ”kas, kuinkas se nyt noin alkoi toimimaan? Siinä oli varmaan jokin tilapäinen häiriö joka nyt korjaantui!”

Koska olen jo myöhässä, en jää jakamaan virtsanhajuista jälkilämpöä hänen kanssaan vaan toivottelen hyvät jatkot tv:n parissa ja menen asunnolleni.

Joka on tyhjä.

Koska kaverini meni jo alas pyörien luokse.

Otan hissin alas ja ehdin tavoittaa kaverini pyörien luona. Lähdemme äkkiä matkaan…ja tietenkin osumme liikennevalojen punaiseen aaltoon.

Saavumme lopulta myöhässä ravintolaan. Onnekseni meitä odottanut henkilö oli kärsivällinen, ateria meni mukavasti ja sain ahmittua ruuan näyttämättä liikaa sialta.

Kiire painoi koko ajan takanani, joten lupasin että maksan laskun ja nähdään myöhemmin ja muista ihania valheita joita jaellaan täydellä vatsalla.

Tiskillä ei ollut ketään. Kilautin kelloa jossa luki ”jos ketään ei paikalla, soita kelloa”. Ei ketään.

Odotin ja kilautin vähän voimakkaammin. Ei siltikään ketään.

Odotin vielä ja kilautin vielä voimakkaammin.

Seuraava kilautusaste olisi sisältänyt tarjoilutiskin halkaisun kellolla, joten heitin laskurahat kavereilleni ja poistuin ravintolasta.

Aloin polkea kuin hullu kohti työpaikkaani, kun kylmärekka päätti peruuttaa juuri silloin pyörätielle koska haistakaa p*ska kevytliikenne kun iso hevonen pieree.

Noh, mestarillinen väistöliike joka olisi elokuvissa vaatinut päivän ruksuttamisen CGI-efektejä suoltavilta tietokoneilta ja olin taas matkalla kohti töitä.

Saavuin suuremmitta ongelmita työpaikalle, menin vielä vessaan huuhtomaan hikisiä kasvojani ja valitsin juuri sen loossin jonka lamppu oli palanut.

Naksuttelin sitä raivostuneena mutta valo ei syttynyt.

Onneksi vuosien sinkkuus on (erinäisten tässä mainitsemattomien syiden takia) antanut minulle erittäin hyvän käsityksen siitä missä mikin ruumiinkohtani sijaitsee, joten pimeässä haparointi ei tuottanut suuria ongelmia.

Lähtiessäni läimäisin vielä kerran valokatkaisinta, jolloin…no te taisittekin jo arvata, kyllä, valo syttyi ongelmitta.”

Voisin kertoa lopuista 23 h 15 minuutista, mutta tuskin jaksaisitte mm. tarinaa siitä kuinka minulla oli uudestaan kiire samana päivänä ja sitten joku polvenkorkuinen ihmisenalku päätti käyttää pyörätietä henkilökohtaisena temppuratanaan.

Mutta palaamme muihin aiheisiin poissaoloni ajalta myöhemmin.

Sillä hurjat ajat ovat täällä taas.

Mainokset

8 Responses to Where am I? What year is it? Who’s the President!? Aaaaaaaaaaaaaaaa! 00335

 1. Polga sanoo:

  Elämä on täynnä karmeita tarinoita / elämiä / poikamiehiä / valintoja / työpaikkoja / päiviä (valitse sopiva) – tämä oli niistä yksi!

  • Tuntuu että välillä elämäni ei ole muuta kuin julmia pieniä vastoinkäymisiä, jotka muodostavat yhden julman suuren vastoinkäymisen.
   Esimerkiksi eilen yksi oli kuumeessa (on edelleen tänään), yksi oli ottanut lomaa, yksi opetti meiti uutta n00b13:ia (yrittävät varmaan paikata minun rekrytointini aiheuttamia vahinkoja) ja yksi oli puolipäiväisesti koska on vuorotteluvapaalla.

   Kenet tuo sitten jätti? Kenetpä todellakin…

   Noh, tapasin viikonloppuna tyypin joka oli mm. ohjelmoinut huvikseen keinoälyn jonka kanssa saattoi keskustella vaikka säästä.
   Hän on työttömänä ja putosi juuri ansiosidonnaiselta.
   Minun suurin kykyni on tyhjentää Internet Explorerin välimuisti ja minulla riittää hommia.

   Uskon että jossain tuossa piilee jokin opetus.

   • Polga sanoo:

    Hmmm, Eräästä tyypistäkin tulee mieleen Belga (jolla olisi – alleviivattuna futuuri – jäljellä pari tenttiä ja iso G), joka huvikseen laati yhdenkin tulkkiohjelman ja yhden apuohjelman, kun satuin kysymään täysin epäolennaista juttua *huokaus*…

   • Kysy jotain mikä johtaisi siihen että hän rakentaisi toimivan verkkokauppa-sovelluksen 😉
    Kotipaikkakuntani divari voisi edelleen tarvita sellaista.

 2. Josefiina sanoo:

  Yllä oleva tarina on täynnä uskomattomia ja ihmeellisiä yksityiskohtia, mutta puutun vain kahteen: harva ulkomaalainen voisi uskoa että kun kaverin piti olla paikalla 11.25 eikä ollutkaan, odottava osapuoli lähti JUOKSEMAAN (jonnekin) sen sijaan että olisi odotellut (vaikka sitten painokelvottomuukisa ladellen) viisi, kymmenen, viisitoista minuuttia. Tulee Suomea ikävä kun luen tuon. Mutta sitten ikävä yhtäkkiä haihtuu kun luen että vessaloossin lamppu ei syttynyt (vaikka sitten syttyikin)! Voiko Suomessakin olla toimimattomia laitteita? Tuota on niin vaikea uskoa että epäilen että liitit sen mukaan vain kaunokirjallisista syistä (jotta sait aiheen mainita sen ruumiillisen kopeloinnin).

  Terv. nimimerkki Kattavampaa raportointia poissaoloajaltasi odotteleva

  • Jätin pois lähdönjälkeisen episodin, jossa juuri mäkeä alasmennessäni joku /&¤:n ötökkä onnistui parkkeeraamaan paremman silmäni sisäpuolelle >.<
   Oli hupaisaa yrittää pysyä pystyssä ja samalla toisella kädellä pyyhkiä öttömönkiäistä lasiaisesta, mutta ehkä ei niinkään vitsikästä kirjoitetussa muodossa.

   Vessa-episodi oli näitä "sinun oli oltava siellä"-hetkiä. Kaiken, KAIKEN kokemani jälkeen vielä tämä vihonviimeinen, lopullinen koominen coup de grâce. Hyvin pelattu universumi, hyvin pelattu!
   (Saatoin sanoa tuon vessassa käyttäen pääni ulkopuolista ääntä, mikä teki tilanteesta todellakin "sinun oli oltava siellä"-hetken.)

   Yleensä olen valmis odottamaan, koska kärsivällisyys on harvoja hyveitäni. Mutta nyt oli normaali työpäivä, joten minulla oli oikeasti aikataulu. Minkä vuoksi olin monta kertaa painottanut kaverilleni että 11.25, ei 11.24, ei 11.26 vaan 11.25.
   Hän ikävä kyllä oli ulkomaalainen, joten…tilanteeseen liittyi myös muuta säätöä, mikä jääköön nyt kertomatta koska se liittyy suurempaan kokonaisuuteen nimeltään ”Kattavampi raportointi poissaoloajaltani”.

   Lupaan jatkaa raportointia heti kun työtilanne helpottuu.

 3. Polga sanoo:

  Belga sanoi, että em. kaupallisia sovelluksia on halpishintaan niin paljon, että se kannattaa ostaa suoraan ennemmin kuin teettää vaikka hänellä? En tiedä, hän vain ihmetteli, miksei sitä voisi ostaa suoraan – kerro vaikka privana, miksi ei, jotta voin näyttää miksi siis ei…

  • Eipä niissä muuten mitään, mutta niitä pitää aina ”puukottaa” jotta suomalaiset verkkomaksut ja luottokortit toimisivat kunnolla.
   Mutta oikeassa hän on sikäli että niitä on kyllä tarjolla 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: