Odotettu ja pelätty: Perjantai-dilemman paluu! 00229

Pitkän tauon jälkeen elämäni on kuin tietokonepeliä: Sims yhdistettynä Resident Eviliin ripauksella God of Waria.

Teille ei uuteen, hipsteri-orientoituneeseen kohderyhmääni kuuluville käännös: aivan kuin joku korkeampi voima säätelisi elämääni ruudun laittamalla minut omituisiin tilanteisiin, joissa yleensä jokaisen nurkan takana on uusi kauhu josta tulee selvitä, ja aina kun luulet että nyt kaikki on ohi, joudut kohtaamaan loppuhirviön.

Minulla on (naispuolinen) ystävä ulkomailla, jota olen yrittänyt houkutella vierailulle vuosia. Hän ei ole kuitenkaan koskaan saanut aikaiseksi saapua, johtuen monista syistä.

Uudet lukijani varmaan jo käsittivät mihin ironiseen tilanteeseen rakennan juonenkaarta, mutta teille muille tiedoksi että yritän taas tuuriani sinkkumarkkinoilla eli olen tekemässä deitti-ilmoitusta.

Nyt kaverini ilmoitti että hän voisi tulla käymään ja kai minä vastavuoroisesti  tulen käymään hänen luonaan samantien?

Projektio-arvioni mukaan nyt on syntynyt kolme skenaariota.

Skenaario 1: kaverini lupaa tulla, lykkään ilmoituksen laittamista, kaveri lupailee edelleen tulla, lykkään edelleen ilmoituksen laittamista, sitten loma, kaveri lupailee edelleen tulla, lykkään edelleen ilmoituksen laittamista…

Skenaario 2: laitan ilmoituksen, tapaan elämäni naisen, kaverini tulee tänne, joudun selittämään sydämeni valitulle aivan liian aikaisessa vaiheessa miksi olen tuomassa toista naista asunnolleni…

Molemmat skenaariot toki pohjaavat vertailupohjaa vailla olevaan itsetehtyyn markkina-arvooni ihmismarkkinoilla.

Skenaario 3 taas on sellainen että sanon kaverilleni että älä tule, meitsi käy ehkä kohta deitzeillä. Sitten mitään ei tapahdukaan ja kaverini ei puhu minulle puoleen ikuisuuteen.

Ilmeisesti universumin loma oli hyvä ja rentouttava, kun se jaksaa taas minua muistaa.

Kyllä, tuo oli sarkastinen huomio.

Parhaani tulen kuitenkin yrittämään.

Mainokset

12 Responses to Odotettu ja pelätty: Perjantai-dilemman paluu! 00229

 1. Neo sanoo:

  Valitsisin skenaarion kaksi ilman sellaisia selityksiä, jotka yrität muokata mahdolliselle sydämen valitullesi sopivaksi totuudeksi. Selittelyt kun on aina totuuden muokkaamista kuulijan toiveiden mukaiseksi. Mitä jos vaan sanoisit, että koska teitä on nyt kaksi, niin miettikää ratkaisu sillä aikaa, kun käyt ostamassa tupakkaa? 😉

  Elämäni aikana olen oppinut yhden asian. Maailmankaikkeudella on todella huono huumorintaju eikä ajoitustakaan voi oikein kehua.

  • Yritän purkaa dilemmani siten että käynkin kaenuussa jo ensimmäisellä lomaviikollani ja ehdotin että kaverini tulee käymään toisella lomaviikollani. Eli ”just this once everybody lives”-ratkaisu.
   Jos tuo ei hänelle kelpaa, sitten vaan täytyy kertoa sydämeni valitulle totuus, mikä on aina se ei-jännin ja tylsin ratkaisu :huokaus:

   Mitä mieltä muuten olette (studio-yleisökin saa vastata), kannattaako ilmoitusta jättää kahta viikkoa ennen lomaa? Poistun aluksi Kaenuuseen ja sitten voip olla kaveri paikalla. Tarkoitan että kiihkeän alun jälkeen iskeekin heti jäähdytyskausi.
   Enkä usko että ”odottele tässä, käyn ostamassa tupakkaa”-selitys toimii kahta viikkoa.

   Toisaalta jos odotan, syssymmällä olisivat yliopistot aloittaneet…hyi tuhma minä. Ansaitsisin piiskaa.

 2. Zepa sanoo:

  Mikä kiire sillä ilmoituksella just nyt on? Oikea vastaus: ei niin mikään. Annat sen kaverin tulla jos se nyt vihdoin ois tullakseen, ja hoidat sen treffi-ilmon kun leidi on käynyt.

 3. Polga sanoo:

  Komppaan Zepaa; kiireellä ei tule kuin …päisiä kakaroita ja niitähän te ETTE toki halua!?

  Odota vaan syksyä, silloin käy kukkulalla kuhina ja voit opastaa nuoria, hyvin-hyvin-nuoria naisia YliopistoKaupungin salaisiin uumeniin ja outoihin piiskausmenoihin… OK, myös kaffiloihin!

 4. Josefiina sanoo:

  Tässä taas nähdään että eivät kaikki miehet ole putkiaivoja (muista mainita se ilmoituksessasi), vaan jotkut teistä, kuten sinä, todella kykenevät monipuoliseen eri skenaarioiden pohtimiseen. Olen oikeastaan samaa mieltä Zepan kanssa, mutta se tietenkin edellyttää sitä että tämä ulkomaalainen ystäväsi pystyy ilmoittamaan täsmällisesti että nyt minä sitten tulen sinä ja sinä päivänä eikä niin että ehkä mahdollisesti tässä puolen vuoden sisällä jonain päivänä ilmestyn ovellesi. Tässä potentiaalisessa tulevassa tilanteessasi selitykset eivät ehkä pelastaisi paljon, varsinkaan ääk! älä kokeile tupakanostoselitystä – paitsi jos siis poltat, mikä mahdollisuus ei ole tätä ennen tullut mieleenkään. Vaikka siinäkään tapauksessa, niin kuin jo totesitkin, hyvin harva nainen tulkitsisi kahtai viikkoa kestäväa tupakanostoreissua niin että ”odotathan minua koska olen kiinnostunut sinusta (mutta ensin pitää tehdä yksi juttu)”, ja jos tulkitsee, se ehkä on merkki siitä sinun kannattaisi laimentaa kiinnostustasi tätä naista kohtaan…

  Ja vielä edelliseen postaukseen liittyen (yritin sitä sinne muistaakseni eilen mutta sitten netti suuttui jne enkä jaksanut kirjoittaa uudestaan): kyllä täällä tietenkin tunnetaan (yleistän nyt vaikka puhunkin itsestäni) suurta mielenkiintoa sitä ensimmäistä deitti-ilmoituskokemustasi kohtaan – niin että kovetapa nyt vaan itsesi ja raportoi siitä jotain meille, kyllä me olemme sen arvoisia. Ihan pikku murusetkin käyvät jos et halua mitään kattavaa raporttia tehdä.

  • Itse asiassa hän ilmoitti saapuvansa 28.8 ja viipyvänsä pari viikkoa täällä 🙂

   Okei, deitti-ilmoitus-kokemuksia…vinkki: ei kannata kirjoittaa sitä nousuhumalassa kaverien kesken. Silloin saattaa tulla sellaisia päähänpistoja jotka eivät pääsisi karsintaa pidemmälle Hyvä Idea Idols-kilpailussa.
   Yhtenä esimierkkinä mainittakoon ”etsin”-kohdassa ”seksuaalisuus”; älä ruksi ”hetero”-kohdan lisäksi ”bi-seksuaali”, vaikka kaverit yllyttäisivätkin ”höhhöhhöh pääset sitten harrastamaan kimppakivaa sen kanssa höhhöhhöh” (tuo oli aika tarkka lainaus).

   Silloin nimittäin joudut epäterveellisen paljon sellaisen huomion kohteeksi, jonka lähteinä ovat ulkonäköhaasteelliset, varatut ukkomiehet, jotka löysivät tien kaapista elämänsä ehtoolla.

 5. Tiina sanoo:

  Siis tota. Tietysti sun pitää valita noista vaihtoehdoista toi skenaario 2, koska se on ainoa, jossa tapaat sen elämäsi naisen. Oliko tää joku kompa?

 6. Neo sanoo:

  Onneksi studioyleisö on ottanut kantaa, koska mulla ei ainakaan ole mitään faktuaalista tietoa siitä, milloin on oikea ajankohta jättää ilmoitus. Sitä paitsi itse olen sen verran hitaasti lämpenevää sorttia, että en lähde pullakaffelle, vaikka oltaisiinkin jo kirjoiteltu kaksi viikkoa tai kuukausi. Säästää kovasti säntäilyaikaa, kun hiukan varmistelee, että onko kirjoittaja oikea ihminen vai vain oikeita sanoja syytävä robotti. 😉 Tämä on se syy, miksi minusta on aivan yhdentekevää julkaiseeko ilmoituksen kaksi viikkoa ennen lomaa vaiko vasta kuukausi loman jälkeen. Kunhan kuitenkin reagoi jollain tapaa saamiinsa mielestään ansioituneihin vastauksiin.

  Jos mun oikeasti pitäisi ottaa kantaa, niin sanoisin, että pitää seurata sydäntään. Kumpaa sydän enemmän haluaa? Mahdollisesti tällä kertaa oikeasti saapuvaa leidiä, joka ei ehkä sitten tulekaan tai mahdollisesti elämään ilmestyvää sydämen valittua, joka ei ehkä sittenkään ole sydämen valittu. Ongelmahan ei olisi ongelma lainkaan, jos et toivoisi ystävättäreltä mitään muuta kuin ystävyyttä. Silloin selitykset sivulla seitsemän olisivat tarpeettomia, koska voisit sanoa hyvällä omalla tunnolla, että kysymys on ystävästä. Tuskin olet ystävistäsi valmis luopumaan sydämen valitunkaan vuoksi. Ethän?

  Komppaan Josefiinaa siinä, että olet todiste siitä, etteivät kaikki miehet ole putkiaivoja. Mutta en laittaisi sitä ilmoitukseen, koska kukaan ei usko sitä, jos se lukee tekstissä. Mies tippaleipäaivoilla. Niin varmaan, minäkin uskon yksisarvisiin, keijukaisiin ja muihin satuolentoihin. Se on asia, jonka on oltava luettavissa rivien välistä.

  • Onneksi tämä ongelma ratkesi eli leidi tulee elokuun lopulla, viipyy pari viikkoa ja sitten alkaa kiima metsästys deittailu-kausi.
   Tuossa äsken taas tuli ystävällisen rajamailla olevaa tönimistä eteenpäin; voisin laittaa ilmoituksen jo nyt ja sitten muokkailla sitä lomalla.
   …muistin taas mistä aikatauluhermoilu tuli 😛

   ”Putkiaivottomuuden” taidan jättää pois, johan ilmoituksessani ovat maininnat ilmiömäisistä rakastajan kyvyistäni, huomattavasta varallisuudestani sekä ilmaisesta pienten söpöjen eläinten pelastusklinikan ylläpitämisestä yksiössäni.
   Ei naisetkaan nyt IHAN kaikkea usko.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: