Lauantain lidemma 00218

Joo joo, rakstan rakstan, usko pois vaan.

Syy hiljaisuuteen ei ole kirjainummetuksessa (minulla on jo mm. valmis pohja itkin-tätä-kirjoittaessani-suihkussa-tyyliseen räpellykseen sekä alustava idea fumetti-sarjakuvaan jota en maininnut vain voidakseni mainostaa linkittää tänne).

Olen opetellut uuden deskin toimintatapoja, ja en ole ehtinyt olemaan oman koneen luona.

Rehellisyyden nimissä yritin suoriutua kotiolosuhteissa, mutta miten sitten kävisi kasviskokeille joissa luen rahapuulle ääneen Karl Marxia ja kokeilen saanko sen kasvamaan enemmän vasemmalle?

Mutta nyt on eteeni tullut ongelma, johon tarvitsen apuanne.

Pikkusisko on tulossa ensi viikolla käymään ja sitä varten pitää pestä vuodepyykkiä. Pitkän aikavälin suunnitelmani oli odottaa lomarahoja, tappaa liat ja pölypunkit lakanoista polttamalla ne ja ostaa uudet Transformers-aiheiset peittopussit.

Koska tuo suunnitelma saa nyt odottaa seuraavia lomarahoja, tarvitsen apua.

Mistä tunnistan onko pesuaine oikeasti pesuainetta?

Ja nyt kun naurunne on lakannut, niin tarkistakaa pesuainepullonne kyljestä lukeeko siinä ”pesuaine”?

Ei, siinä lukee ”pesee 20 pesukoneellista pyykkiä!” tai ”hajusteeton väripesu” tai ”tämän pesuaineen käyttö voi aiheuttaa transformers-robottien muuntumisen lakanoissasi autoiksi, veneiksi tai muiksi hurjiksi vehkeiksi”.

Viimeksi kun ostin mielestäni pesuainetta normaaliin likavaatteiden pesuun, vierailulle tullut äitini kysyi ennen ensimmäistä pyykkiä ”miksi olet ostanut puolitoista litraa astianpesuainetta?”

Hei, se oli violettia, se oli pesuaineiden luona, ja siinä luki ”pesu”.

Joten ihan tällainen tavallinen suomalaisrenttu kysyy: mistä tunnistaisin pesuaineen normaalien likavaatteiden ja -lakanoiden pesuun?

Foto olisi kiva yllätys.

TV: pesu- vaan ei pelimies

Mainokset

18 Responses to Lauantain lidemma 00218

  • Kiitos kiitos. Ihan tuollaista SELKEÄSTI ASIAN ILMAISEVAA (pakko huutaa jos vaikka joku pakkaussuunnittelija tänne eksyisi) putelia en löytänyt, mutta suunnilleen samannäköinen se oli ja siinä luki jotain ”20 pesusta” eli se kestää minulla seuraavat seuraavaan vuosikymmeneen.

 1. Neo sanoo:

  Joo joo, uskotaan uskotaan.

  Polgan ehdottama vaihtoehto lienee riittävä, joten en ehdottele lisää. Ota kuva mukaan, niin pärjäät kyllä.

  Ilmoitathan, jos puhdas lakanapyykki vaatii käyttämään aurinkolaseja. Minusta häikäisevyys on huono ominaisuus etenkin lakanoille, koska itse saan parhaiten unen päästä kiinni pimeässä.

  • Myönnetään, minulla on pieni sivu-business erään nimettömäksi jäävän kansallisen lento-yhtiön kanssa. He säästävät lentokentän valaistuksessa ja minä kuivaan pyykkini heidän laskeutumiskenttiensä suuntaisesti.

 2. Zepa sanoo:

  Khrm. Mun mielestä värillisille (kuten transformer-lakanasi kaiketi ovat) on parempi käyttää nestemäistä. Kuva täällä http://luonnotar.com/products-page/pesuaineet/pyykinpesuaine-nestemainen-1l/ ja Ecoveriä saa nykyään tavallisista kaupoistakin. Ainakin meillä. Tossa muuten lukee, että se on pyykinpesuun

  Pulvereista zeoliititon Serto säästää pesukonetta.

  Vinkki: jos pesuaineen kyljessä lukee useampia numeroita kuten 40 – 60 – 95 astemerkillä varustettuna, voi olla melko varma että se on pyykinpesuun.

  Tekstiileissä olevia pesuohjemerkintöjä kannattaa noudattaa. Jos tekstiilissä on merkintä neljästäkympistä, ei ole fiksua laittaa sitä 95 asteeseen. Sen sijaan kokemuksen myötä ja tietyllä uhmalla opit, illoin kolmetkympit voi laittaa neljäänkymppiin. Koska ei kukaan jaksa pestä kolmekymppisiä erikseen jos muuten pesuun on menossa aina nyytti nelikymppisiä.

  • 40-60-95 = -105. Pitääkö minun pestä pyykkini -105 asteisella vedellä?

   Naiset. Te aina teette asioista liian monimutkaisia. Pyykkikoneeni nupit olivat jo vääntyneet johonkin asentoon kun sain sen tähän kämppään, joten miksi turhaan vääntämään niitä uudestaan?
   Hei, tyhmä paljon pesutyötä tekee.

   • Zepa sanoo:

    En lukenut tuota.

   • Me miehet pidämme darwinistisesta vaate-aatteesta.

    Jos me saisimme päättää, heittäisimme aina liian jäykäksi käyneet turkikset (jotka olisi saatu miehekkäästi suostuteltua sellaisilta eläimiltä jotka yhteistyökyvyttömästi olisivat halunneet pitää ne kokonaan itsellään) jokeen, ja kaikki mikä selviäisi rytinästä alajuoksulle asti olisi virallisesti ”puhdas”.
    Syytän markkinakoneistoa vaatetuksen nyssöytymisestä.

 3. waldorfssalad sanoo:

  Käski kuka tahansa nakkaamaan koneeseen jotain pähkinöitä, niin ei. Ne syödään. Nestemäinen pesuaine kuin nestemäinen pesuaine, Fairylla ne akat pesi tukkansakin muinoin.

  • Minäkään en ole koskaan ymmärtänyt pähkinäinnostusta pesukoneessa. Jos haluan pähkinäni rikki, käytän pähkinänsärkijää; huomattavasti helpompaa ja ei tarvitse odottaa valkopesun loppumista.

 4. sitamar sanoo:

  Surf on ihan hyvää. Ei kannata sortua Xtraan, Pirkkaan tai Rainbowhin koska ne jyvät jää vaatteisiin ja kutittaa ilkeästi atooppisen selkää. Ja KAIKKI vaatteet voi pestä kuudessakympissä ja 900 linkouksella. Paitsi ehkä villan ja silkin, mutta luulen ettei sulta niitä löydykään. Puuvilla venyy ja menettää värinsä neljässäkympissä, eikä kyllä lähe puhtaaksikaan. Jos pyykkiin jää ummehtunut haju niin sekaan 1/3 Oxi Action Extra Hygieneä, joka pesuun, ja esipesu mukaan, niin tulee raikasta ja takuulla puhdasta. Pyykkiä ei myöskään kande säilyttää muovikasseissa jos ei oo koria, laittaa vaan kasaan lattialle. Ite oon asunu yli 2 vuotta jo yksin eikä vieläkään löydy taloudesta pyykkikoria. 😛

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: