Tässä blogimerkinnässä on opetus 00147

Opetus: ei kannata yrittää tasapainottaa univajeista oloaan kahdella ”normikahvilla” suhteessa jokaiseen juotuun cafè au lait-kuppiin. Siinä vaiheessa kun tajuatte että ulkona ei olekaan ilotulitus vaan kuulette synapsien paukkuvan aivoissanne, on jo liian myöhäistä tulla alas palotornin tikapuilta.

Nyt kun tuo saatiin alta pois, voidaan puhua vaikkapa viikonlopun kirjamessuista.

Koen tilanteen edelleen ristiriitaiseksi: Ilmassa on yhä rahastuksen makua kun näytteilleasettelijat joutuivat maksamaan kaikesta mahdollisesta ja vieraatkin joutuivat maksamaan sisäänpääsystä. Toisaalta kirjamessut ovat sellainen PR-tapahtuma että jos et ole siellä, olet kirjakauppa non grata.

Eniten suosiota myyntipisteellämme sai Teräsmies-patsas myyntipaikkamme vieressä.

Monet olivat ne lapset, naiset ja miehet jotka ottivat kuvan hänen vieressään. Erityismaininnan ansaitsevat pikkupoika joka kutsui Teräsmies-patsastamme Batmaniksi (vaikka äiti korjasi pari kertaa) ja pikkutyttö joka tökki sormellaan patsaan miehustaa sellaisella innolla että pelkäsimme teriksen puolesta.

Lisäksi yllättävän moni hipelöi, ihaili ja otti kuvan kirjavalikoimastamme (samaa kohtelua ei saanut myyntihenkilöstömme, ikävä kyllä).

Johtuen siitä että olin paikalla kaupan edustuspaidassa en voinut monissa tilanteessa muuta kuin hymyillä kuparinmaku suussa. Nyt kun en edusta mitään (kuten yleensäkin), tahtoisin sanoa pari juttua:

– HEI MUMMO! TÄSSÄ ON JONO EIKÄ IHMISSEINÄN MAAILMANENNÄTYSYRITYS! JOS HALUAT NÄYTTEEN, MENE TUONNE JONON PÄÄHÄN ÄLÄKÄ TYRKI IHMISTEN VÄLISTÄ!

– EIKUN JÄÄKÄÄ VAAN KESKUSTELEMAAN JUST SIIHEN KESKELLE MUUTENKIN AHDASTA KÄYTÄVÄÄ NYKYRUNOUDEN ANGSTISESTA MENTALITEETISTA! EI ÄLKÄÄ VAAN MENKO TUONNE SEINÄN VIEREEN TYHJÄLLE TILALLE KOSKA EIHÄN SIELLÄ OLE MUITAKAAN!

– SAANKO ONNITELLA ROHKEUDESTANNE!? NELJÄN HENGEN RIVISSÄ MINÄKIN HALUAISIN KÄVELLÄ TÄÄLLÄ MUTTA KUN KAVERIT SANOIVAT ETTÄ SITTENHÄN KUKAAN EI PÄÄSE MEIDÄN OHI! MUTTA TE ETTE ANNA SEN HÄIRITÄ! HIENOA!

– KYLLÄ, SE OLIN MINÄ!

Summa summarum: rahat meni, maine kasvoi ja tytöt tykkää Ikean hyllyköiden purkamisessa syntyneistä arvista.

Ehkä laitamme tämän siis plussa-kansioon.

Mainokset

2 Responses to Tässä blogimerkinnässä on opetus 00147

 1. Polga sanoo:

  Kyllä minusta teidän olisi pitänyt laittaa Teräsmies vaikka arvonnan palkinnoksi (tai minulle Peräsmies, tröööööööööööööööööt) 😉 Voisi olla, että kävijöitä olisi tullut rajusti enemmän.

  Runosarjakuvia? Kakka-Ukko valloittaa Pazilaa vauhdilla, joten täällä ei herkistellä 😀

  Kohta niille pakkosyötetään vähän lisää… *kiero wirn* ja linkitetään teitin puotiin vielä, ihan piruuttaan. Enkö olekin ikävä ihminen? *örps*

  • Kryptonilta kauppaan ja kilpailupalkinnoksi? Liian julma kohtalo.

   Kakka-ukko on mennyt kaupaksi (jälleen) yllättävän hyvin. Eräs nainen osti sen pojalleen koska lupasimme että siinä ei ole pornoa, ainoastaan pask—huumoria.

   Sinulla on aina erityinen sija lompakoissamme, kyllähän sinä sen tiedät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: