Luokseni jälleen, parviäly 00127

Tällä kertaan kaipaa pikaisia neuvoja (lähtö huomenna) koskien lentomatkailua.

Alustukseksi kerron että lennän Finnairilla turistiluokassa (koska halpalentoyhtiöt eivät lennä Kaenuuseen, junalla pitäisi vaihtaa kahdessa eri paikassa miinusmerkisellä aikataululla, ja bussimatkustus kestäisi 14 tuntia. Oikeasti).

Matkaan lähtee lisäkseni on yksi matkalaukku, joka menee ”käsimatkatavara” konseptin alle.

Kysymys kuuluu: voinko ottaa käsimatkatavaroihin myös olkalaukun, koska jollain keskustelupalstoilla ja taisipa olla Finnairin sivuillakin (jotkut meistä osaavat googlettaa) sanotaan että ”käsilaukku on sallittu”.

Helpottaakseni asiaa, voitte valita seuraavista skenaarioista todennäköisimpänä pitämänne:

A) Portilla minulle ilmoitetaan että vain YKSI (1) ihan-mikä-tahansa-asioiden-säilytys-kapsäkki menee käsissä, ja jommankumman on nyt mentävä ruumaan. Sanon että te ette minua määräile, minä olen Suomen kansalainen joka maksoi lippunsa rehellisesti ansaitsemillaan palkkarahoilla.

Minut ohjataan ystävällisesti viereiseen huoneeseen, joka täyttyy yhtäkkiä kaasulla. Herään tuntemattomasta paikasta kun joku koputtaa olkapäätäni ja sanoo ”tervetuloa Kylään, numero 7”.

B) Pikkaisen katsovat vinosti, mutta eivät jaksa alkaa huutaa koko kansan nähden näillä palkoilla. —kele, toivottavasti tippuvat tuon niskaan…

C) Minulle ilmoitetaan että joko laukku menee ruumaan tai minä menen ruumaan, tai sitten laukku jää maahan tai minä jään maahan. Kysyn ”anteeksi, mikä se ensimmäinen vaihtoehto oli?”, missä vaiheessa minut opastetaan takaisin bussiin.

D) Ei mitään, kyllä nyt yksi olkalaukku menee.

Loppuun bonuskysymys: missä vaiheessa istumapaikka selviää? Ainakin Blue1:lla lentäessä lipussa lukee suoraan sijaintisi.

Mainokset

9 Responses to Luokseni jälleen, parviäly 00127

 1. Tiina sanoo:

  Riippuu Finnairista ja sun olkalaukkusi koosta. Minulla on joskus ollut reppu ja pieni olkalaukku, ja molempien kanssa olen saanut mennä ihan matkustamon puolelle, mutta minkä kokoisia ovat miesten olkalaukut? Voihan sen olkalaukun tunkea sinne isompaan laukkuun (paitsi jos se on ihan täysi) sen tarkastuksen ajaksi. Mutta eikös esim. läppärinkin saa ottaa käsimatkapakaasin lisäksi?

  • En olisi ihan varma kannettavasta. Finnairin sivuilla sanotaan meinaan seuraavasti siitä mitä paljonko saa ottaa mukaan:
   – Bisnesluokka, Finnair Plus Platinum-, Gold- ja Silver-jäsenet, Finnair Club -jäsenet: matkustusluokasta riippumatta yksi laukku, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm, sekä yksi salkku tai kannettava tietokone. Yhteensä kaksi laukkua, joiden yhteispaino on enintään 10 kg.
   – Turistiluokka, kotimaanlennot, lomalennot ja oneclass-lennot: yksi laukku, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm. Yhteensä yksi laukku, jonka enimmäispaino on 8 kg.

   Eli jos maksat enemmän saat ottaa läppärin, muutoin et. Kyseessä on siis ihan perusmallin ”flapbag” (joka päivä oppii uutta), mallia tämä: https://www.handbagsuperstore.fi/product/855/bjorn-borg—core-ltd-flapbag

   Easyjetillä ainakaan eivät inahtaneet (kun sillä kerran lensin), mutta siellä pitikin maksaa sitten matkalaukusta 😉

 2. Tiina sanoo:

  Siis luulisin, että Finnairille se on ihan ok, mutta esim. Ryanair voisi alkaa itkeä ja vaatia lisämaksua olkalaukusta.

 3. Zepa sanoo:

  Veikkan kuitenkin D:tä. Mut soita Finskille ja tarkista. Tai vähennä tavaroita. Sä nyt mamman ja papan luona edes mitään tartte.

  • Kysyin mammalta, joka on lentänyt nyttemmin lomamatkoillaan enemmän kuin minä. Veikkasi hänkin D:tä.
   Ei tässä niinkään menomatka, mutta millä minä roudaan tännepäin kaikki pullat mitä saan mukaani? Tiedän, taisin mainita jotain että kokeilen karppaamista, mutta hitto vie ihmiset: mamman pullat ovat mamman pullat ovat mamman pullat.

   …Saakohan pullaa viedä käsimatkatavaroissa?

 4. Zepa sanoo:

  Riippuu siitä, onks pulla nestettä vai ei. Huom. ripsiväri on nestettä, huulipuna ei. Täst on hyvä lähtee arvailemaan.

  • Jonkun ehkä lentokentällä kuulema keskustelu:
   – Saako lentokoneeseen tuoda kotona leivottuja pullia?
   – Totta kai saa. Ja jos ne ovat äidin leipomia, niin sitä oikein suositellaan 🙂

   Hyvä tietää tulevaisuudessakin.

 5. sitamar sanoo:

  uhhuh siitä taitaa olla jo kymmenen vuotta kun lensin finnairilla.. silti se plussakortti tuolla lompsaa koristaa vieläkin. lufthansalla jolla lennän 99,99% matkoista saa viedä ”käsilaukun” ja ”käsimatkatavaran” jotka useimmilla ovat kaksi suuremmanpuoleista matkalaukkua joiden painon he varmasti ovat valehdelleet… ja minähän noudatan aina tarkoin ohjeita.. laitan huulirasvat muovipussiin jne. toki tietysti villeinä hetkinä kelaan mitähän seikkailuja joutuisin kokemaan kun veisin täysmetallisen kaverini Arin käsimatkatavarassa… niin olen aina halunnut tietää miltä tuntuu olla yötä putkassa……………..

  sori, meni asian vierestä. jos kone on tyhjä niin voi viedä enemmän käslaukkua yms. jos täynnä niin joudut luopumaan jostakin.

  whtvr

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: