Viikkovisan vastaus 00118

Kuka muistaa maanantaisen kysymyksen siitä miten karma tulee ja ANTAA PIISKASTA KOULUTYTÖN ALASTOMALLE HÖMHÖMILLE (jompikumpi lopettaa sitten kun tämä ei ole enää hauskaa, minä tai googlettajat. Se en muuten tule olemaan minä.)

Nyt minulla on vastaus ja en pidä siitä.

1. Olin kaverin luona kissavahtina ja yksi kissoista katosi. Ajattelette varmaan: ”okei, kissa katoaa kesällä, mikäs siinä, riehuu pari päivää ja palaa sitten”.

Tämä kissa vain on erityistapaus; se on adoptoitu kissakodista, ja sen elämänalku oli sen verran heikko että sillä on suussaan enää kolme hammasta. Miten tuollainen metsästää itselleen? Lisäksi se on kasvatettu sisäkissaksi (tämä oli ensimmäinen kesä kun se pääsee ulos), joten se pelkää mm. autoja, vieraita ihmisiä ja avaria paikkoja.

Kaverini ei syytä minua, mutta se ei helpota syyllisyydentuntoani siitä että päästin sen menemään.

2. Jouduin käymään kaupassa ilmanalassa, joka on yleensä yhdistetty aurinkoa lähimpänä olevaan Merkurius-planeettaan. Koska Merkurius, päätin käyttää paikallisbussia. Bussi oli myöhässä 20 minuuttia, mikä oli yksi minuutti vähemmän kuin missä ajassa olisin sulanut varjottomalla ja tuulettomalla bussipysäkillä.

3 – 249. Nämä koostuivat elämän pikku vastoinkäymisistä, jotka olisivat muutoin ohitettavissa olankohautuksella, jollen tietäisi paremmin.

Viimeisin oli eilinen vierailuni jäätelökioskilla: tilasin selkeästi artikuloiden SWISS CHOCOLATEN (hei, en minä näitä nimiä keksi) ja sain sen sijaan MANGO-APRIKOOSI-MELONIN.

Kävin salamannopeasti läpi vaihtoehtoni, joista

– 6 olisi kivuliaita myyjähenkilöstölle (mutta hän näytti sen verran nuorelta että hän kävelisi vielä joskus).

– 4 olisi aiheuttanut pysyvän henkisen ongelman enää koskaa kuulla sanaa ”jäätelö” ilman rakonpettämistä.

– 1 olisi perisuomalainen tapa hyväksyä kohtalonsa, olla sanomatta mitään ja purnuttaa sitten netissä.

Päätin kokeilla viimeistä. Vaikka sainkin vain yhden leiman etukorttiini vaikka tilasin kaksi palloa.

Ja nyt on perjantai eikä kissa ole vieläkään palannut.

Avalanche: Johnny Johnny come home.

Mainokset

8 Responses to Viikkovisan vastaus 00118

 1. pikkulaku sanoo:

  Ehkä se kissa on ollut edellisessä elämässään asianajaja, ja ansaitsee tämän kaiken.

  Mitä taas perisuomalaiseen jäätelönostoon tulee, niin allekirjoittaneen miehellä on myös vaikeuksia jäätelötilausten kanssa. Kyllä se on vaikeaa, kun joutuu syömään vääränlaista jäätelöä, tai vääränlaisesta tuutista ’kun se vaan otti sen tuutin ennenkuin mä ehdin sanoa mitään’.

  • Jotkin hyvistä ystävistäni ovat asianajajia…no eivät oikeastaan, mutta kissat ovat herkkä kohtani. En itkenyt kun elämä ja aika veivät mukanaan ystäviäni ja sukulaisiani, mutta itkin kun kissani kuoli. Siksi toivoisin tähän onnellista, ei-asianajaja-loppua.

   Tämä myyjäyksilö kyllä kysyi haluanko tuuttiin vai kuppiin (ja kylläpäs tuo kuulostaa pervolta kirjoitetussa muodossa), mutta tilaus meni ihan pieleen. Vaikka olisinkin mumissut, seuraava vaihtoehto olisi tonaalisesti ollut mielestäni stracciatella.
   Mutta kuten todettua, myyjä oli epävarman nörtti-esiteinipojan huonosti hahmoteltu karikatyyri. En kehdannut sanoa mitään vaan maksoin, otin tötteröni, leimani, kiitin ja aloin nuolla herkkua (oikeasti, olenko se vain minä vai..?)

 2. Josefiina sanoo:

  Se myyjäpoika varmaan kertoo kavereilleen että yksi pyysi Swiss Chocolatea ja annoin sille Mango-Aprikoosi-Melonin EIKÄ SE SANONUT MITÄÄN. (En muuten olisi kyllä sanonut minäkään.) Oliko se muka hyvää, vai oliko tuo ”herkku” ironiaa?

  • Päättelin jaffa-pullonpohjan paksuisista laseista ja ulkoisesta olemuksesta notta hän ei erottanut ruskeaa vihreästä. Joskin en pysty täysin kumoamaan teoriaasi. Se kurja pikku….

   Oli se ihan ok, ja swiss chocolaten valitsin oikeastaan siksi kun en tiennyt mitä oikeasti olisin halunnut; teki vaan mieli jäätelöä. No nyt sekin on kokeiltu 🙂 :viisi minuuttia työajan loppumiseen optimismi:

 3. ill. sanoo:

  röyhkeys kannattaa aina. esim. se jos sanoo kassalla ”ai niin mä unohin kysyä saisko sen laktoosittomalla maidolla”, jolloin ainakin yhdessä tapauksessa nuori myyjätär teki mulle UUDEN latten LAKTOOSITTOMALLA MAIDOLLA. tais olla vähän kokematon. joku vanha kääpä olis laskuttanu tuplasti.

  hmm, sekin kuulostaa vähän pervolta että joku ei erota ruskeaa vihreästä.. 😛

  • Ei tuo minusta röyhkeyttä ollut, ihan vahinko vaan ja ei mikään liike yhteen latteen kaadu.

   Olen kertonut tästä aiemminkin, mutta koulukaverini työskenteli pikaruokalassa ja hän kertoi oikeasti röyhkeistä asiakkaista; esim. tilattu hypermega-ateria koko perheelle, ja sitten kun on syöty kaikki paitsi paperit, Iskä tulee sanomaan että ”oli siinä jotenkin sellainen omituinen sivumaku…mutta sovitaan että jos annat rahat takaisin, vanhemmille kahvipullat ja lapsille pehmikset, niin ollaan sujut :)”

   Kaverini ei antanut, mutta joku vihreämpi tapaus kuulemma saattoi hyvinkin antaa. Tietty raja meinaan se on asiakastyytyväisyydelläkin…

 4. Zepa sanoo:

  Mikä on hömhöm?

  Toivon kuulevani myöhemmin kissan paluusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: