Teinejä! Teinejä! Teinejä! 00111

Lopetan sitten kun tuo lakkaa olemasta hauskaa eli jälleen Asioita Jotka Eivät Itsessään Ansaitse Omaa Blogimerkintää.

1. Minä vihaan hellettä. Helteen viimeisenä (tähänastisena, se palaa useammin kuin monet sarjamurhaajat leffoissa) päivänä onnistuin sairastuttamaan itseni kuumeeseen ilman lämmönnousua.

Sille on hieno lääketieteellinen nimikin, mutta jotenkin en kykene saamaan sitä aivoihini koska räkä täyttää kaikki avoinna olevat muistipaikat.

Kutsun sitä kuitenkin nimellä ”en viitsi jäädä kotiin vaikka onkin p*ska olo, koska minulla ei ole kuumetta, koska kuume.”

Kuinka ajattelematonta minulta pukeutua kevyesti, kun ulkona on 29 astetta lämmintä ja viileä lounatuuli itkee korvaani mustia kaupunkeja. Ihan oikein minulle kun tarkemmin ajatellaan.

Jos jotain positiivista on haettava, niin ääneni on kuin liian hitaalla pyörivä rikkinäinen Barry White-levy: tunnistamatonta, matalaa mörinää.

Esim.

ring-a-ling-a-ding

– :matalaa mörinää:

– Anteeksi minne tämä tuli?

– :matalaa mörinää:

– Anteeksi onko siellä joku?

– :kovaäänisempää matalaa mörinää:

– …Perhana, mikä sen it-tuen numero oli…:laittaa luurin kiinni:

Epic win.

2. Ehdotan seuraava lisäystä Suomen lakeihin: ”luonnollisen henkilön on sallittua liikkua muiden luonnollisten henkilöiden läsnäollessa ilman t-paitaa vain jos

(a) kyseisen henkilön päivätyö on roikkua kehysten ympäröimänä Louvren taidemuseossa esimerkkinä rubensilaisesta ihmiskuvasta

(b) mainittu paikka on tarkoin rajattu julkinen uimaranta

(c) henkilö pakeni juuri palavasta talosta

Puolustukseksi ei käy

(a) jo saatu ihosyöpä

(b) jäsenyys eroottisessa tanssiryhmässä

(c) mikään

Rangaistuksena rikkomuksesta voidaan ottaa kuva paikallislehden etusivulle otsikolla ”oletko nähnyt tätä henkilöä? Nyt olet” tai sitten henkilön ylävartalon ympärille teipataan erkkarilla keinokuituinen halpaturkis.”

3. Tajusin miten kieli tulee kehittymään internet-käyttöystävällisemmäksi: otetaan vain adjektiivi ja verbi, ja meillä on 20. vuosisadan uudissana.

Jos ette usko, tsekatkaa rumaitkeminen.

Tietenkin jossain määrin tulee olemaan vastahakoinenhuutelua, mutta siihen sanon: rumaitkekää mulle joki, kielitoimisto.

4. Viimeinkin suomalainen media on alkanut esittää oikeita kysymyksiä oikeista aiheista: Jo toinen käry – Mikä saa miehen esiintymään lesbobloggarina? ( Aamulehti)

Mainokset

5 Responses to Teinejä! Teinejä! Teinejä! 00111

 1. ill. sanoo:

  nyt täytyy spämmätä ja kysyä neuvoa it-tuelta. sori että on pitkä. tarvitsin jonkun jolle valittaa sydämeni kyllyydestä. omat atk-taitoni ovat suuressa määrin puutteelliset ja opin yleensä kaiken kokeilemalla ja siksi ottaa päähän että seuraavana mainitut henkilöt turvautuvat minun apuuni ja sitten kun siitä ei ole hyötyä haukkuvat, kuitenkin kysyäkseen parin viikon päästä uudestaan.

  olisiko it-tukihenkilöllä neuvoa pariin kimuranttiin kysymykseen? perheeni ja ystäväni pitävät minua it-tukihenkilönään eivätkä kuitenkaan ota varoituksiani vakavasti tai anna minun korjata tilannetta.

  tapaus 1: isä. hänen koneensa on ikivanha mutta hyvälaatuinen ja siinä oli kaikki kunnossa kun exäni antoi sen sille. siinä on ainoana turvaohjelmana Comodo, joka sinällään on ok. MUTTA: kone on muuttunut äärettömän hitaaksi. ainoa henkilö joka sille saa jotain muutoksia tehdä on veljeni jota vanhempani palvovat tekniikkaguruna. hän ilmeisesti päivittää konetta aina kun käy kylässä, keskimäärin kerran kuukaudessa. joka kerta kun MINÄ olen nähnyt hänet koneella hän pelaa verkkopeliä jonka sanoo olevan ainut mitä hänellä on elämässä. (älkää enää ikinä tulko sanomaan ettei minulla ole elämää!) isä ei tajua koneista juuri mitään. sitä käytetään pääasiassa äidin yliopistoasioiden hoitoon, lentokonesivuilla surffailuun, Helsinki-Vantaan aikataulujen tarkkailemiseen ja ilmeisesti jonkin sortin googlettamiseen päätellen siitä miten ne valittavat internetin paskuudesta ja vaarallisuudesta. niin, ja isä lukee sillä työsähköpostinsa. se sana nostaa ongelman jo vähän ylemmälle tasolle. minun annetaan neuvoa, mutta en saa tehdä muutoksia (paitsi kerran sain päivittää Comodon, wow) eikä neuvojani kuunnella koska ”M osaa nuo jutut, antaa sen tehdä”. kysymykseni: miksi v****** kone on mennyt niin hitaaksi ja mitä sille voisi tehdä ilman että M katsoo minua kuin halpaa makkaraa ja isä häätää minut siitä iäksi? oma arvaukseni on ettei sille ole KOSKAAN tehty mitään defragmentointia tai käyttämättömien evästeiden yms. poistoa ja että sille on ladattu kapasiteettiin nähden liian isoja ohjelmia joita kukaan ei ikinä käytä. tila jonka perheen tiedostot vievät on kuitenkin minimaalinen siihen nähden miten hidas se on. myös niiden modeemi pykii mutta se nyt on vanha kuin taivas.

  tapaus 2: sisko. sen kone on Linux jossa on Ubuntu ja jota se käyttää kaikkeen. paitsi: Java ei sillä toimi. joten: koska kone on aikoinaan ollut vanha Vista-kone se on jättänyt sille Vistan ja käyttää sitä verkkopankissa asiointiin koska siinä java toimii. siis Vistaa jota ei ole päivitetty VUOSIIN, jonka turvaohjelmat ovat vanhentuneet vuosia sitten ja joka toimii niin hitaasti ettei hiirtä voi liikuttaa kahta senttiä ilman että se menee jumiin. ja minä olen kyllä yrittänyt muuttaa asiaa. ensinnäkin olen yrittänyt päivittää Vistaa mutta se on liian hidas joten oli pakko antaa periksi usean tunnin odottelun että jumi menisi itekseen ohi jälkeen. lisäksi olen informoinut että on ohjelmia jotka (esim. Wine jota Jani suositteli) saavat Windows-ohjelmat pelaamaan Ubuntun kanssa – MUTTA MINÄ EN SAA ASENTAA KONEELLE MITÄÄN. olen käskenyt heittämään sen saatanan Vistan helvettiin. sisko valittaa minulle jatkuvasti mitä se voi tehdä kun sen koneella ei ole muistia. sitten kun neuvon se muuttuukin epävarmaksi ja kysyy mielummin it-velho-poikaystävältään joka on (anteeksi ruma kielenkäyttöni) Linux-huora. koska SE OSAA. ok. jos se edes kysyisi perkele. mutta se jättää asian roikkumaan ja jos it-velho jotain sanoo sisko uskoo sen sanaan sokeasti koska ei itse ymmärrä koneista yhtään mitään. tein siihen viime kesänä täydellisen Ubuntun versiopäivityksen joka nopeutti ja helpotti sen kanssa oloa huomattavasti, mutta sen jälkeen siihen ei luultavasti ole tehty mitään isompaa. >< oma koneeni ei ehkä ole kaikkein turvallisin mutta kyllä minä ostan ne ohjelmat jotka tarvin koska ne ovat minulle sen arvoisia. esim. kun saan uuden pc:n niin kun testiversiot lakkaavat olemasta minulla ON JO OLEMASSA ostoversio enkä kytke konetta nettiin tai edes läppäriin ennen kuin se asia on kunnossa. suomalainen "läpi harmaan kiven" sisu on sieltä minne aurinko ei paista. eivät tosimiehet soita kenellekään nössölle kysyäkseen jotain "minkä osaavat itsekin hoitaa" – eli siis ottavat rautakangen pikku hyppysiinsä ja hakkaavat koko roskan paskaksi. ja ostavat uuden joka kuukausi. erityisesti ne käyvät hermoille jotka ovat saaneet koneensa ilmaiseksi, eli tapaukset 1 ja 3.

  kiitos kuulemiin.

  • Minä olen aina unelmoinut ihmissuhdeparantola/tietokoneenkorjaus-ohjelmasta. Sen nimi olisi ”Dr. Phil IT”.
   Aina kun ohjelman juontaja (Dr. Phil) tulisi, hän huudattaisi studioyleisöä ”can you Phil IT? I said CAN YOU PHIL IT?!”

   Voin tunnustaa että olen ollut samanlaisessa tilanteessa ja siksi sanon suoraan että et voi tehdä mitään.

   Jos kyse olisi vain tietokoneesta sinä olisit jo tuunannut molemmista koneista bittimaailman vastineet Ferrari Testarossalle aentamalla APC Back-UPS ES 700VA:n. Ikävä kyllä tässä ei ole kyse koneista, vaan ihmisistä.

   Toiset henkilöt vaan tahtovat auttaa toisten ihmisten itsetuntoa heittäytymällä avuttomaksi jossakin ongelmassa. He tietävät että sinä todennäköisesti osaisit korjata ongelman samantien, mutta miten sitten kävisi näille vähemmän itsetuntoisille?

   Eli pure vaan hammasta, sano ensi kerralla ”juku, en tiedä, olen vain (laita sukupuolesi tähän), voisikohan (laita nimi tähän) auttaa?” ilmaistaksesi että olet mukana juonessa.

   Toisinaan vaan pitää kysyä itseltä ”mitä minä tässä voittaisin?” ja ottaa luoti kiinni hampailla hymyillen.

   Can you Phil IT? CAN YOU PHIL IT!?

   Ei? Okei…

   • ill. sanoo:

    juu, ihmiset osaa olla joskus p********.. taidan jättää koko homman. ensinnäkään en enää jaksa, ja toiseksi kyllä ne sen homman jotenkin hoitaa sitten kun on aivan pakko..

    dr. phil.. miksikäs ei..

   • Aikoinaan joku kreikkalainen (yritän toisinaan muistella aikoja kun Kreikasta tuli jotain positiivista) ajattelija sanoi että elääkseen täysin ilman ihmiskontakteja tulee olla joko jumala tai peto. Kaipa ne huonot hetket on vain kärsittävä niiden hyvien ohella.

    You have just been dr. phil-it UP! Can you phil-it?!
    Ei vieläkään…? Okei.

 2. ill. sanoo:

  ok tuo meni nyt taas päin v***** jostain syystä, eli kohdassa ”oma koneeni” alkaa uusi kappale. wordpress ei vissiin tykkää minusta kun käytän kilpailija bloggeria.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: