Perjantai-dilemma-asteikko 00105

Defcon.

”Yhdysvaltain käyttämä puolustusvalmiuden tilaa osoittava luokitusjärjestelmä, alhaisin valmiustila on DEFCON 5, korkeimman ollessa DEFCON 1 joka merkitsee välitöntä Yhdysvaltoihin kohdistuvan hyökkäyksen uhkaa” (Lähde: Wikipedia)

Saanko esitellä Dilemmaconin:

Dilemmacon 5: miespuolisella työkaverilla on pinkki t-paita.

Ainoat hyväksyttävät syyt tähän ovat

A) siinä on teksti ”kaikki AC/DC-paitani ovat pesussa”

B) AC/DC-paidat on pesty vahingossa punaisten (naisten) pikkuhousujen kanssa

C) yrität hellävaroen kertoa tulevasta ”korjausleikkauksestasi”

D) hävisit vedon

En uskaltanut jäädä kyselemään syytä vaan teeskentelin että pukukoodi käsitti edelleen vain 80/90-luvun hard rock/heavy metal-bändit ja poistuin paikalta itkemään vessaan roolimallini alamäkeä.

Dilemmacon 4: pikkuvauva luuli minua tädiksi.

Kävelin eilen ihmisenalun ohi joka oli vielä lastenvaunuissa. Minut nähdessään hän innostui ”täti, täti, täti!” Vanhemmat korjasivat heti ”eikun setä”, mutta ymmärrettäväähän tuo on.

Yleensä selvitän tällaiset tilanteet sanomalla jotenkin seuraavasti: ”ymmärrän että sekoitat minut sirkuksen parrakkaaseen naiseen, mutta on meillä eroa. Toinen meistä nauttii yleisön suosiota, hänellä käy aina flaksi ja hän saa ansaitsemaansa palkkaa. Arvaas kumpi? MINÄ SANOIN ETTÄ ARVAAS KUMPI?!”

Dilemmacon 3: pankki lähetti laskun lainasta jonka olen jo maksanut.

Kuten pitempiaikaiset muistihäiriöttömät lukijani, jotka pitävät tätä blogia internetin aloitussivunaan (ainahan sitä saa unelmoida) tietävät, puhkoin äskettäin haaveeni joskus päästä samaan kerhoon Roope Ankan kanssa maksamalla kaikki lainani ja laskuni.

Vaikka tililläni on vain kolminumeroinen summa, olen tyytyväinen. Enää en joudu makselemaan lyhennyksiä sun muita. Pöytä on edessäni, ja se on tyhjä, puhdas, ja aika kantavan näköinen…(anteeksi, unelmoin taas…yhdestä toisesta jutusta).

Tai näin luulin. Eilen siihen ilmaantui musta kohta kun ex-pankkini, joka on liian raskas vesilintua kohti heitettäväksi, lähetti minulle korkolaskun.

Siis lainasta jonka maksoin jo.

Ja jonka pankkikin tunnustaa koska ”laina ennen koronmaksua on 0.0 (tuo muuten hassua kyllä oli ilmeeni kun avasin laskun)”.

Joten…todennäköisesti maksan tuon laskun koska joku pykälä siihen aina keksitään, mutta samalla annan tunkki-ilmoituksen ja vedän kaikki vähäiset varani + kantaasiakkuuteni pois.

Dilemmacon 2: valo ja lämpö laajentavat tajuntaani.

Kesä-aika ei sovi minulle.

Ei ole helppoa olla kun päähän putkahtaa keskellä asiakaspalvelutilannetta ajatus ”kahdesta auschwitzista sai antisemististi-huumoripalstalla natsikortin”.

Tai hampaita pestessä ”jos kasvatan parran ja hankin eriväriset piilolinssit ja ajan kaljun tukan, pystyn hämäämään biometrisiä tunnistimia niin kauan että ehdin karata maasta tehtyäni täydellisen rikoksen. Jee, tuo täytyy laittaa deitti-ilmoitukseen sitten kun olen saapunut maahan, jolla ei ole luovutussopimusta Suomeen”.

Dilemmacon 1: kotikone alkoi päivittää Windows 7 SP1-päivitystä, keskeytti sen, ja on nyt kahden tunnin aikan buutannut itsensä kahdesti ja yrittää ryömiä kohti alkupistettään ja itsekin asetun nurkkaan sikiöasentoon.

Tuo kertoikin kaiken olennaisen.

Hitot minä koneen uudelleenasennuksesta, mutta en ehtinyt vielä siirtämään kaikkea por—ilaisten marssin acid jazz-versioita ulkoiselle kovalevylle ja aika paljon erot—telukuvia viime vuoden lapin reissun porotokilta on vielä myöskin koneella.

Jätin koneen hurisemaan töihin lähtiessä (okei okei, maailma tuhoutuu hiilijalanjälkeni alle, mutta entä minun por–ilaisen eli hampurilaisen seuraavan version kehitystyöni?!) ja illalla on odotettavissa yllätystä ja huutoa.

Enkä puhu sellaisesta huudosta kuin Roy Orbison ja ”I drove all night”:

Mainokset

8 Responses to Perjantai-dilemma-asteikko 00105

 1. Tiina sanoo:

  Puhuitko nyt pomosta? Et ole ehtinyt siirtää pomoa ulkoiselle kovalevylle?

 2. Polga sanoo:

  Niinhän se on, että erotiikka ja erot, erottelut, kuvat sun muut eivät sovi yhteen edes kovalevyllä. Kuukkelilla on kohta taas asiaa… jos ei muuten, niin Orbisonin tähden ,D

  • Koko kansalle, tai ainakin kaikille kuudelle lukijalleni, kerrottakoon että Windows 7 oli tehnyt onnistuneesti tietoturvapäivityksen poiston, ja kaikki pornainen materiaali eli Uudenmaanlaisen kunnan materiaali on edelleen tallella.Kiitos huomiostanne, palaamme muihin astioihin jahka kiire hellittää.

 3. ill. sanoo:

  aha, kun lukee postauksia sieltä vanhimmasta alkaen ei voi tietää.. anteeksi jos pilasin hakusanatilastosi.. 😀

  • Ei anteeksipyynnöt nyt auta, TUHMA KOULUTYTTÖ ANTAA PIISKAA.
   Ja jos se ei riitä, TUHMA KOULUTYTTÖ ANTAA PIISKAA lisää.
   Toistan varoitukseni: siis TUHMA KOULUTYTTÖ ANTAA PIISKAA. Ymmärsimmehän me? TUHMA KOULUTYTTÖ ANTAA PIISKAA.

 4. ill. sanoo:

  yhyy, pelottaa tuhmat koulutytöt ja maailma potkii päähän *ryömii kohti alkupistettään*

  • Noh noh, älähän nyt.
   Hakutulosten perusteella olet muuten ainoa jota ”pelottavat” tuhmat koulutytöt.

   Itse asiassa hakutulosten perusteella maailman yleinen tuhmuuaste ja/tai kiinnostus koulutukseen on huomattavan jyrkässä kasvussa. Karttakeppi siis esille…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: