Turkulaisista kainuulaisittain kirjakielellä III 00101

Ei meillä kainuussa koskaan mitään virkistäytymispäiviä varmaan ollut.

Siis että mennään jonnekin keskelle koskematonta luontoa ja otetaan mukaan yhtälailla koskemattomia juomia ja ruokia.

Sitten kun ollaan saatu purettua tavarat laitetaan kaikki taantumaan viisi-vuotiaiksi ja aletaan leikkiä. Koko päivä leikitään mm. ”kuka pelkää uutta työkaveria”, ”yhtä yt-hippaa” ja ”miten viittivät pakottaa aikuisen miehen tähän leikin varjolla?”

Illalla saadaan luvan kanssa taantua vielä enemmän kun ne aiemmin mainitut juomat korkataan.

Seuraavana päivänä kaikki palaavat <100 kilometrin päässä toisista oleviin työpisteisiinsä. Mutta kun kerran nähtiin yhden päivän ajan, niin varmasti tuli luotua koko työuran kestäviä ei-seksuaalisella-tavalla-intiimejä-suhteita, joiden ansiosta kaikki toimivat tästä lähtien  kuin junan vessa liikkeellä ollessa.

Kainuussa ajateltaisiin että tuohan on niin kuin treffeillä kävisi: aluksi on jäykkää, sitten on hauskaa, ja seuraavana aamuna yritetään miettiä mikä se tuon nimi taas olikaan. Sitten todetan että oli kivaa ja kattellaan ja moi nyt sitten ja älä vaan soita mulle, kyllä mä sulle pirautan kun tekee taas mieli.

Meilläpäin jos olisi haluttu että porukka toimii yhtenäisesti, niin kaikki olisivat olleet saman katon alla tai ainakin huutomatkan päässä. Silloin syntyisi sitä yhdessätekemisen meininkiä. Porukalla käytäisiin kahvitauolla ja syömässä, ja kun alkaisi naamat ärsyttää lähdettäisiin yksin kesälomalle.

Mutta eihän tuo tietenkään nykymaailmassa toimi.

Kyllä nämä Turussa osaa.

Mainokset

4 Responses to Turkulaisista kainuulaisittain kirjakielellä III 00101

 1. Waldorf sanoo:

  Niin. Mitä me ollaan koetettu Statlerin kanssa sanoa näistä pakollisista firman kissanristiäisistä? Kahisevana käteen vaan, pysyy housut jalassa ja pomo mielessä.

  • Rahalla ei saa rakkautta, mutta kyllä sillä hitsin enemmän saa työtehokkuutta kuin koko päivän kestävällä Sarasvuon puulaakin ”sun täytyy antaa sun kaikkes, sovitaan näin , eiks joo ja nyt teette kaikki omat tavoitteet ja sitten joka viikko täytätte tän lomakkeen tällä nettisivulla…ai se ei toimikaan…no kuitenki te siis täytätte nää tavotteet mitkä me ollaan nyt määritelty teille”-kurssilla.

   Aika voi parantaa haavat, mutta arvet eivät anna unohtaa.

 2. pikkulaku sanoo:

  Aluksi pieni ihmistaimi luuli, että kunhan päiväkerhosta siirrytään kouluun niin tällaiset ’leikitään ja lauletaan yhdessä’ -sessiot jäisivät pois. Sitten kuudennella luvattiin että ’Yläasteella teitä ei kuulkaa enää leikitetä, siellä opiskellaan tosissaan!’ mutta karvas oli pettymys huomata että edelleen jatkuvat ’hauskat seura- ja tutustumisleikit’. Lukioon mennessä toivo vielä eli, turhaan. Ammattikorkeakoulussakin pistivät vielä aikuisen selvinpäin rakentamaan ihmispyramideja ja kisaamaan pisimmästä vaateketjusta.

  On kai sitten ihan loogista, että se sama rääkkäys jatkuu vielä työelämässäkin.

  • Eniten minua ärsyttää näissä leikeissä (siis itse leikkien lisäksi) se, että niiden annetaan ymmärtää olevan vapaaehtoisia, mutta ne eivät itse asiassa ole.
   ”Hei, leikitäänkö ihmistarvehierarkiakolmiorakennetta?”
   ”Mitä jos ei mutta sovitaan että leikittiin. Minä menen tuonne lukema—”
   ”Eikä kun nyt KAIKKI tänne mukaan!”

   Myönnän lapsuuteni kokeilut kuurupiilossa, mutta se oli vielä sitä aikaa kun etsin itseäni. Nyt kun olen löytänyt vakavan, huumorintajuttoman itseni, kuten kaikki blogin lukijat voivat todistaa, en halua enää leikkiä.
   En ole avannut edes tietokoneeni pasianssia tällä vuosikymmenellä. Minun yhteistyökykyni työpaikalla saa sillä että hoidat hommasi ja kestät muita. Se miten nopeasti avaat ”ihmissolmun” ei minua liikuta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: