Turkulaisista kainuulaisittain kirjakielellä II 00099

Ei meillä kainuussa kyllä koskaan oltu näin sosiaalisia.

Ensin olivat laittaa entisestä pääkaupungista asti menemään jonnekin vanhaan satamakaupunkiin uusien työntekijöiden kokoontumiseen.

Olisi saanut huomentapäivää toivottaa kollegoille ja kättäpäivää sanoa oikeinkin isoille pomoille. Varmaan olisi ollut tuimaa pannukahvia ja makeaa nisua niin paljon kuin vieras tohtii ottaa. Liput ja laput olisi maksettu että saadaan mies paikalle. Mutta enhän minä nyt töistä viitsi olla poissa ihan vaan kahvin vuoksi.

Ja nyt sitten illalla olisi oman porukan kesken paikallisessa saunakylpylässä johtajan puhetta ja vapaata seurustelua. Ruuat ja juomatkin lupaavat tarjota sillä ehdolla että tulet paikalle. Töistäkin päästävät etuajassa.

Kainuussa olisi vaan kahvitauolla kritisoitu päättäjiä, niiden päätöksiä ja päättäjät valinneita päättäjiä, ja sitten jatkettu konsensus saavutettuna hommia uudenlaisen toveruuden paahteessa.

Kyllä nämä Turussa osaa.

Mainokset

6 Responses to Turkulaisista kainuulaisittain kirjakielellä II 00099

 1. Polga sanoo:

  Kyll sull ny niiiii hyvi assiat siäl o ;D Essunka sää kummiska juavuksi meina ittes juara? Meina niinko poros olla? See ei sitt sovi ollenkas. Ja pomoil pitä sano kättäpäivä sitt kans! Ja vähä vaiks lipast, jos semne onnistu jossai välis 🙂

  • Lähdin heti ensimmäisen tilaisuuden tullen pakoon. Puolustukseni pohjaa siihen että virallinen työaika oli päättynyt 2,5 tuntia sitten ja sosiaalisuuteni rajapyykki oli ollut kuivaa jo kauan.
   Ilmeisesti kenellekään ei ollut jäänyt henkisiä arpia poissaolostani tai sitten ne peitetään to-del-la hyvin.

 2. Waldorf sanoo:

  Niiiiiiiin, kato toi on sitä alkusoittoa sille kuululle kaupungin taudille, joka taas vaikuttaa minkä tahansa päätöksen saamisen venymiseen tai päätetyn asian toteuttamisen aloittamisen ikuisuussiirtymiseen. Nauti niin kauan kuin voit.

  • Aika tuntui tekevän jarrujälkiä todellisuuteen tai sitten silmissäni muuten vaan alkoi pimentyä kun pomohko mies alkoi kertoa kuinka ”mzz liideri on globaali-organisaatiossa mgm:n sivustatukena lateraalissa johtokaaviossa”.
   Tuota olisi vielä jäljellä puolentoista tunnin verran, mutta tämä on näitä juttuja joita voi arvostaa vain paikalla olleena.

   Ps. nuo termit muuten ovat ihan oikeat. Kukaan paikallaolijoista ei vain tiennyt mitä ne tarkoittavat.

 3. pikkulaku sanoo:

  Kainuussa olisi myös kursailtu tarjoomusten kanssa. Jos jotain on vartavasten vierasta varten tarjolle asetettu, niin olisihan se epäkohteliasta jos vieras vaan ottaisi ja söisi.

  • Jos muistan oikein miten kaenuulaenen ”kahvileipäcombat – brothers in coffeetable”-peli meni, niin pöydässä tulee olla yksi (1) pullapitko (itsetehdystä +10 suorituspistettä, Oululaisen pitko +0 pistettä, muista -2 pistettä) ja 1-2 keksipakettia (vasta-avatusta +10 pistettä, aukiolevasta -5 pojoa) Iittalan maljakossa ( muusta tarjoiluastiasta -5 pistettä, paitsi jos se on ollut suvussa < 13 kuukautta).

   Ottaa saa korkeintaa 1-2 palaa kaikista esillä olevista tarjoomuksista (1 pala +10 pistettä, 2 palaa +5 pistettä, jokaisesta ylimääräisest tulee -1000 pistettä).
   Jos aikoo santsata, ensimmäisen ja seuraavan ottamisen välillä tulee olla ainakin varttitunnin mittainen tauko, joka mitataan mummovainaan kaappikellon mukaan joka jätättää joka viiden minuutin kohdalla minuutin.

   Jos joku ottaa enemmän tai useammin, niin hän on joko A) on ei-kaenuulaenen ja siten saa anteeksi kouluttamattomana tai B) on kaenuulaenen ja saa kuulla koko matkan vieraisilta kotiin siitä että meni tuolla tavalla syömään vieraan talon pullat.
   Pisteet nollataan seuraavan vierailun yhteydessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: