Kill Tarantino-hetki VI – Epilogi 00089

Ensimmäisenä paikalle saapuneet poliisit eivät vieläkään osaa selittää mitä oikein oli tapahtunut.

Raportin mukaan ensimmäisenä heidän huomionsa kiinnittyi ulko-oveen. Tai tarkemmin sanoen sen puutteeseen. Näytti siltä kuin jokin olisi räjäyttänyt karmit, mutta rajannut jotenkin räjähdyksen niihin. Ympäröivä maaliosa ei ollut edes tummentunut.

Sisällä heitä odotti vielä omituisempi näky. Muutaman metrin päässä ovesta lattialla vastakkain olivat nainen ja mies, kumpikin elossa. Päätellen heidän ikäerostaan mies oli naisen isoisä. Tätä vaikutelmaa vahvisti miehen sekava ääntely.

Vaikka poliisit olivatkin ansioituneita, muinaiskielten tutkimus ei ollut heidän alaansa. Jos olisi, he olisivat ehkä tajunneet Uuden-Britannian kielikunnan varhaisinta murretta.

Ehkä sillä ei ollut niin väliä. Olisivatko he kuitenkaan ymmärtäneet miksi vanhus toisteli ”he vain odottivat että toisin heidät yhteen” uudestaan ja uudestaan?

Vanhuksen henkilöllisyys ei koskaan selvinnyt. Hänen sormenjälkensä löytyivät kyllä, mutta rikosrekistereistä ympäri maailmaa ja monilla eri nimillä vuosilta 2000, 1970, 1917, 1900 ja 1890. Sitä edeltäviä tietoja ei ollut, ja poliisit uskoivat muutenkin kyseessä olevan erehdyksen, joten tutkinta lopetettiin.

Hänet sijoitettiin ilmiselvästi dementoituneena ja varattomana yksilönä vanhustentaloon, missä hän sai lempinimen ”Joe-poika Singaporesta” koska toisteli koko ajan samaa mutinaa.

Nainen oli eri tapaus. Hänkin tuntui olevan sekaisin, koska ensimmäinen asia mitä hän sanoi herättyään oli ”olen ehjä” ja alkoi nauraa iloisesti.

Hänestä ei ollut kuitenkaan kertomaan mitä oli tapahtunut.

Kesken illan, kun hän oli pakkaamassa matkalaukkua tulevaa ulkomaanreissuaan varten, ettekö tekin rakasta sitä jännittävää tunnetta kun tiedätte että kohta pääsette tutustumaan uusiin paikkoihin, oli kuulunut iso räjähdys, siis tosi pum niin kuin elokuvissa siis tosi PUM, ja sen jälkeen kaikki oli jotenkin pimeää, siis ihan niin kuin silleen tosi pimeää, hän oli varmaan menettänyt tajuntansa koska seuraavan kerran kun hän avasi silmänsä hän näki komean konstaapelin kumartuvan ylleen ja vaikka hän onkin tavallaan varattu, niin hitsi jos hän olisi vapaa ja kymmenen minuuttia nuorempi niin kais tiedätte? Ai tässäkö kaikki? Ettekö te haluakaan kuulla matkastani?

Siksi poliisiraportti ei kerro mitä hänelle sitten tapahtui.

Nainen lopetti työnsä baarissa. Tätä päätöstä edesauttoi se että baarimikko myi paikan. Hän ei itse kertonut syytä, mutta kanta-asiakkaiden mukaan mies ei jostain syystä halunnut enää hakea kellari-varastosta lisää tarjottavaa.

Baarimikko muuttui pian agentti/henkivartija/pr-henkilö/logistiikka-vastuuhenkilöksi kun naisesta tuli kirjailija.

Kriitikot kehuvat mm. hänen teoksiensa ”syviä ja moniulotteisia henkilöhahmoja eri vuosisadoilta ja -tuhansilta” sekä ”ennennäkemätöntä käsitystä maailmanhistoriasta sekä oivaltavasta ymmärryksestä suurhenkilöitä kuten Katariina Suurta kohtaan”.

Elokuvistakin on huhuttu, mutta kuten agentti/jne. sanoi: ”vasta kun ykkösen perässä on yhtä monta nollaa jonossa kun viimeksi oli William Shatnerin jakaessa nimmareita”.

Ja kun haastattelijat sanovat naiselle että tämän on täytynyt elää tuhansia mielenkiintoisia elämiä, koska osaa kertoa niin monta eri tarinaa niin monen eri henkilön silmin, nainen hymyilee ja sanoo ”yhdessä on tarpeeksi, kiitos vain”.

Loppu

Mainokset

8 Responses to Kill Tarantino-hetki VI – Epilogi 00089

  1. ill. sanoo:

    WOW!! 😀

  2. Piatta sanoo:

    Sustahan tulee vielä kirjailija 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: