Nyt ei ole perjantai 00065

(Tuo siis vastaiskuna kaikille ”nyt on perjantai”-googlettajille. Kun minä pelaan googlella, minä pelaan rumasti.)

Viikonloppuna selvisi miksi minua häiritsevät kuulemani ”normaalin elämän” sekä ”normaalin hiljalleen ulottuvuudesta toiseen siirtyvän asunnon” äänet.

Sehän oli tietenkin ”sattumalta puoliksi kuultu kännykkäkeskustelu”-ilmiö. Hassua että olin jo ehtinyt Science Dailyn viime vuoden syyskuussa julkaiseman Overheard Cell-Phone Conversations Are Not Only Annoying but Reduce Our Attention-artikkelin.

Jutussa kerrotaan kuinka aivot eivät osaa ymmärtää milloin pitää päästää irti. Eli jos kuulemme puolittaisen kännykkäkeskustelun, aivot yrittävät vaistomaisesti päätellä loput, mikä alkaa ärsyttää meitä tiedostamattamme.

Tilanne tuli esille viikonloppuna, kun alakerran kämppä järjesti sikail—tuparit. MUTTA he ilmoittivat siitä kaikille ilmoitustaululla ja pyysivät tulemaan ilmoittamaan jos melu häiritsee.

Ja miten kävi? Toki alakerrasta kuului puhetta ja yllättävän pitkän ajan kuluessa suomihitit vaihtuivat corolla-poppiin, mutta se ei haitannut. Aivot tiesivät mitä oli tulossa, ja tajusivat että ”örinä” -> tuparit, ”kaatuilun ääniä” -> tuparit” ja ”Hectorin ”juodaa viinaa”-kappale yhteislauluna” -> tuparit. Nukuin ihan hyvin.

Opin myöskin samalla että yläkerran ääniksi luulemani äänet ovat voineet itse asiassa tulla alhaalta, eli todella opettavainen kokemus.

Nyt siis olen oppinut, että ”naksahdus ihan kuin joku virittäisi aseensa” on itse asiassa lattialämmityksen automaattisen päälle/pois päältä menemisen ääni.

Lisäksi ”dinosaurukset tappaneen metoriitin toinen tuleminen etuoven läpi” on itse asiassa aamun lehtien saapuminen (tämän akustiikka hämmentää eniten).

Ja sitten vielä väittivät että tieto lisää tuskaa.

Vieläkin tosin ihmettelen välillä naapureista kuuluvaa ”naulaamista”; ei oikeasti voi olla seinä/lattiametrejä niin paljoa että vielä olisi naulaamaton neliömetri jossain…

Jatketaan samalla ”now with music video!”-sarjaamme:

Mainokset

2 Responses to Nyt ei ole perjantai 00065

  1. Zepa sanoo:

    Niin, sähän varmaan arvasitkin, että mulle EI tule lehteä aamulla? Just siks.

    Ihanaa kun joku muukin puhuu naapuruston äänistä, ei mun tartte aina yksinään niristä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: