Ennenaikainen perjantai-dilemma 00059

Voisin kertoa teille monista ongelmatilanteista, jotka tulevat eteeni yhtä kiivaaseen tahtiin kuin saksankieliset viagra-roskapostit sähköpostiini, ja joiden ainoa tehtävä on maksattaa minulla asunnon saantiani. Mutta se olisi jotain mitä tein silloin kun vielä asuin pääsääntöisesti Helsingissä.

Kuten siis olen muuttanut tapaani pyytää lähikuppilassa tarjoilijaa jättämään kahvipannu tiskille, olen muuttanut asennoitumistani asioihin ainakin toistaiseksi. Joten kehutaan nyt vaikka turkulaista liikennekäyttäytymistä.

Uskon että se ei johdu juomavedestä tai korkeista antenneista kaupungin laitamilla, vaan puhetavasta.

Kaikki varmaan tietävät että Turussa kaikki on joko ”täl puol” tai ”tois puol”. Jotenkin etymologia on muuntunut etologiaksi, sillä porukka oikeasti on jommallakummalla puolella tietä eli ”joko-tai”.

Muistan kuinka vielä Helsingissä asuessani kuvittelin että kaikki napapiirin tällä puolen kävelevät aina tyylillä ”sekä-että”.

Tässä kulkutilassa henkilö jotenkin onnistuu kävelemään molemmilla puolilla tietä, silti kuitenkaan antamatta kummallekaan puolelle koko huomiotaan. Lopputuloksena tällaisen yksilön ohittaminen edestä tai takaa on sudenpentujen partiomerkin arvoinen suoritus.

Turussa kävellessäni keltatiilistä tietä pitkin voin luottaa siihen, että jokainen vastaantulija tai takaamenevä on valinnut osansa, puolensa ja tiensä, enkä joudu edesauttamaan heidän valintaansa.

Huomenna joudun palaamaan Helsinkiin, koska yrityksistäni huolimatta tavarani eivät maagisesti siirry kaupunkirajojen yli.

Miten kykenen enää liikkumaan siellä apostolinkyytiä maistettuani jalankulkunirvanaa Turussa? Tämä ei voi päättyä väkivallattomasti…

Mainokset

10 Responses to Ennenaikainen perjantai-dilemma 00059

 1. Zepa sanoo:

  Koitat tehä meitä kateellisiksi. Ei onnistu.

 2. Waldorf sanoo:

  Oi, kuherruskuukausi uuden kodin kanssa.
  Kyllä se siitä karisee, menepä autoliikenteen keskelle tai eksy pyöräkaistalle…

 3. 3xikuisuus sanoo:

  Joo tää eteläläisten jalkakäytäväkäyttäytyminen on ihan omaa luokkaansa. Ikävän yleinen sananvaihto meillä: -Tuu tänne reunaan kävelemään. -Miksi?

  Toivon turkulaisille teillesi sopivasti ylämäkiä ja nuoria äitejä vaunuineen.

  • Minusta ylämäet kohottavat kuntoa ja jos joku on tähän maailman tuonut lapsia, niin sehän on vain kunnioitettavaa.
   Eli kiitos 🙂

   (Kuulemasi äänet tulivat siitä kun ensimmäinen heitto meni ohi ja toinen kimposi pois.)

 4. Polga sanoo:

  Mees käymä johki ostoshelvetti: sama son Turuski. Ja mää ainaski ole täl pual jokke, nih kerta! ;D

 5. ill. sanoo:

  hmm, tunnistan itsessäni ihan selvän turkulaisen sillä olen puoleni valinnut. se riippuu tosin tiestä, mutta samoilla teillä kävelen aina samaa puolta, ellei jokin ulkopuolinen ärsyke vaadi sitä vaihtamaan. pyrkimyksenä etsiä suorin/lyhin mahdollinen reitti paikasta A paikkaan B. ei koske suurkaupunkien keskustoja joissa reitin määrittelee muun liikenteen määrä eikä matkan pituus.

  • Nyt täällä Turussa hetken olleena huomaan että täällä jostain syystä kadunpuolet vaihtelevat. Eli tie alkaa jalankulkijat vasemmalla, pyörät oikealla, mutta risteyksen jälkeen se onkin toisinpäin. Kai täällä sitten halutaan että porukka kuluttaisi tasaisemmin jalkakäytäviä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: