Voit juosta perjantai-dilemmoja karkuun, mutta et koskaan paeta niitä Turkuun 00057

Keskustellaanpa Newtonin kolmannesta laista: kappale A vaikuttaa kappaleeseen B yhtä suurella mutta vastakkaissuuntaisella voimalla, kuin kappale B kappaleeseen A.

Ja tuon hän keksi omenan pudottua päähän. Miettikää vaan mitä hän olisi keksinyt jos olisi hakannut päätään seinään useammin.

Se ei kuitenkaan ollut keskustelun pääkohta. Keskustelumme pointti on onni, tunnetty yleisemmin suurien joukkojen käyttämänä termillä tuuri.

Olen tullut siihen lopputulokseen (kyllä, jotkut meistä näkevät pään tutustuttamisessa seinään yllättäviä etuja) että tuuri on fysikaalinen ilmiö.

”Huono tuuri” on siis kappale A, ja ”hyvä tuuri” on kappale B. Eli jos laitetaan nämä uuteen kontekstiin alussa mainitussa lauseessa ja tulkitaan sitä, opimme että hyvä tuuri vuorottelee huonon tuurin kanssa.

Tämä taas johdattaa meidät päivän dilemmaan.

Minulla on illalla asuntonäyttö. Säästän korulauseet ja kerron vain että se on niin lähellä täydellistä minulle kuin voi olla.

Jos saisin k.o. kämpän, se olisi hyvää tuuria. Jotta hyvä tuuri toteutuisi, pitää sitä ennen olla huonoa tuuria. Onko minulla ollut huonoa tuuria?

Itse asiassa ei kun asiaa ajatellaan: työkaverit ovat osoittautuneet mukaviksi ja samanhenkisiksi, useat turkulaiset ovat parhaansa mukaan auttaneet minua lukemattomin eri tavoin ja eräs tapahtuma joka sattui viime vuonna, ja jota en suostu tässä enää läpikäymään, sai lopultakin karmisen päätöksensä (eli ehkä voin nyt vastata puhelinmyyjien tervehdykseen ”hei (nimi tähän) mites sulla menee?” muutenkin kuin purskahtamalla itkuun ja sanomalla että en vielä kykene tähän, anteeksi.)

Mikä tarkoittaa sitä että tällä hetkellä kappale B eli hyvä tuuri alkaa vaikuttaa kappaleeseen A mikä merkitsee että kämpänsaannin mahdollisuudet ovat hyvää vauhtia kokemassa napajäätiköiden kohtaloa.

Nyt hermostuttaa.

Mainokset

10 Responses to Voit juosta perjantai-dilemmoja karkuun, mutta et koskaan paeta niitä Turkuun 00057

 1. Kaisa sanoo:

  Toisaalta taas on ihmisobjekteja, jotka vetävät huonoa tuuria puoleensa enemmän kuin toiset. Tästä jää käyttämätöntä hyvää tuuria, joka siroaa ympäriinsä kimmahdettuaan alkuperäisestä kohteestaan. Tämmöisen ihmisen seuraan hakeutuminen saattaa tilanteessasi olla kannattavaa.

 2. Zepa sanoo:

  Olihan sulla huonoa tuuri siinä kun jouduit ylipäätään lähtemään Turkuun.

 3. Waldorf sanoo:

  Jäniksenkäpälä, apila, hevosenkenkä, suolaa mustien kissojen varalta..check. Ei voi kuin toivoa, että muut mahdolliset hakijat on tamperelaisia. Ei niillä ole mitään asiaa Turkuun.

  • Yritin ehdottaa Helsingissä asuvalle, alunperin Tamperelelaiselle kaverilleni että hänkin voisi muuttaa Turkuun. Hänen naurunsa soi vieläkin korvissani.
   Siinä ei ollut huumoria.
   Tai edes mitään inhimillistä.

 4. Polga sanoo:

  Tää ilmoittautuu huonon tuurin vakituiseksi kantajaksi, joten silloin sulla ei voi olla kun hyvä tuuri ,<

 5. Aiwendil sanoo:

  Meikalainen on vakituinen Onnettaren pimeamman puolen silmatikku, joten kannattaa olla lahellani. Telepaattisesti vaikka. Ehka siita on apua..

  Meni miten meni, sormet ja varpaat ristissa, etta lykky kavisi sittenkin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: