Isoon-Britanniaan tai sinnepäin 2010 – Löydän aina tieni kotiin pimeässä, Lontoossa

Minulla ei ole hyvää suuntavaistoa. Viimeksi toissapäivänä ehdin mennä viisi bussipysäkkiä tasan väärään suuntaan ennen kuin tajusin että olisi pitänyt mennä bussilla joka menee vasemmalle (ihmiset jotka puhuvat ilmansuunnista puhuessaan liikenteestä hämmentävät minua kovasti).

Siksipä Iso-Britannia voi vaikuttaa minun kaltaiselleni karttakammoiselle henkilölle maanpäälliseltä helvetiltä 1:10 000 mittasuhteella. Koko maa on loppujen kaupunginosien traaginen tilkkutäkki, joka ei pysty leviämään ennen kuin joku keksii miten muovipulloista saadaan uutta laidunmaata.

Seuraavien muttien vuoksi näin ei kuitenkaan ole.

Mutta 1: porukka neuvoo, jos viitsii kysyä. Itse asiassa itsekin sain pari kertaa neuvoa, joskin toisella kerralla en turistina oikein osannut sanoa jatkoyhteyksistä. Miten Helsingissä?

Neuvoin tuossa aikoinaan eräälle kronologisesti ansioituneelle henkilölle miten paikasta pääsee toiseen. Hän kysyi olenko paikkakuntalaisia? Kerroin että ei, olen ylpeä kaenuulaenen. Hän sanoi että sitähän hänkin, ei stadilaiset pysähdy näin auttamaan. MOT.

Mutta 2: ainakin Lontoon keskusta on hyvin kartoitettu. Suunnilleen jokaisen kadun päässä on pylväs, jonka ainoa elämäntehtävä on pitää sisällään isokokoista katunäkymä-karttaa, josta käy selkeästi ilmi missä olet, minnepäin olet menossa ja mitä edessäpäin on luvassa. Helppoa ja toimivaa.

Tietenkin tuollaisia on joissain paikoin Suomessakin, mutta yleensä kartat ovat suunnistusviestikilpailusta ylijääneitä kartastokoordinaatti-järjestelmän karttaprojektion datumi-asteikon varmasti täyttäviä koordinaattijärjestelmiä.

Niiden avulla pisteestä A pisteeseen B pääsy ilman kompassia sekä Jukolan Viestin piirimestaruutta on ehdolla Olympialaisten kisalajiksi.

Mutta 3: aiemmin mainitut tilkkutäkit toimivat Ison-Britannian ja varsinkin Lontoon eduksi.

Tahdot artesaanien itse tekemiä teoksia ja vaatteita ja kaupan jossa myydään vain kokkikirjoja? Notting Hilliin.

Tahdot shopata kunnes ei ole enää shopattavaa? Oxford Streetille.

Tahdot paikkaan jossa joka toinen liike on pornokauppa heteroille ja joka toinen ei? Soho.

Erikoistuminen auttaa, myös kaupunginosien suhteen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: