”99 ongelmaa mutta ilmapallot eivät ole yksi niistä” eli perjantai-dilemma mallia 00049

Olisi niin paljon pohdittavaa, mutta johtuen yhdestä ongelmasta en ehdi kaikkia 98:ä tänne laittaa.

Joten ehdin vain laittaa eettisluonteiset ongelmat 95-98: onko joululahjojen antaminen nykyään itsekästä toimintaa, jolla vain yritetään tuottaa toiselle pahaa mieltä? Onko joku ikäraja jonka jälkeen lahjoja ei saa enää antaa, vaan rahat tulee kuluttaa itseensä? Eikä lahjoja enää anneta vain antamisen ilosta, vaan oletetaan että vastineeksikin tulee saada jotain?

Tiedän että itsetehdyt lahjat ovat asia erikseen, mutta työnteon näyttelemisen, bloggaamisen sekä kalasatamassa järjestettäviin underground-meksikolainen vapaapaini-matseihin osallistumisen lisäksi aikaa hädin tuskin jää katsoa tv:tä 2,5 tuntia päivässä; en minäkään ihan kaikkeen repeä (minkä uskoisitte varmasti jos näkisitte minut matsissa).

Eli pyydän, kertokaa. Toisinaan ihmiskunta on niin hämmentävä.

Mainokset

8 Responses to ”99 ongelmaa mutta ilmapallot eivät ole yksi niistä” eli perjantai-dilemma mallia 00049

 1. Waldorf sanoo:

  Lahjoilla aiheutetaan aikuisympäristössä huonoa omaatuntoa (jos on tullut saaneeksi hyvän lahjan ja antaneeksi huonon/ei mitään) tai kyrpiintymistä (mikäli vastaanottaja ymmärtää saaneensa huonon/vittuilevan lahjan). Seurauksena on joko paremmat syntymäpäivälahjat ensi vuonna tai parempi ystäväpiiri.

  • Ihan aluksi: klo on 20.30 perjantai-iltana ja sinä luet minun blogiani? Däääääääääääämn, homie…johan tässä tuntee tyttö olonsa melkein imarrelluksi.

   Minua ihmetyttää se että lopputuloksena on aika uhkaavasti ollut ystäväpiirittömyys: on annettu ymmärtää että jos annan lahjan, tulee joko a) turpiin tai b) mykkäkoulua. Missä ihmeen vaiheessa näin pääsi tapahtumaan? Onko…tai siis mitä oikein tapahtui jossain vaiheessa kun olin ilmeisesti vessassa riuhtomassa auki jumittunutta vetskaria auki?

 2. Polga sanoo:

  Minä mieluusti annan ja saankin lahjoja, mutta vältän tarkoituksella a) paketoimasta niitä b) antamasta niitä varsinaisena j:na, syntymä- tai merkkipäivänä. Näin säästyy jo paljolta pahalta ja saa Hyvän Ja Mukavan Ihmisen maineen 😀

  Toisaalta kysyn ihan aiheeseen liittymättä, missä ne undeground-painijaiset järjestetään ja mihin sarjaan osallistut?????? *ude*

  • [Dr. Phil-hetki] Voin antaa vinkin ummikoille jotka miettivät kumpi vaihtoehto on parempi, antaa lahjat merkittyinä päivinä vai sattumanvaraisesti; kumpikin on ok, mutta valitkaa vain toinen. Jos aiotte ratsastaa molemmilla harjapäillä, lopputuloksena on vain kivulias nivus. [/Dr. Phil-hetki]

   Meidän matseihin on helppo löytää: esim. etsit vaan ihan minkä tahansa paikallisen meksikolaisen nacho-kioskin mistä vaan ihan minä tahansa perjantai-iltana klo 02.00.
   Minähän osallistun tietenkin jokaluchaderoluokan otteluihin, nimeni on El Gran Thermos, tervetuloa hurraamaan puolestani.

 3. Piatta sanoo:

  Tämä merkintä näyttää nyt jotenkin erilaiselta. Jos lahjan saajan pahalla mielellä tarkoitetaan sitä, että lahja sisältää jotakin joka muistuttaa omasta saamattomuudesta / välinpitämättömyydestä, niin sitten se voi vähän kirpaista, mutta koska ajatus tuskin on tuottaa huonoa omaatuntoa, niin oivoi, lahjojen saaminen on ihanaa 🙂 (Tai ehkä olen vain tyhmä enkä ymmärrä piiloviestejä.)

  Vastalahjat ovat vaikea juttu. Tuon ehkä popcornia.

  • Tiedättekö miten vaikeaa muuten on löytää karaoke-levyä tunnin varoitusajalla Helsingin keskustasta? Ette tiedä vai? SE JOHTUU SIITÄ ETTÄ TE ETTE OLLEET SIELLÄ!

   Huh. Helpotti. Ostin muuten lahjakortin, ostakoon itse oman /&%##:n karaokelevynsä…

   Tuntuu että ongelman syy on siinä että lahja koetaan velvoitteena ostaa lahja alkuperäisen lahjan antajalle. Turha tuosta minusta on tehdä akateemista aksioomaa: En minä halua mitään takaisin, minä annoin lahjan vapaaehtoisesti ja se otettiin vapaaehtoisesti vastaan.

   Toisinaan sitä vain haluaa ilahduttaa ja kuulla sanan ”kiitos”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: