Isoon-Britanniaan tai sinnepäin 2010 – Holistinen hotelli-katsaus

Hotellimme matkan aikana oli Best Western Shaftesbury Paddington Court London. Kaupunkilegendan mukaan nimellä karsitaan alalta ne jotka eivät jaksavat sanoa koko hotellin nimen vastatessaan puhelimeen, toivottaessaan vieraat tervetulleiksi ja hyvästellessään heidät.

Kyseinen hotelli aluksi arvelutti, koska se ei ole saanut kaikkialla aivan parhaimpia arvosteluja.

Mutta kuten yleensäkin, ei ehkä kannata kuunnella sellaisia ihmisiä jotka valittavat että heidän huoneessaan ei ollut hyvää feng shuita, vaikka esitteessä ilmiselvästi kävi sellainen ilmi rivien välistä.

Asiakaspalvelu, hyvää: sir, sir, sir, sir, sir, sir niin paljon että vieläkin sirinä kuuluu korvissa.

Aamiaiset, hyviä: pekonia, makkaraa, munakokkelia, muroja, paahtoleipää, sieniä, croissanteja, sämpylää, kolmea erilaista pullaa, hilloa, papuja, leikkeleitä, kolme eri mehua…Voitte kuvitella millaista oli palata takaisin omaan aamiaispöytään eli lasi maitoa,  mustikka-omena-puuroa ja kaksi keksiä.

Huoneet, hyviä. En välttämättä olisi asentanut autorataa sinne, mutta muutoin siellä mahtui olemaan.

Suihkut…no niistä pitää puhua erikseen.

Brittiläinen suihku on ilmeisesti syntynyt sillä että joku aikoinaan kuuli suihkun periaatteen eli ”vettä paineella siivilän läpi”. Mutta koska paineen määrästä, käytettävästä siivilästä ja varsinkaan siitä että lämpöä pitäisi jotenkin säädellä ei ollut mitään puhetta, lopputulos on sen mukainen.

En valehtele kauheasti jos sanon että jouduin hyppimään pisaroiden alla kastuakseni edes jotenkin.

Lisäksi suihkukoppi oli niin pieni, että näin koko ajan unta että minut oli haudattu elävänä pyyhkeen ja shampoo-pullon kanssa ja jouduin kaivautumaan vapauteen suihkumyssyn avulla.

Mutta palataksemme positiivisiin asioihin: hotelli oli lähellä Paddingtonin asemaa, jonne taas pääsi nopeasti Heathrow’n lentokentältä Heathrow Expressillä. Lisäksi lähellä oli paljon etnisiä ravintoloita, eli joka ilta saattoi tutustua uuteen ruokakulttuuriin.

Eli suosittelen jos tuonnepäin matkaatte.

Jätä kommentti