Isoon-Britanniaan tai sinnepäin 2010 – Kindlesti

Koska tänne oli poissaoloni aikana eksynyt lisää Kindle-tiedottomia, seuraavaksi muutama avainsana ja huomio Kindlestä matkan aikana:

Kindle pakkanen

Kindle kestää oman kokemukseni mukaan jossain määrin pakkasta. Laboratorio-olosuhteet eivät olleet saatavilla koehetkellä mutta vietin 45 minuuttia (kiitos VR) noin -12 pakkasasteessa, ja kindle oli sijoitettuna repun sivutaskuun, ilman mitään suurempaa pakkasensuojaa.

En kokeillut miten se toimii itse pakkasessa, mutta tuon koettelemuksen jäljiltä se meni jumiin. Onneksi netistä löytyi neuvo: pidä power slidea (kindlen liukuva virtanappula)  n. 20 sekuntia reunassa ja päästä irti. Toimii.

Kindle lentokone

Koska kirjoitan tätä, kone ei räjähtänyt koska käytin Kindleä (tai sitten tämä on M. Night Shyamalan leffa).

Mutta varmuuden vuoksi muutama selventävä seikkaa:

– Ottakaa wlan pois käytöstä lennon ajaksi. Sen käyttö on kiellettyä ellei sitä erityisesti ole hyväksytty. Voitte tietenkin väitellä siitä onko wlan lennoilla oikeasti niin vaarallista kuin väitetään, mutta haluatteko TE oikeasti olla se joka testaa tuon käytännössä? Ai, no okei sitten…

– Älkää ottako Kindleä esiin ennen kuin turvavyöt saa irroittaa ja kännykät avata. Tämän opin ulkomaisilta sivuilta: koska kyseessä on uusi laite, kaikki eivät tunne sitä. Tällöin sitä voidaan luulla kielletyksi elekroniikaksi ja se voidaan takavarikoida.

– Kindle oli huomattavasti helpompi lukea lentokoneessa kuin pokkari. Suosittelen siis sitä lennoille.

Kindle 3g

Hotellissamme oli ilmainen langaton verkko. Kindlessä oli ilmainen 3g-yhteys.

Läppärillä ja Kindlellä suoritetun nopeustestin perusteella Kindlen 3g hakkasi ilmaisen wlanin 10-0. Eihän kindlellä mitään laajamittaista netti-surffailua voi suorittaa, mutta uutiset ja sähköpostin sillä voi lukea helposti.

Mainokset

2 Responses to Isoon-Britanniaan tai sinnepäin 2010 – Kindlesti

  1. Waldorf sanoo:

    Lost, M. Night Shyamalan, Twilight Zone, X-Files, ihan mikä vaan, mutta jossain rinnakkaistodellisuudessa sä olet ollut. Ei netti toimi brittihotelleissa.

    • Itse asiassa netti toimi hotellissa vähän niin kuin jouluaatto, eli yllätyksen, odotuksen ja pettymyksen kolminaisuudella: ”ai nytkö se näkyy tulevan?”, ”mikä siinä voi kestää?” ja ”ai se olikin näin pieni paketti”.
      Mutta teoriassa se pelasi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: