Perjantain dilemma viikonlopuksi

Seuraavaksi joukko eettis-filosofisia kysymyksiä pohdittavaksi viikonloppua varten:

1. Jos ainoa hedelmä, vihannes tai kasvis huoneistossa on sen omistaja, onko banaanikärpästen syntyminen uusi neitseellisen sikiämisen ihme?

Jatkokysymyksiä kehittyneille ajattelijoille: onko oikein yrittää tappaa näitä pikku-ihmeitä ottaen huomioon niiden merkittävän panoksen mm. genetiikan tutkimuksessa? Olemmeko niille velkaa reilun ottelun eli kärpäslätkän käytön vasemmalla kädellä?

2. Henkilö käy ostamassa kaupasta myslipaketin ja hänellä ei ole mukana minkäänlaista kierrätyskankaasta ja/tai hampusta valmistettua kassia tai pussia. Hän jättää kuitenkin ostamatta muovipussin.

Mistä tämä johtuu?

Kysymyksiä joita voit pohtia: onko syynä se että pussi maksaa 40 senttiä? Haluaako myslinostaja kaikkien tietävän että hänen kehonsa on rakennettu rusinoilla, murolastuilla ja auringonkukan siemenillä sekä E33:lla?

3. Autot yrittivät ajaa päällesi suojatiellä silloin kuljit polkupyörällä töihin, ja autot yrittävät edelleenkin ajaa päällesi nyt kun kävelet töihin.

Mitä tämä kertoo autonmyyjien etiikasta kun he kertovat  nykyisten autojen kiiltopinnoitteen kestävän ainakin 100 kiloa siihen osuvaa ihmistä?

Lisäkysymyksiä: voiko henkilö olla maalitaulun näköinen? Jos auto ajaa henkilön päälle, ja henkilö repii jarruletkun rikki viimeisillä voimillaan, kuka on moraalinen voittaja ihmisen ja koneen välisessä ikuisessa kamppailussa?

4. Kodin langaton internet-verkko lakkaa toimimasta. Kuinka noloa on myöntää olevansa viimeisimän ammattikategorisoinnin mukaan ”service desk-spesialisti”, ja silti olla aivan ulalla siitä mikä on ongelmana ja miten se korjataan?

Seikkoja joita voi myös miettiä: vaikuttaako nolouteen se että joudut ostamaan verkkojohdon, jonka käyttöohje on ”laita A kohtaan a1 ja B kohtaan b2 ja sitten verkko toimii” ja siltikään verkko ei toimi?

Mainokset

4 Responses to Perjantain dilemma viikonlopuksi

 1. Polga sanoo:

  1. Tee its… siis banaanikärpäsille kalja-ansa!
  2. Jos on VAIN yksi (-> 1) paketti, se on mukavampi kantaa kädessä / kainalossa kuin ostaa jotakin muovikassia. Väitän, että en ole ostanut muovikassia vuosiin, en todellakaan muista edes milloin *kännissä*.
  3. Se nyt on vaan sinun karmasi!
  4. Tuota… on se ehkä himppasen noloa. Varsinkin, jos se ei toimi vielä seuraavanakaan päivänä. a) tarkista kytkennät *tsihih ja anteeks*… b) tulee seuraavassa kommentissa!

  • 1. Ei niihin koskaan osu olutpullolla.
   2. Näyttää vain jotenkin omituiselta jos kantaa ostoksia 😉
   3. Karmaisevaa :tihitihitihi:
   4. Wlan on ollut koko olemassoloaikansa ihan kauhea primpsessa. Kun/jos verkkojohto-schysteemi saadaan toimimaan, se on lopullinen ratkaisu -.-

 2. Waldorf sanoo:

  Siis eikö nyt ole mitään helpdeskiä tai palvelulinjaa, jolle voisit soittaa ja raivota verkon toimimattomuutta, ohjeiden paskuutta ja palvelun kehnoutta?! Universumi tarjoaa tilaisuutta maksaa potut pottuina ja mies vain ihmettelee…

  • Ongelma on koneessa.
   Sillä on identiteetti-kriisi, ja se luulee olevansa puhelin, ja yrittää ottaa yhteyttä keskusneitiin joka yhdistäisi hänet nettiin. Kun sanoin sille aika ikävähköön sävyyn että ”sinä et ole puhelin, sinä olet tietokone!”, se alkoi murjottaa ja katkaisi kaikki yhteydet.
   Ikävä kyllä en löytänyt puhelinluettelostani yhtään IT-kuiskaajaa joka päivystää viikonloppuisin, joten päätin jättää asian tälle viikolle.

   Sitä paitsi suuttuminen johtaa vihaan, ja viha johtaa pimeälle puolelle ja kuulin luotettavista lähteistä että joku on syönyt kaikki keksit…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: