Kilpailuhenkisesti 00034

Tervetuloa pitkäksi venähtäneen tauon jälkeen seuraamaan viikoittaista HAL 2010 eli ”ikävä kyllä en voi sallia sitä, Dave”-palkintojenjakoa. Eihän näin hyvää palkintoa voida sallia olla jakamatta, eihän? Heh heh, se vitsailusta ja nyt tiukkaa asiaa.

Aluksi jaetaan Juuso-Antti Mäki-Kylmäsen Kiertopalkinto, joka on nimetty henkilön mukaan joka kuuli ensimmäisen kerran seksistä ja huumeista luultuaan että Sielun veljien konsertti on osa herätysjuhlia.

Sen saa Menifeen koulupiiri Kaliforniasta, joka on kieltänyt sivistyssanakirjan.

Comicsalliance-sivu kertoo tästä jutussa Banned Book Week: the 7 most ridiculous reasons for banning books, 2009-2010.

Sanakirja päätettiin kieltää jonkun saatua selville että lapsi oli löytänyt kirjasta määritelmän ”oraaliseksi”.

Tuomaristo kiittelee erityisesti sitä, että koulu on kuulema perustamassa komiteaa, jonka on määrä päättää sivistyssanakirjan lopullisesta käyttökiellosta luokkaympäristössä. Lisäksi tuomaristo tahtoo lisätä että vituperative on aika hassu sana.

Heti kun kaikki ovat lopettaneet hihittelyn, siirrymme vakavampaan aiheeseen.

Viikon Kun Et Enää Tee Väärin Kukaan Ei Tee Mitään Väärin-palkinto menee Sveitsille.

BBC uutisoi ”The trauma of Switzerland’s morality detentions”-artikkelissa Sveitsissä vuoteen 1981 asti toimineesta moraalipoliisista.

Jos jonkun alaikäisen havaittiin olleen ”moraaliltaan arveluttava”, hänet voitiin määrätä vankilaan. Päätöksen tästä tekivät paikalliset kunnallispoliitikot, eivät sosiaalityöntekijät tai poliisi.

Tästä johtuen 17-vuotiaita raskaana olevia tyttöjä tuomittiin vankilaan, ja heidän lapsensa annettiin synnytyksen jälkeen adoptoitavaksi. Myöskin eräs 16-vuotias poika joutui vankilaan koska ”vaihtoi liian usein” työharjoittelupaikkaa.

Tuomaristoon kuitenkin teki erityisen vaikutuksen se, että vankilaan näillä perusteilla tuomittujen nuorten vanhemmille lähetettiin lasku vankila-ajasta, koska sen katsottiin olevan ”uudelleenkoulutusta”, eikä rangaistus.

Seuraavaksi melkein aivan samaa, nimittäin NSFWOAOPE eli Not Suitable For Workplace Or Any Other Place Either-palkinto.

Se jaetaan sisustuselementille, joka ei todellakaan ole seinäkukkanen, vaan jotain mikä ei salli itseään edes katsottavan.

Tällä kierroksella sen saavat Las Vegasin matot.

Wired-lehti kertoo ja näyttää millaisia mattoja Las Vegasin peliluolat käyttävät reportaasissa Ugly Vegas Carpets Want You to Keep Playing.

Useiden asiantuntijoiden mukaan psykedeelisesti kuvioitujen ja värikyllästettyjen mattojen perimmäisenä tarkoituksena on luoda ilmapiiri, joka erottaa kasinot muusta maailmasta, ja kannustaa pelaamaan.

Ikävä kyllä tuomaristo joutui näkemään mattojen kuvat ja on nyt sokeutunut tilapäisesti, joten perusteluja ei tule.

Siksi menemmekin äkkiä viimeiseen palkintoon, joka on En Ole Oikeasti Tyhmä, Mutta En Ole myöskään Oikeasti Blondi.

Sen saa Giedre Pukiene, liettualaisen Olialia-yhtiön (lausutaan ”ooh-la-la”) toimitusjohtaja. Hän aikoo BBC:n uutisen ”Lithuanian blonde island plan raises eyebrows” mukaan perustaa Malediiveille lomasaaren, jossa työskentelee vain blondeja.

Tuomaristo päätti luovuttaa palkinnon hänelle, koska kysymys siitä onko blondeilla oikeasti hauskempaa sai vastaukseksi ”no montako brunetti-vitsiä tiedät?”

Tästä vedettiin johtopäätös että nykyisen ilottomuuden useissa lomakohteissa aiheuttavat siis brunetit, joten jos maailmassa olisi vain blondeja, kuten aikoinaan suunnittelivat nats–

Ja kas kuinka aika kuluukaan, ikävä kyllä joudumme lopettamaan taas tältä erää.

Lopuksi kuitenkin Wall of Voodoo  ja ”Mexican radio”:

Mainokset

One Response to Kilpailuhenkisesti 00034

  1. Nöpöstiina sanoo:

    No huh huh! Muistui taas elävästi mieleeni, minkä takia haluan muuttaa erakoksi jonnekkin todella pitkälle ja korpeen! Sitä odotellessa… ei auta kuin kestää. Tieto lisää tuskaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: