Ymmärtääksemme paremmin seuraavaa teoriaa, meidän pitää palata aikojen alkuun.
Miehet joutuivat metsästämään ryhmissä, koska yksin metsästävä yleensä tunnistettiin petoeläimen jätöksistä. Ryhmä perustuu aina yhteistyölle, joten oli tärkeä ymmärtää sekä tietää jokaisen ryhmäläisen kyvyt. Näin syntyi lopulta ääneen sanomaton luottamus siihen, että jokainen hoitaa oman osuutensa.
Hiustenväri, kehonmuoto tai muu ryhmän toiminnan kannalta epäolennainen tekijä ei ollut tärkeä. Ainoastaan jos omasit jonkin kyvyn mikä muilta puuttui tai olit hionut taitosi huippuun, sait erikseen maininnan.
Miten tämä liittyy siihen että jos mieheltä kysyy toisesta ihmisestä tämä sanoo ”ihan sellanen tavallinen”?
Koska miehet vieläkin suhteuttavat yksilön merkityksen ryhmään: oliko tällä kyseisellä henkilöllä jokin taito tai kyky mikä tekisi hänestä muita merkittävämmän? Jos ei, niin kyseessä oli ”ihan sellanen tavallinen”.
On olemassa poikkeustapaus.
Jos mies pitää tauon missään vaiheessa tuota termiä, hän yliarvioi k.o. yksilön merkityksen suhteutettuna omaan arvomaailmaansa. Mies tahtoisi tällöin mielellään korostaa yksilöä, mutta asennekulttuuri estää tämän julkisesti. Jos näin kuitenkin tapahtuu, mies on syvästi vaikuttunut toisesta yksilöstä.
Niin, just kuten sanoi – ”yritä sitten kommunikoida näiden kanssa”…
Toi vastaus sopii niin moneen muuhunkin kysymykseen. Jos mieheltä kysyy, että millainen päivä sillä on ollut, niin ihan sellainen tavallinen. Millainen se takki on, minkä ostit? Ihan sellainen tavallinen. Millaisen kahvin/oluen haluat? Ihan sellainen tavallinen.
Järki lähtee piipaa piipaa.
Jaah, ehkä mun olis pitänyt lukea toi Zepan juttu (johon oli linkki edellisessä kommenttiketjussa) ennen kommenttiani, koska Zepahan olikin jo avautunut aiheesta.
Nou hätä, mähän sain uuden lukijan! 🙂
Minunkin lukijamääräni
kymmenkertaistuivatlisääntyivät jossain määrin kun Tiina linkitti tänne. Näinhän tämä homma etenee 😉Miehet, siis me, tarvitsemme jonkin vertailukohdan. Kuten selitin, me emme ymmärrä miten normaali eroaa normaalista + me emme osaa muutenkaan kommunikoida.
Kun te kysytte, millainen (laita tähän jotain) on, me luulemme että haluatte kuulla oliko (laita tähän jotain) ERITYISESTI jotain.
Jos ei, se on ”ihan tavallinen”.
Jos te haluatte oikeasti tietää, teidän tulee antaa meille vertailukohta. Oikea tyyli kysyä siis on ”millainen (laita tähän jotain) oli suhteessa (laita tähän jotain) ?”
Eli ”millainen takki tämä on verrattuna entiseen takkiisi?”, ”piditkö enemmän tummasta tai vaalesta oluesta?”, ”oliko tänä päivänä töissä v*tun ääliöitä enemmän kuin eilen?”
entä sit se mikä sikiää tuosta ”tavallisesta”, eli ”päätä sinä”? >< *hermo menee niin että raksuu*
eikö ne vaan uskalla, osaa, tai haluaa tehdä niinkun nainen/partneri sanoo koska niille joko on "yksi ja sama" tai ne yliluottaa toisten mielipiteeseen tai on niin fanaattisia että pitää sen mielipidettä ainoana oikeana, VAI liittyykö siihen jotain outoa takaperoista psykologiaa jota en ymmärrä? O-o
hdcanis vastasikin tähän, joten voin hyödyntää tämän tilaisuuden esittämällä yhden pyynnön kaikille naisille: älkää kysykö meiltä naisten kauneudesta.
Me emme käsitä miksi te haluatte tietää onko joku nainen kaunis meistä.
Jos haluatte kimppakivaa, sanokaa suoraan.
Jos ette halua vihjata että haluatte kimppakivaa, älkää kysykö onko joku meistä kaunis.
Miehet ajattelevat superposiotoita, naiset ajattelevat kvanttisuperpositioita.
”Päätä sinä” on johdannainen siitä että ei ole suurta intohimoa eri vaihtoehtojen välillä, ja toisaalta kokemusta siitä että naiset sanovat myöntyvänsä tekemään jotain, mutta loukkaantuvat kun et kykene lukemaan niiden ajatuksia ja valinnut sitä mitä se nainen oikeasti haluaa 😛 Evoluutio suosii kivuttomampaa ”päätä sinä” linjaa.
What he said.
Alkaa muistua mieleen miksi en halua sellaista karvaista ihansamaa ja päätäsää’tä kattoni alle.
Miten saat purkit auki ja tv:n värisäädön juuri oikealle mustabalanssi-taajuudelle?
Terveillä käsillä – kuten niin monet muutkin asiat.
Miten minulle tulee mieleen jokin kuvaelma siitä, kuinka pidät Läjä Äijälää kellarissa kahleilla patterissa kiinni, ja aina välillä menet purkin kanssa alas ja käsket häntä avaamaan sen tai muuten ”se saa letkusta”.
Tota noin. Just sen ihansaman ja päätäsää’n takia vois kyllä kahlita kellariin ja uhata milloin milläkin.
Eli kun mies luulee pääsevänsä helpommalla antamalla naisen päättää, on se onneton ihan yhtä heikoilla jäillä kuin aina.
Ah, catch-22, kuinka olenkaan sinua kaivannut…
Paitsi että onko se käehäpäätelmä, jos päätelmän yksi osa, se ”päättäisin kuitenkin väärin ja emäntä suuttuisi” on epävalidi?
Itse asiassa luulisin keksineeni tähän ongelmaan ratkaisun. Sanon ”sovitaan että minä tarjoan, jos sinä valitset paikan”.
Mutta sittemmin olen havainnut että tämä otetaan vastaan (sukupuolesta huolimatta) viittauksena siihen että toisella osapuolella ei muka ole varaa ruokaan, ja että brassailen varallisuudellani.
Tosiasiassa käyn niin harvoin ulkona syömässä, että kun viimeinkin lähden baanalle, olen niin onnellinen että haluan tarjota mutta juu niin sii…
Ystäväni saivat muuten äsken poikalapsen. Kun hänen äitinsä ei ollut kuulemassa, toivotin hänet tervetulleeksi tähän maailmaan ja kuiskasin korvaan ”me ollaan muuten hävitty tää ottelu.”
Ja piti sitten laajentaa ihan omaankin blogiin, linkki ohessa. Kiitos ja anteeksi.
Ei se mitn., synergia-etu on hieno asia 😉
Tarjoaminen, kas siinä vasta suo. Jos viet naista ulos, on pohjalla väistämättä oletus että odotat saavasi vastineeksi ..jotain. Ehkä se sama saa miehetkin kieltäytymään kohteliaasti. Mutta jos et tarjoudu maksamaan, annat väistämättä pihin vaikutelman. Lupaan lopettaa kommenttispämmin parisuhdesuosta tähän 😀
Ei missään nimessä tule lopettaa minun opettamistani. Eli jatka vaan asioiden oikean puolen kertomista, minä kun jo tunnen toisen oikean puolen näkökulman 😉
Logiikkani mukaan jos tarjoan niin saan vastineeksi seuraa, juttukaverin ja ruokaa. Mitä IHMETTÄ minä voisin haluta lisäksi naisilta?
Kudotun kaulaliinan? Tai tumput? (Rukkasia onkin kertynyt jo yli oman tarpeen.)
Eli näpeille siis kuitenkin saisin.
[…] Yleisön pyynnöstä: miksi miehet sanovat “ihan sellanen tavallinen” September 2010 24 comments 3 […]