Yleisön pyynnöstä: miksi miehet sanovat ”ihan sellanen tavallinen”

Ymmärtääksemme paremmin seuraavaa teoriaa, meidän pitää palata aikojen alkuun.

Miehet joutuivat metsästämään ryhmissä, koska yksin metsästävä yleensä tunnistettiin petoeläimen jätöksistä. Ryhmä perustuu aina yhteistyölle,  joten oli tärkeä ymmärtää sekä tietää jokaisen ryhmäläisen kyvyt. Näin syntyi lopulta ääneen sanomaton luottamus siihen, että jokainen hoitaa oman osuutensa.

Hiustenväri, kehonmuoto tai muu ryhmän toiminnan kannalta epäolennainen tekijä ei ollut tärkeä. Ainoastaan jos omasit jonkin kyvyn mikä muilta puuttui tai olit hionut taitosi huippuun, sait erikseen maininnan.

Miten tämä liittyy siihen että jos mieheltä kysyy toisesta ihmisestä tämä sanoo ”ihan sellanen tavallinen”?

Koska miehet vieläkin suhteuttavat yksilön merkityksen ryhmään: oliko tällä kyseisellä henkilöllä jokin taito tai kyky mikä tekisi hänestä muita merkittävämmän? Jos ei, niin kyseessä oli ”ihan sellanen tavallinen”.

On olemassa poikkeustapaus.

Jos mies pitää tauon missään vaiheessa tuota termiä, hän yliarvioi k.o. yksilön merkityksen suhteutettuna omaan arvomaailmaansa. Mies tahtoisi tällöin mielellään korostaa yksilöä, mutta asennekulttuuri estää tämän julkisesti. Jos näin kuitenkin tapahtuu, mies on syvästi vaikuttunut toisesta yksilöstä.

Mainokset

25 Responses to Yleisön pyynnöstä: miksi miehet sanovat ”ihan sellanen tavallinen”

 1. Zepa sanoo:

  Niin, just kuten sanoi – ”yritä sitten kommunikoida näiden kanssa”…

 2. Tiina sanoo:

  Toi vastaus sopii niin moneen muuhunkin kysymykseen. Jos mieheltä kysyy, että millainen päivä sillä on ollut, niin ihan sellainen tavallinen. Millainen se takki on, minkä ostit? Ihan sellainen tavallinen. Millaisen kahvin/oluen haluat? Ihan sellainen tavallinen.
  Järki lähtee piipaa piipaa.

  • Tiina sanoo:

   Jaah, ehkä mun olis pitänyt lukea toi Zepan juttu (johon oli linkki edellisessä kommenttiketjussa) ennen kommenttiani, koska Zepahan olikin jo avautunut aiheesta.

  • Miehet, siis me, tarvitsemme jonkin vertailukohdan. Kuten selitin, me emme ymmärrä miten normaali eroaa normaalista + me emme osaa muutenkaan kommunikoida.

   Kun te kysytte, millainen (laita tähän jotain) on, me luulemme että haluatte kuulla oliko (laita tähän jotain) ERITYISESTI jotain.
   Jos ei, se on ”ihan tavallinen”.

   Jos te haluatte oikeasti tietää, teidän tulee antaa meille vertailukohta. Oikea tyyli kysyä siis on ”millainen (laita tähän jotain) oli suhteessa (laita tähän jotain) ?”

   Eli ”millainen takki tämä on verrattuna entiseen takkiisi?”, ”piditkö enemmän tummasta tai vaalesta oluesta?”, ”oliko tänä päivänä töissä v*tun ääliöitä enemmän kuin eilen?”

 3. ill. sanoo:

  entä sit se mikä sikiää tuosta ”tavallisesta”, eli ”päätä sinä”? >< *hermo menee niin että raksuu*

  eikö ne vaan uskalla, osaa, tai haluaa tehdä niinkun nainen/partneri sanoo koska niille joko on "yksi ja sama" tai ne yliluottaa toisten mielipiteeseen tai on niin fanaattisia että pitää sen mielipidettä ainoana oikeana, VAI liittyykö siihen jotain outoa takaperoista psykologiaa jota en ymmärrä? O-o

  • hdcanis vastasikin tähän, joten voin hyödyntää tämän tilaisuuden esittämällä yhden pyynnön kaikille naisille: älkää kysykö meiltä naisten kauneudesta.

   Me emme käsitä miksi te haluatte tietää onko joku nainen kaunis meistä.

   Jos haluatte kimppakivaa, sanokaa suoraan.
   Jos ette halua vihjata että haluatte kimppakivaa, älkää kysykö onko joku meistä kaunis.

   Miehet ajattelevat superposiotoita, naiset ajattelevat kvanttisuperpositioita.

 4. hdcanis sanoo:

  ”Päätä sinä” on johdannainen siitä että ei ole suurta intohimoa eri vaihtoehtojen välillä, ja toisaalta kokemusta siitä että naiset sanovat myöntyvänsä tekemään jotain, mutta loukkaantuvat kun et kykene lukemaan niiden ajatuksia ja valinnut sitä mitä se nainen oikeasti haluaa 😛 Evoluutio suosii kivuttomampaa ”päätä sinä” linjaa.

 5. Kaisa sanoo:

  Alkaa muistua mieleen miksi en halua sellaista karvaista ihansamaa ja päätäsää’tä kattoni alle.

 6. Kaisa sanoo:

  Terveillä käsillä – kuten niin monet muutkin asiat.

 7. Kaisa sanoo:

  Tota noin. Just sen ihansaman ja päätäsää’n takia vois kyllä kahlita kellariin ja uhata milloin milläkin.
  Eli kun mies luulee pääsevänsä helpommalla antamalla naisen päättää, on se onneton ihan yhtä heikoilla jäillä kuin aina.

 8. Kaisa sanoo:

  Paitsi että onko se käehäpäätelmä, jos päätelmän yksi osa, se ”päättäisin kuitenkin väärin ja emäntä suuttuisi” on epävalidi?

  • Itse asiassa luulisin keksineeni tähän ongelmaan ratkaisun. Sanon ”sovitaan että minä tarjoan, jos sinä valitset paikan”.

   Mutta sittemmin olen havainnut että tämä otetaan vastaan (sukupuolesta huolimatta) viittauksena siihen että toisella osapuolella ei muka ole varaa ruokaan, ja että brassailen varallisuudellani.
   Tosiasiassa käyn niin harvoin ulkona syömässä, että kun viimeinkin lähden baanalle, olen niin onnellinen että haluan tarjota mutta juu niin sii…

   Ystäväni saivat muuten äsken poikalapsen. Kun hänen äitinsä ei ollut kuulemassa, toivotin hänet tervetulleeksi tähän maailmaan ja kuiskasin korvaan ”me ollaan muuten hävitty tää ottelu.”

 9. Kaisa sanoo:

  Ja piti sitten laajentaa ihan omaankin blogiin, linkki ohessa. Kiitos ja anteeksi.

 10. Kaisa sanoo:

  Tarjoaminen, kas siinä vasta suo. Jos viet naista ulos, on pohjalla väistämättä oletus että odotat saavasi vastineeksi ..jotain. Ehkä se sama saa miehetkin kieltäytymään kohteliaasti. Mutta jos et tarjoudu maksamaan, annat väistämättä pihin vaikutelman. Lupaan lopettaa kommenttispämmin parisuhdesuosta tähän 😀

  • Ei missään nimessä tule lopettaa minun opettamistani. Eli jatka vaan asioiden oikean puolen kertomista, minä kun jo tunnen toisen oikean puolen näkökulman 😉

   Logiikkani mukaan jos tarjoan niin saan vastineeksi seuraa, juttukaverin ja ruokaa. Mitä IHMETTÄ minä voisin haluta lisäksi naisilta?

 11. […] Yleisön pyynnöstä: miksi miehet sanovat “ihan sellanen tavallinen” September 2010 24 comments 3 […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: