Kilpailuhenkisesti 00032

Mukavaa että olette taas mukanamme, kun jaamme tämänvuotiset Salatun Tiedon Ornitologia-palkinnot eli Esoteerinen ja Esovarpunen-pokaalit.

Ensimmäisenä Kalakukko-Tappelut Ovat Savolaisia Kananmunauksia-pysti eli ”paras itsensä esittäminen uudessa roolissa”-kategorian ykköstunnustus saa uuden kodin. Tällä kertaa sen saa kiinalainen yrityskulttuuri, kiitos BBC:n artikkelin ”Faking it as a foreign executive in China”.

Jutussa kerrotaan kuinka kiinalaiset yritykset palkkaavat länsimaalaisia esiintymään yhtiön edustajina, koska yritykset tahtovat esiintyä kansainvälisiä yhteyksiä omaavina.  Työnkuva voi vaihdella pelkästä toimistolla oleskelusta kyselyihin vastaamiseen.

Tehtävät voivat olla vaativaa, sillä eräs haastateltava kertoi että kerrankin hän joutui olemaan ystäviensä kanssa tilapäisessä toimistossa aamukahdeksasta iltakuuteen tekemättä mitään.

Tuomaristo perustelee näin: ”suomalais-kiinalaisen kauppayhteistyön ja- avunannon nimissä voitaisiin lähettää Suomesta muutama kymmenen tuhatta työtöntä Kiinaan esiintymään yhtiönedustajina. Näin saataisiin työttömyysluvutkin paremman näköisiksi, ja porukoille kansainvälistä työkokemusta.”

Ulkomaankomennusta odotellessa ehdimme jakaa Järjenvalo Palaa Kirkkaasti Mutta Idealamppu Säästää Ajatuskehää-tunnustuksen heille, jotka onnistuivat parhaiten kaupallistamaan jonkin aiemmin viattomana ja söpönä tunnetun asian.

Palkinto jaetaan kaikille niille uutterille miehille ja naisille, joiden työstä kerrotaan BBC:n ”The cyber Cyrano”-jutussa. Internet-aika ja varsinkin internet-deittailu on mahdollistanut aivan uudenlaiset palvelumuodot, nimittäin deitti-ilmoitusten tuunaajat ja valmentajat.

Deitti-valmentaja käy läpi kanssasi mikä toimii ja mikä ei tyylissäsi käydä treffeillä, kuinka kirjoittaa treffi-ilmoitus tai jossain tapauksissa he jopa kirjoittavat deitti-ilmoituksen puolesta. Ja kaikki tämä jopa niinkin halvalla kuin 100 €/tunti.

Tuomaristo perustelee päätöstään antaa palkinto näin: ”Hei minä olen nyt vaan tämmönen perusdemokraattinen tuomaristo. Yleensä minä annan perusteluja, mutta olen minä joskus muutakin tehnyt. Koskaan en ole mitään ottanut kun olen tuomaroinut. Jos haluat tulla tuomaroitavaksi, ota yhteyttä. Ps. esitutkimus on proseduraalinen toimenpide, jota harrastetaan vain vähäisemmissä oikeuspiireissä.”

Voiko tuota paremmin sanoa? Jos voi, ainakin nyt tiedätte minne ottaa yhteyttä.

Tiedän että monet ovat odottaneet tätä palkinnonjakoa: Kaikki Mitä Sinulta Sain On Kylmää Jääteetä Helteellä-tunnustus suurimmalle ihmisystävälle.

Sitä ei kuitenkaan jaeta The New York TimesinThe end of the best friend”-jutun jälkimainingeissa.

Nykyaikaisen lastenkasvatuksen periaatteiden mukaan yhden yksilön merkityksen korostaminen ylitse muiden haittaa lapsen sosiaalista kehitystä. Jos luotetaan vain yhteen henkilöön, mitä jos tämä yksi henkilö pettää? Kysykää vaikka vanhemmilta jotka katsoivat Salaisten Kansioiden kaikki tuontantojaksot.

Tuomaristo perustelisi mielellään päätöstä, mutta he puhuvat juuri palkintopystille virvoikepöydän luona siitä, kuinka he voisivat juhlien jälkeen lähteä vaikka klubille juhlimaan tai mitä palkintopysti nyt vaan haluaisi tehdä.

Viimeisenä palkintona jaamme Että Kuinka Mitä Yhtä Kuinka-palkinnon eli ”mikä vastaa mitä vastaa jos vastaavaa vastaa ei vihtomalla löydy”-luokassa.

Sen saa lenkkeily-jooga-yhdistelmä. The Daily Beast-sivun tekemän laskelman mukaan noin 73-kiloinen ihminen kuluttaa suunnilleen tunnin lenkillä 900 kaloria, kun taas sama joogalla vaatii neljä tuntia.

Hyvänä kakkosena tuli koripallo-biljardi: 580 kaloria kulutetaan pelaamalla tunti koripalloa. Saman verran biljardinpeluulla vaatii neljä tuntia.

Tuomaristo…no tuomaristo ja näköjään loput palkintopysteistä ovat kadonneet jonnekin, joten tämänkertainen palkintojenjako taisi olla tässä.

Loppuun kuitenkin vielä viihdytykseksenne 22-pistepirkko ja ”Birdy”:

Mainokset

12 Responses to Kilpailuhenkisesti 00032

 1. Zepa sanoo:

  73-kilosia ihmisiä syötetään tuttipullolla kehdossa, joten niille tunnin juoksulenkit on vain teoreettinen vaihtoehto.

 2. Polga sanoo:

  No, en mäkään kyllä ymmärrä tuota koripalloa… sen mittaisia ihmisiä taas venytetään vetytyspenkissä. Kidutusmuseosta ainakin löytyy. Eikä siis pelkästään nenästä.

  Muuten olen sitä mieltä, että kalorien ja joulejen (joulien? joulujen? julien?) laskeminen on lopetettava!

  Lisäksi vaadin sen treffipalstan perustamista välittömästi, että pääsee itse tunaamaan tuolla palkalla!

  • Minusta on aina mielenkiintoista odottaa mihin kohtaan näissä artikkelipainoitteisissa merkinnöissäni tartutaan, jos tartutaan.
   Tällä kertaa havaitsen että ilmiselvästikin on vielä ihmisiä jotka uskovat älyn voittoon.

   Katsotaan jos saan treffipalstan aikaiseksi ennen lomille katoamista…

 3. Polga sanoo:

  Voi hyväinen aika *sanaton kerrankin* =)

 4. Kaisa sanoo:

  Mä sanon tällä kertaa vaan, että tää biisi on ihana ❤

 5. Piatta sanoo:

  Kaisan kanssa samaa mieltä.

  • Kaisalle ja Piattalle yhteiskommentti takaisin: muistin kappaleen, koska olen harkinnut soittaa Ylen luontoiltaan ja kysyä lintujen luontaisia vihollisia.

   Pulut, menettelevät.

   Varpuset et al., kuuluvat Suomen luontoon, eli ok.

   Geenimuunneltua lehmänlihaa roskiksista syöneet rotan kokoiset mutanttilokit…alkavat olla rajoilla.

   Se (/&¤#:n tuntemattomaksi jäänyt höyhenkasa, jonka ääni kuulostaa siltä kuin joku olisi vääntänyt soittorasian vieterin loppuun, mutta ei vaan tajua että se on jo lopussa ja sitä väännetään lisää ja jousi alkaa vääntyä ja musiikki alkaa kuulostaa todella kieroutuneelta ja sitä jousta vaan väännetään lisää ja lisää…

   Jos saan selville missä se nukkuu päivänsä, niin se on sen kurjan västärääkin viimeinen päiväuni.

   Kyllä, päiväuni, koska kaikki yönsä se viettää kiekuen pihapuussa kilpaa lokkien kanssa. Ja joko mainitsin että helteen vuoksi joudun pitämään ikkunoitani auki?

   Joten siksi tuli Birdy mieleen.

 6. ill. sanoo:

  hk:n linkki: joku laskee vauvanruuat huumeiksi 😀 ok, jo muutaman lauseen jälkeen oli selvää että en halua olla tuon tyypin kanssa missään tekemisissä – en edes istua hänen takanaan bussissa, edes hyvänä päivänä. joka tuohon vastasi ja tositarkoituksella on kyllä niin stereotyyppinen idiootti kuin voi olla – eli sopiva match tuolle wannabe-pousaajalle. 😛

  hyi stna kun piti ottaa koko asia edes hetkeksi omaan päähän jotta voisi muodostaa siitä mielipiteen. häivy sieltä nyt jo. ala painua.

  juu mut tosiaan se oli kyl toi Birdy-biisi mikä tässä jäi mun päähän soimaan kun jos joku jossain jotain elukkaa sanoo Birdyksi (esim. sitä yhtä blogimeuhkaajaa sillon joskus) niin se panee liikkeelle assosiaatiovirran joka vie sekunnin sadasosassa ajatukset täysin pois IRL:stä ja kohdentaa ne K-18-materiaaliin fiktiivisestä viihdemaailmasta. ei sillä, se kyl on ihan hyvä biisi vaikken olekaan kuuna kullan valkeana 22-pistepernakuoriaista vai mikä hää oli, fanittanut.

  that’s it, nyt täytyy vähitellen alkaa kuoria toipilaasta naista esiin illan sovittua tapaamista varten. have a nice day.

  • Jostain syystä en yhtään epäile etteikö tuollekin tyypille löytynyt joku Suomen huippumalli-ehdokkaana ollut naishenkilö: chicks dig weird eli kanat tykkää hyvistä jyvistä.

   Tuo on muuten ärsyttävää, kun muutoin niin kunnollinen nimi tai asia jää assosioitumaan johonkin negatiiviseen. Minullakin on tuollaisia ajatusyhteyksiä, ja vaikka miten yritän niistä päästä eroon, vuosienkin jälkeen niistä tulee ikävä annotaatio >.<

   And same to you \o_

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: