Ehdotusluonteisesti 00025

”Maantiesoturi” kohtaa ”Palveluksessanne, Miss Daisy”:n.

Siis sananmukaisesti kohtaavat ja keskustelevat liikennekulttuurista. Lähin vertailukohta joka voisi edes jossain määrin kuvailla tätä kohtaamista, on Matrix-elokuvan kohtaus missä Keanu Reevesille selitetään kuinka ”matrixia ei voi selittää, se pitää kokea”.

Siis ”maantiesoturi” tapaa autokuskin, ja ne keskustelevat kaikkea filosofista liikenteestä, niin kuin ”toisinaan on parempi olla hyvin suojattu kuten kilpikonna, kuin olla nopea niin kuin jänis, vaikka molemmat olisivat lähteneet liikennevaloista yhtäaikaa”.

Maantiesoturi siis tietenkin käyttää polkupyörää. Päässä sillä on polkupyöräkypärää, koska pitäähän nuorisolla olla esimerkkejä ja aina kun se hymyilee näkyy miten sen hampaissa on litistyneitä itikoita, koska sen kuitenkin pitää olla kovis.

Muusta pukeutumisesta en osaa sanoa vielä mitään, koska tarjouskierros vaateliikkeiden välillä on vielä kesken, mutta ei se kuitenkaan alasti polje. Tai tietenkin voidaan tehdä erikseen ”ohjaajan” versio eurooppalaisille markkinoille, mutta katsotaan sitä sitten kun tiedetään miten timmissä kunnossa oleva luonnenäyttelijä saadaan ja suostuuko se polkemaan munasillaan paljaalla satulalla.

Tärkeintähän on nimittäin kuitenkin juoni. Kuten jo selostuksestani on jo selvinnyt, päähenkilö käyttää polkupyörää.

Siihen on monia syitä: ensinnäkin suurin osa kohdeyleisöstä on joskus polkenut (palaan tähän vielä), joten ne pystyvät samaistumaan sankariin.

Toisekseen sillä saadaan mielenkiintoisen hyvännäköisiä kuvakulmia kun polkupyörällä viilettää 20 km/h alamäkeen, 10 km/h tasasella ja ylämäkeen polkupyörää taluttaen (eihän sitä jaksa polkea kameran kanssa) jalankulkijoiden, lastenvaunujen, eteen hyppivien itsemurhapupujen sekä muiden polkupyöräilijöiden joukossa.

Mukaan saadaan myös kriitikoiden rakastamaa  symboliikka-kansallisromantiikkaa, kun joillakuilla näyttelijöistä on päällä ”kiitos 1939-1945”-, ”kiitos 1995”- ja ”2,50, kiitos”-t-paidat sekä karjalaisia perinnevaatteita.

Budjetiksi olin ajatellut tuollaista muutamaa miljoonaa, mikä kuitenkin on aika vähän näinkin potentiaaliseksi kansainväliseksi menestys-elokuvaksi.

Olen jo saanut kasaan 7 euroa pulloja palauttamalla ja kestolotto on vetämässä, mutta ajattelin silti lähestyä teitä Suomen elokuvasäätiössä tällä kirjeellä.

Oheisesta excel-taulukosta näette miten raha tullaan käyttämään.

Teitä saattaa ihmetyttää miksi niin paljon on varattu käsikirjoitusvaiheeseen, siis heti erikoistehosteiden ja räjäytys-efektien jälkeen, mutta voin vakuuttaa että se johtuu pelkästään siitä että pääsisin yksinomaan keskittymään tähän vuosituhannen kotimaiseen elokuva-ilmiöön.

En tahdo minkään kuten normaalin palkkatyön tai asuntolainani häiritsevän kirjoitustyötä.

Vuonna 2008 polkupyöriä arvioitiin myytävän 380 000 kappaletta pelkästään Suomessa ja joka vuosi määrä on lisääntynyt.

Jos jokainen heistä käy katsomassa elokuvan kolme kertaa ja ostaa vielä dvd:n, uskon että pääsemme omillemme jopa ennen kansainvälisten levityssopimusten tekemistä.

Pallo, tai sanoisinko polkupyörä, on nyt teillä. Siksi pyydänkin teitä kysymään itseltänne vakavasti onko teillä todella varaa olla avustamatta ”The One And Only Ultimate Bicycle Race From Mannerheimintie to Rantakatu By Night – The Movie”-elokuvaani?

Mainokset

13 Responses to Ehdotusluonteisesti 00025

 1. Polga sanoo:

  On – on varaa olla avustamatta! Minä myös kerron miksi. Ei, ei siksi, että olen pienipalkkainen varaston virkanainen. Vain ja ainoastaan sekä pelkästään vain siksi, että The Reitti on epäluonteenomainen ja jotenkin odottamaton.

  Jos tarkoitus on tehdä kunnollinen road-movie, se on ehdottomasti tehtävä toki yöllä (By Night), joka tässä jo toteutuukin. Lisäksi on oltava sade / sateen jälkeinen välitön tila (märät, kiiltelevät kadut, ei tehosteita!). Mutta The Reitti, soisin sen edes sivuavan Malmin maineikkaita kujia, kunniakasta toria sekä muuta perinnemaisemaa.

  Siksi lähetänkin pullonkorkkeja tai palautuskelvottomia pulloja osoitteellasi – päällä lukee ”Vastaanottaja lunastaa”. Tähän voit käyttää ne kokoon saamasi 7 euroa.

  Yst. terv. ja kiinn. kiitt.

  P. Olka
  Puuma & mesenaatti

  • Et suinkaan tahtoisi tulla mukaan käsikirjoitustiimiin? Katsos kun minusta tässä on ainesta vähintäänkin 59 jatko-osaan.

   Ensimmäisessa jatko-osassa maantiesoturi voisi siirtyä Malmiin, ja väistellä siellä kamikazekaneja, katupuhdistusautoja, epämääräisiä ihmisjoukkoja sekä takseja. Eli ihan samaa kuin ykkösosassa, mutta rankempana ja elämänmakuisempana.
   Itse asiassa leffalipun mukana voisi tulla esim. paperipussi, jossa on koirankakkaa, ja aina välillä katsojat voisivat haistella siitä.

   Jep, ilmiselvästikin meidän yhteis-ideoinnilla tästä saadaan loputon saaga 😉

 2. Polga sanoo:

  Loputtomasti zombie-hörhöjä… verta ja muita eritteitä. Zoomaus Malmin päivystykseen klo 02.49. Kyllä, varmasti jatko-osia riittää. Riittääkö katsojia? Kaikki toki haluavat tämän pakettina – kaikki osat, nyt vain 99,99 juuroa.

  Efektinä koirankakka ei toimi, se ei aiheuttaisi mitään reagointia. Vanha / tuore alko / kilju / mikä tahansa toimisi paljon paremmin. Lisäksi maantiesoturi joutuisi menemään Malmille viimeisellä juoppiksella ilman latin latia, hankkimaan pimeän pullon ilman rahaa, löytämään yösijan (oikean!) jostakin, sanomaan kättä-päivää aidolle Malmin mannelle – voi, näitä ideaarioita pursuaa nyt aivan tuhottomasti.

  Päätän lähetykseni It…. ei kun siis Täältä Jostakin nyt tähän.

  P. Olka
  Puuma & Mesenaatti

  • Tässä alkaa pikkuhiljaa nousta mieleeni yksi sana: tv-sarja.

   Suomessa on kuitenkin sen verran työttömiä medianomeja ja viestinnän lehtoreita + jokaisella itseään kunnioittavalla kunnalla on ainakin yksi mediapaja.

   Tiedätkö, tämä voi olla jonkin suuren alku.

 3. Polga sanoo:

  Köyhät ja notkeat, Ruikut ja räät… näitäkin riittää.

  Sama

 4. Polga sanoo:

  Tuo kaveri koiransa kanssa asuu naapurissa – mä voin käydä juttelemassa… malmilaisittain *pahantahtoinen irv*!

  Voitkin samalla varata jo näitä kuvauspaikkoja ym. Eiköhän laiteta tuotanto käyntiin – pikkujuttu, parempi siitä kuitenkin tulee kuin BB:stä *muahahahah*!

  • Tässä mitään kuvauspaikkoja varata. Tämä leffa tehdään au naturel/dogma-tyylillä katutasolla, guerrilla-metodilla.
   Erkkarilla teipataan videokamera polkupyörään ja polkupyöräilijään sekä selkään ”haistakaa kaikki v****u ja varsinkin SINÄ”-lappu ja sitten sanotaan määränpää ja katsotaan mitä syntyy.
   Jos hyvin käy, niin uskoisin että poliisi luovuttaa kamerat onnettomuustutkinnan jälkeen ja iltapäivälehdet ovat hoitaneet PR:n meidän puolesta.

 5. Polga sanoo:

  *Lähtee tarkistamaan ovatko vakuutukset kunnossa* OK!

  Tai siis muuten ok, mutta käy Oklan kautta!

  • Muuten ok, mutta ei vielä ok.
   Katsos ensin meidän pitää keksiä mm. tosi vetävät sloganit julisteeseen, jotakin millä myydään leffa katselijoille.

   Itse ajattelin ”Hän polki tuhatta. Ja sataa”-tyylistä, esim. ”Yksi polkija. Yksi polkupyörä. Yksi itikka jokaisella metrillä hampaissa. Yksinkertaista”.

   Muitakin ehdotuksia otetaan toki vastaan, siis jos joku keksii paremman.

 6. Polga sanoo:

  Alussa oli vain pyörä, pyöräilijä ja pyörätie. Pyörätie oli autio ja suora, kuopatonta asfalttia…

 7. Polga sanoo:

  Vain yhden pyörän tähden ,D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: