Kilpailuhenkisesti 00024

Tervetuloa seuraamaan tämän viikon Raajat Ja Niiden Rajat Kontemporaalisessa Rajauksessa-erikoispalkintojen jakoa!

Ensimmäisen palkinnon saa Helsingin Sanomat kuvituksellaan 2.7.2010 julkaistuun juttuun nimeltä ”Suomalaiset velkaantuvat edelleen vauhdilla”:

Tuomaristo perustelee päätöstään seuraavasti: ”Kuvasta suorastaan henkii miten oikea käsi kerrankin tietää miten vasen tekee.

Oikea käsi yrittää estää vasenta tekemästä sitä mitä vasen aikoo tehdä, siis ainakin oikean käden mielestä. Mutta yrittääkö vasen käsi todellakin tehdä sen, vai onko oikea käsi vain jännetuppitulehduksessa, ja siten ei täysin luotettava tekemään päätöksiä vasurin puolesta?

Jännitys, kättä käden päälle, draama, käsipeli joka kiteytyy tähän kuvaan on suoraan sanottuna käsinkosketeltavaa. Miksei kukaan puhu kädelle? Eikö kättä tavoiteta? Eikö sitä ole pesty?

Tätä on todella olla Jumalan käsi.

Seuraavaksi jaamme hopeaa, joka ei todellakaan ole häpeä näinkin kovakätisessä kilpailussa.

Sen saa Helsingin Sanomat ja 2.7.2010 ulostullut artikkeli ”Nettihuijarit joutuvat harvoin vastuuseen”:

Tuomaristo on hyvin selkeä määritellessään voittajakriteerit: ”Käsittämätön, kädestäpideltävä, käsitteellinen, kädetön. Ne ovat vain sanoja.

Yksikään niistä ei kuitenkaan käy käsi kädessä tämän kuvan kanssa. Kuva suorastaan lyö kättä naamalle dramatiikallaan. Vasen käsi ilmaisee harkitulla koreografiallaan, ettei se ole varma onko tämä luvattu ”tosi hjuva käsihoito sulle”-viesti oikeasti sitä, miltä se suoralla kädellä näyttää.

Oikeasta kädestä emme näe kaikkea, joten se on käsinkääritty salaperäisyyteen; mitä se mahtaa käsittää tästä tilanteesta? Niin, todellakin, kuvaa kädessään pitävä kysyy, mitä?

Lopuksi vielä jaamme pronssia, mitä ei tule ottaa koskaan tappiona, vaan rohkaisuna kurkottaa korkeammalle ensi kerralla.

Toivottavasti tämän muistaa Helsingin Sanomat noutaessaan palkintonsa perjantaina 2.7.2010 julkaistulle ”Kuntien asioista päättävät keski-ikäiset miehet”:

Seuraavanlaiset perustelut puhuivat voiton puolesta: ”Vaikka kuva ei olekaan käsityö, tuomaristo tahtoo rohkaista tulevaisuuden käsitetaiteilijaa laittamalla kuvaannollisesti ”käden olkapäälle”.

Kuvan jalka onnistuu paitsi kuvastamaan keski-ikäistä miehisyyttä, myös kaappaamaan katsojan huomion ambivalentilla sommittelullaan: mitä kuvassa tapahtuu? Onko miehen keski-ikäinen jalka työntynyt eteen siksi, että ohikulkeva toisen puolueen edustaja kompastuu siihen? Onko miehinen, keski-ikäinen jalka vain niin väsynyt jalkatyöstä että se haluaa levätä? Haisevatko miesten ja varsinkin keski-ikäisten jalat niin pahasti että ne on pakko työntää pois pöydän alta?

Mutta kysymys, joka kuitenkin todennäköisimmin vielä vuosikymmenien jälkeen tulee riivaamaan tätä kuvaa katsovia podofiilejä, on ehkä se kiinnostavin.

Nimittäin kuinka paljon äijän on pitänyt hinkata käsipelillä tuota nahkakenkää että se kiiltää noin.”

Iso käsi tuomaristolle jälleen palkintojenjaosta ja palkintojenjakoakin seurannut yleisö voi heittää kättä ilmaan kuin ei välittäisi lainkaan.

Lopuksi vielä esimerkki oikeaoppisesta kädenkäytöstä kitaralla, bassolla ja rummulla: Weezer ja ”Island in the sun”

Mainokset

4 Responses to Kilpailuhenkisesti 00024

 1. Polga sanoo:

  Emmämuuta, mutt mä tykkään tosta apinasta ;D

 2. ill. sanoo:

  höh, tää ei ollu hauska visailu. mut noi kalastuskisat oli.

  terve taas.

  • Myönnetään, tämänkertainen visailu tuli käsille.
   Se oli aivan käsittämätön.

   Nyt kun sain tuon ulos elimistöstäni, niin tämänkertainen visailu oli (kiltisti sanottuna) aika pikaisten sutaistu. Minne aika oikein menee? Ja asiaa EI auta kahden viikon iltavuoroputki ja viikonloppuna vierailulle tulevat vanhemmat + tämä kirottu helle.

   Eli nyt voipi olla hiukka hiljaisempaa tai ainakin laadullisesti kyseenalaista tavaraa tulossa tämän viikon ajan. Ensi viikolla palaamme taas normaalipalvelukseen ja sateet kuulemma alkavat huomenna, eli pian tulee toivottavasti taas sellaista tavaraa ulos, jossa ainoa hyvä asia ei ole musiikkivideon söpö apina 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: