Kilpailuhenkisesti 00023

Oikein suuret tervehdykset täältä ensimmäisisten sotilas-stragisisisten kalastuskisojen eli Suu AUK:iin, Hauki tulee Sun Tzuhun palkintojenjaosta!

Ensimmäisen Saisinko Sen Kolmena Kopiona, Sähköpostina, Bloggauksena, Tweetinä, Facebook-statuksena sekä Tekstarina-palkinnon jakavat 20. vuosisadan moniosaajat.

Heistä kertoo The New York Times artikkelissaan ”Hooked on Gadgets, and Paying a Mental Price”.

Tutkijoiden mukaan aivomme ovat muokkautumassa uusiksi teknologisen kehityksen myötä. Tekstiviestit, sähköpostit, tweettaukset ja muut jatkuvan uuden informaation lähteet stimuloivat aivoja tuottamaan dopamiinia.

Tähän voi jäädä koukkuun, ja jos koko ajan ei tule jotain uutta, jotkut voivat kokea ”vieroitusoireita”.

Ihmiset saattavat tällöin pakottaa itsensä moniosaamiseen, eli monen asian tekemiseen kerrallaan, jotta saavat haluamansa ärsykkeen. Tämä taas ei välttämättä ole hyvästä, sillä usein moniosaajat eivät osaa erotella informaatiota, ja he kokevat enemmän stressiä.

Esimerkiksi kuski luulee voivansa ajaa ja puhua kännykkään samalla, mutta ei havaitsekaan tienylittäjää.

Koska tuomaristo on juuri vessassa pytyllä syömässä voileipäkakkua samalla kun ratkoo sudokua vessapaperissa, perusteluja ei kuulla, mutta sen sijaan voitte tarkistaa miten moniosaaja olette täällä, sekä kuinka hyvin osaatte vaihtaa tehtävästä toiseen täällä.

Myöskin seuraava palkinto eli Sillä Välin Jossain Muualla jaetaan usean voittajan kesken. Sen saavat nimittäin Applen toimitusjohtaja Steve Jobs ja Microsoftista tuttu Bill Gates.

Steve Jobsin, jota siis ilmeisesti iKaikkien tulee iRakastaa, firma Apple on viime aikoina ollut uutisissa mm. sen vuoksi että valehtelee suojellakseen Applen mainetta tietoturvallisten laitteiden valmistajana, alkaa seurata laitteidensa käyttäjiä sekä näitä normaaleja sensuurijuttuja.

Mitä sillä välin tekee mies joka mm. aikoinaan sai kermakakusta naamaan koska oli ”paha”?

Hyväntekeväisyysjärjestönsä kautta mm. lahjoittaa 10 miljoonaa dollaria Haitin mobiili-pankkien kehittämiseen sekä 50 miljoonaa Keski-Amerikan ja Meksikon terveydenhoidon parantamiseen.

Vessasta kiinni saatu tuomaristo perustelee päätöstään näin:” Miten ihmeessä mies, joka on saanut enemmän nörttejä vastaansa kuin se tyyppi joka päätti lakkauttaa FlashForwardin, voi tulla yhtäkkiä hyvikseksi? Ja hän joka on auttanut nörttejä saamaan kerrankin naista, alkaa olla pahis? Ohhoh, huhhuh, nörttivau.”

Halukkaat voivat tarkistaa voittajien tunnelman täältä, me muut jatkamme eteenpäin.

Elektrostaattinen Vs. Faattinen-palkinto on varmaan monien eniten odottama, joten en pidä kovinkaan pitkää alustusta, kun paljastan että tällä kierroksella sen voittaja oli ehdottamalla ääntenenemmistöllä…sähköposti!

Time-lehden juttu ”Study: face to face meeting breeds more trust than e-mail does” kertoo kylmiä faktoja: Yhdysvalloissa opiskelijoiden kyky tuntea empatiaa, eli ymmärtää muiden tunteita on laskenut. Samanaikaisesti sellaisten ihmisten määrä, jotka kertovat ettei heillä ole ketään jolle puhua tärkeistä asioista, on kolmikertaistunut.

Tutkijoiden mukaan yksi merkittävimmistä syistä tähän on sähköpostin käyttö. Koska ihmiset eivät keskustele kasvotusten, ei synny tunnetta että puhutaan oikean ihmisen kanssa, ja tämä voi johtaa kylmään tunnettomuuteen; jos et halua enää jutella kaverisi ongelmista, sen kuin vain kirjaudut keskustelusta ulos.

Ongelma voi kuulostaa triviaalilta, mutta yhtälö on seuraavanlainen: jos et välitä kenestäkään, luottamus muihin ihmisiin katoaa, ja jos luottamus katoaa, yhteiskunta sellaisena kuin sen tunnemme ei voi toimia.

Miten voit esim. tehdä kauppoja jonkun kanssa jos et luota häneen?

Tuomaristo ei sano mitään johtuen seuraavan palkinnon jaosta, eli Pää Puskaan Vie!

Palkinnon saa tuntematon henkilö, joka kanteli Julkisen sanan neuvostolle Aamulehden artikkelista seuraavanlaisesti: ”Aamulehdessä 28.3.2010 julkaistu kirjoitus on ristiriidassa ammattietiikan kanssa.

Etusivulla on iso otsikko, jossa kerrotaan, että amfetamiinin korviketta saa halvalla internetistä. Artikkelissa kerrotaan myös, mistä sitä saa (brittiläisestä verkkokaupasta) ja mihin hintaan (15 euroa per gramma).

Näiden tietojen lisäksi kerrotaan, että tämä 15 euron annos riittää lukuisiksi käyttökerroiksi. Kantelijan mielestä jutussa annetaan selvät ohjeet siitä, miten, mistä ja mihin hintaan saa hankittua päihdyttävää ainetta.”

Tuomaristo perustelee palkinnonjakoaan seuraavasti: ”Miksi meidän pitäisi puhua? Eikö se olisi helpompaa että ollaan hiljaa, ja odotellaan vaan rauhassa, niin kyllä ne hommat aina siitä jotenkin suttaantuvat?

Sitä hakkaa uunipölkyt saunaan, täyttää astianpesukoneen ainakin kahdesti viikossa ja antaa katsoa Emmerdalen rauhassa, eikö se riitä? Pitääkö tässä vielä puhua asioista? Miksi ei vaan voida olla hiljaa? Miksi?!?”

…niinpä. Kiitos kaikille palkintojenjakoa seuranneille, sekä niille jotka eivät halua jutella miksi siitä miksi yhtään kalastukseen liittyvää palkintoa ei jaettu.

Teille loppukevennykseksi armeija-aiheinen kappale eli Kate Bush ja ”Army dreamers”:

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: