Sillisalaatisti 00022

Normaalin fiktiivisen, faktoihin osittain perustuvan proosan sijaan listoja erinäisistä aiheista.

Asiat jotka ottavat päähän polkupyöräillessä

1. Rullaluistelijat

Tiedän että jos Tekijä olisi tahtonut meidän kävelevän pyörillä, hikoilisimme voiteluöljyä.

Olen kuitenkin valmis kestämään heitä jotka rikkovat Hänen tahtoaan vastaan (helvetissä nähdään), mutta olisiko liikaa vaadittu että ei huidota käsillä vauhtia niin että ohi ei pääse?

2. Jotkut autoilijat

Se vilkkuva juttu auton kyljessä, suuntavilkku, ei ole pelkästään hämärtyvien kesäiltojen bileiden piristäjä, jonka Henry Ford kaukonäköisyydessään keksi.

Lisäksi: ”Risteyksessä kääntyvän ajoneuvon kuljettajan on myös väistettävä risteävää tietä ylittävää polkupyöräilijää, mopoilijaa ja jalankulkijaa. Samoin on kuljettajan, joka muualla kuin risteyksessä aikoo poistua ajoradalta tai muuten ylittää sen, väistettävä tien reunaa käyttävää polkupyöräilijää, mopoilijaa ja jalankulkijaa.” (Lähde: Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi tieliikennelain muuttamisesta)

3. Itseäni paremmat pyöräilijät

Etenemistäni ylämäessä voisi kuvailla lauseella ”ihmishöyryveturi joka uskoi jaksavansa”. Kun silmissä alkaa pimentyä ja kiroan puuskutusten välissä jääkauden mannerliitosten 40 asteen kulmaan jättämiä mäkiä, mikään ei nakerra itsetuntoa niin kuin tyyppi joka vetää 70-lukulaisella Jopolla vierestä ohi kuin menisi alamäkeen.

Tosin tänään onnistuin ohittamaan mummon ylämäessä, mikä hiukan piristi.

Seuraavissa liikennevaloissa hän ajoikin sitten ohitseni.

4. Ihmiset jotka kulkevat pyörätiellä

Hei, minä en tahdo ajaa sillä uudenkarhealla betonilla koska se on uusi musta tiepäällysteiden joukossa, vaan koska se on pyörätie. Onhan tämä pilkunviilausta, mutta jalankulkijoiden tiellä on puunoksia, jotka on kävellessä helpompi väistää ilman päänmenettämisen uhkaa.

5. Minä itse

Olen melko varmasti aiheuttanut itsekin useamman epämukavan tilanteen, joten en koe olevani viaton. Mutta yritän parantaa. Oikeasti.

Tapoja joilla pääset it-tuen kahvikeskusteluihin

1. Työnnettyäsi muistikortin liian syvälle tietokoneen muistikortin lukijaan, soita it-tukeen.

Älä missään nimessä kysy itseltäsi ”mitä MacGyver tekisi?”

Jos kuitenkin kysyt itseltäsi tuota, älä ainakaan vastaa ”korjaisi ongelman itse käyttämällä saatavilla olevia resursseja”.

Jos kuitenkin vastasit noin, toivottavasti ”saatavilla oleva resurssi” tarkoittaa Sveitsin armeijan linkkuveistä.

Jos sinulla ei ole Sveitsin armeijan linkkuveistä, älä käytä ainakaan muovista kertakäyttöveistä.

Jos silti päätit käyttää muovista kertakäyttöveistä, älä väännä sitä.

Jos kuitenkin väänsit sitä, ja veitsi hajosi muistikortinlukijan sisään, älä yritä käyttää loppuveistä kaivaaksesi muovinpalasia ulos.

Jos kuitenkin päätit tehdä näin, älä toista tätä kunnes koko muoviveitsi on kortinlukijan sisällä.

Jos teit kaiken tämän, älä sen jälkeen soita it-tukeen viiden minuutin välein voisiko joku tulla äkkiä katsomaan mikä koneesi muistikortinlukijassa on vikana.

2. It-tuen vaihdettua yrityksen tietoverkon salasanan älä kysy seuraavaksi ”hei nyt kun mun tietokoneen salasana vaihtui, niin mikä mun Facebookin salasana oikein on?”

Tähän blogiin eksyneideiden käyttämät hakusanat, joiden käyttösyytä en halua tietää

1. Esinahka

2. Reikä esinahassa

Mainokset

10 Responses to Sillisalaatisti 00022

 1. Kaisa sanoo:

  Ah, läppärit ja muistikortinlukija. Kun tämä mun beibeni oli ihan uusi, sain ikävän tunteen vatsanpohjaani kun kaverin piti siirtää kameransa muistikortilta kuvia koneelleni ja hän tulikin hetken päästä kyselemään pinsettejä.

  Loppujen lopuksi mihinkään ei tarvinnut soittaa.

  • Aika harva tietää että ainakin cd/dvd-asemissa on pikkuinen reikä edessä, ja kun siitä painaa, asemanluukku aukeaa pakotetusti.

   Yleensä ottaen neuvona voisi antaa että jos jokin tuntuu laittavan vastaan, älä työnnä enää.
   Ikävä kyllä meidän asiakkaista moni ei ollut kuullut tätä ennen ensimmäistä vanupuikon käyttöä.

 2. Polga sanoo:

  Oli aika, jolloin käytettiin diskettejä. Oli aika, jolloin niiden asemien edessä ei ollut suojusta. Oli aika, jolloin Welhotar ei enää saanut korppua asemaan… huomasi siellä olevan törkyä ja *köh* lainasi siivojalta teollisuusimuria pistäen toimeksi. Soittamatta mikropönkälle. Toimi, älkää kuitenkaan kokeilko tätä kotona. Älkää myöskään sitä, miten putsasin läppärin näppiksen (kotoimuri, imurointi rätin läpi; tuloksena lusikallinen kuonaa).

  Sen sijaan ehdotan, että jäädytätte työpakastimessa sopivia paloja valmiiksi viipaloitua sulatejuustoa. Kun tulee aika työntää jotakin jonnekin, siitä vain pala – ja kohta onkin asiaa IT-tukeen *muahhaahah*. Ja tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla työpaikalla. Juuston maun voi sitten ihan itse valita…

 3. Polga sanoo:

  Myönnän, että toisessa läppärissä on korppuasema. Myönnän, että minulla on diskettejä. Sitäpaitsi, DOS on kiva! 🙂

  • Korppuasemat ovat välillä kultaakin kalliimpia: tässäkin virmassa välillä törmää siihen, että joku ikiaikainen projekti on korpulla, ja sitten aletaan metsästämään kissojen ja koirien kanssa korppuasemaa.

 4. ill. sanoo:

  tietääks joku olisiko olemassa ulkoisia korppuasemia? tilausta olis kyllä sellaisille. esim. USB:llä liitettäville. näin saisi muinaisenkin datansa joskus talteen koska korppu ei säily ikuisesti.

 5. Polga sanoo:

  Mulla ainakin oli yhdessä läppärissä ulkoinen korppuasema, pieni läpsykkä – toimiva! Liitäntä ei muistaakseni ollut USB:llä, en ole ihan varma. Nyt ao. masiina muuten jatkaa elämäänsä Afrikassa ,D

  • Aikoinaan pikkusiskolle ostettiin todella wanha läppäri (tapahtui vielä markka-aikaan) jossa oli ulkoinen korppuasema.
   Silloin sille naureskeltiin, mutta nyt se olisi arvokkaampi kuin itse tietokone.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: