Henkilökohtaisesti 00021

Hauska nähdä kaikkia taas pitkästä aikaa!

Kilpailuorganisaatio oli viikon saavuttamattomissa, sillä pohdimme porukassa mikä on ”viiigra”, minkä ilmeisesti tulisi lisätä paisuvaiskudoksen määrää ja onko se parempi kuin ”vv.gra” jonka pitäisi tehdä sama asia?

No mutta eteenpäin asioissa ja tämänkertaiseen Idealampun Aiheuttamat Rusketusrajat Tulevat Esiin Aivokartoituksen Rajanvedossa-kilpailuun.

Ensimmäisenä jaetaan I’m No Björn Wahlroos, But I Sure Like To Be One-kiertopalkinto.

Sen saa The New York Times-lehdessä esiintyvä Ben Huh.

Huh? te varmaan kysytte, mutta tutumpi lienee I Can Has Cheezburger-sivusto, jonka Huh omistaa.

Hauskoja kissankuvia näyttävä sivusto ostettiin aikoinaan riskirahalla, mutta koska kukaan ei ole köyhtynyt aliarvioimalla kissanomistajien huumorintajua, riski kannatti.

Yrityksellä on tällä hetkellä 53 erilaista huumorisivustoa ja 40 työntekijää, jotka käyvät läpi lähetettyjä kuvia ja keksivät niihin tekstejä.

Tuomaristo antaa seuraavaksi vuoron kiertopalkinnon jakajalle itselleen, olkaa niin hyvä:

(Alkuperäinen osoite)

Erittäin hyvin todettu, sir.

Seuraava palkinto menee maahan jossa kissoista myöskin pidetään, mutta ei samalla tavoin kuin me.

Kunpa Nämäkin Uutisoisivat Seksihelteestä-palkinto menee Wired-lehden reportoimalle Manga No Shimbun-sanomalehdelle.

Kyseinen sanomalehti tarkoittaa suomennettuna ”Manga Sanomalehteä” ja sitä se myös tekee: ajankohtaiset aiheet on piirretty japanilaisen sarjakuvan muotoon. Suosio on niin suurta, että myöskin puhetta kansainvälisestä versiosta on ollut.

Tuomaristo perustelee palkinnonjakoa seuraavasti: ”…ja sit niinku tää hyökkäis ton kimppuun, ja sanoisi ”tässä sinulle välikysymystä, senkin epatto!” ja se löis sitä turpiin ja eu-tähdet vaan vilkkuis pään päällä, mut sit tää toinen sanois ”vain perustuslain kautta, senkin lepattaja!” ja löis sitä lakikirjalla ja sit...”

Ilmiselvätikin aika siirtyä eteenpäin aiheesta toiseen tärkeään aiheeseen, nimittäin Vain Sinä Voi Pelastaa Ihmiskunnan Juomalla Oikein-palkintoon.

BBC:n jutun ”A bad reputation” kertoo erilaisten tuotteiden hiilijalanjäljestä. Viinipullon juominen vastaa noin 1% (brittiläisen) henkilön vuosittaisesta hiilijalanjäljestä. Tämä ei tietenkään ole kauhean paljon, mutta sitä voi pienentää, nimittäin juomalla laatikkoviinejä.

Siirtymällä pullosta laatikkoon jalanjäljen koon voi jopa puolittaa. Mutta nehän ovat…rumia!

Esteetikot, älkää peljätkö, sillä teille on ilosanoma: Time-lehti kertoo ulkomuodoltaan kehittyneemmistä viinilaatikoista, jotka ovat lisäksi kuluttaja- sekä luontoystävällisempiä.

Kahdeksankulmaisen viinilaatikon käyttäminen pullon sijaan on jopa 50% edullisempaa pullottajalle, eli hinnat laskevat. Lisäksi pakkausjätettä syntyy 92% vähemmän ja päästöt vähenevät 55% verrattuna pullojen käyttöön.

Tuomaristo perustelee palkinnonjakoa: ”onhan se ihme näiden lukujen myötä jos porukka ei ala ryyppäämään.

Viimeinen palkinto tällä kertaa on Kielen Kieltämällä Kiellot Kielivät-palkinto.

Nimittäin on olemassa kieli jonka pakollisuudesta kouluissa keskustellaan kiivaasti, toisen osapuolen ollessa sitä mieltä että kyseinen kieli on vanhentunut ja turha, kun taas toiset väittävät että siitä on hyötyä edelleenkin.

Puhumme tietenkin arabiasta, jonka ahdingosta kertoo BBC:n uutinen ”Campaign to save the Arabic language in Lebanon”.

Arabian asemaa uhkaavat ranska ja englanti, ja tätä pidetään ongelmana jo kansojen yhtenäisyyden vuoksi. Oppineiden mukaan arabiankieli on asia joka yhdistää Arabi-maailmaa, ja jos kieli katoaa, samoin katoaa yhtenäisyys.

Men det var kukku det, ja siinä olivat tämän viikon palkinnot.

Lopuksi vielä alkavalle viikolle musiikkia, Clint Mansell ja Corner Stone Cues: ”Requiem for a tower movement II-IV”

Mainokset

10 Responses to Henkilökohtaisesti 00021

 1. Zepa sanoo:

  Sul on aina niin paljon asiaa, että kun ehdin tänne fiidpäkkilaatikkoon asti, olen jo unohtanut mitä piti sanoa. Jos sitten sanon vain ”kiitos”, oisko hyvä?

  • Tiedätkö mikä on ironiaa? Tämä viesti oli kategorisoitu ”roskaviesti”-osastoon.

   Ei tarvinne tarkemmin selittää miten tämä on hauskaa niin kovin monella eri tasolla.

 2. Kaisa sanoo:

  Hauska nähdä sinuakin pitkästä aikaa! Meinasin jo kuumepäissäni pyytää päivitystä.

  Toi Nallen kuva vois päästä meillä seinälle, paitsi et sanan students vois viivata yli ja laittaa tilalle broken families.

  Ja vahvasti vastustan arabiankielen alasajoa, koska aion opetella sen jossain vaiheessa. Ihan vain siksi, että tajuan mitä töissä puhutaan.

  • Syytän hiljaisuudesta seuraavia asioita:

   1. Työnantajan mielestä kompetenssipraktiikan subjektiivinen tilaaja-toimittaja-rajapinta on kategorisesti tyydyttävä, ja näin ollen substanssia ei tule ylilimittää.

   Suomeksi täällä paiskitaan selkä hiessä hommia, mutta lisäporukkaa ei hommata, koska se leikkaisi virman tulosta per osake 0,0001 senttiä, ja osakkeen omistajat ovat sen verran kovia tilillepanomiehiä, että kaikki sentit ovat tarpeen.
   Kotona ei siis jaksa tehdä muuta kuin syödä ja tuijottaa tv.tä.

   2. Polkupyöräily on ympäristöystävällistä ja terveellistä, mutta sen jäljiltä istukkaan (en oikein muuten osaa kuvailla särkevää ruumiinosaani) särkee niin perusteellisesti, eikä edes silleen….no oikeastaan tässä nähdään rajoittuneisuuteni, en keksi miten siihen voisi sattua ”hyvällä” tavalla.

   Kovalla penkillä istuminen ja kirjoittaminen on gluteus maximuksen kannalta siis haasteellista.

   3. Yleensä näin kesäisin ajatus lentää liiankin lennokkaasti, mutta minusta on tullut vanha hitailla päivilläni, tai jotain sinnepäin.
   Tänäänkin luin lehdestä että miehen seksuaalinen halu vastaa 15 vuotta nuoremman naisen halua, ja ainoa mitä ajattelin oli että ”onpas antropologisesti mielenkiintoista”.

   Mutta kassotaan nyt…

   Ei ole helppoa Nallellakaan: Salossa sijaitseva Joensuun kartano sai viime vuonna (toim. huom: 2008) yhteensä yli 300 000 euroa kansallista ja Euroopan unionin maataloustukea. Wahlroos on omistanut kartanon vuodesta 2001.

   Kuulemma kaikki rahat menevät kartanon pyörittämiseen, eikä edes riitä.
   No niin, kaikki yhdessä: ”itke mulle joki, emopoika.”

   Minusta ihmisille pitäisi opettaa kieliä joista oikeasti on hyötyä.
   Itse jouduin opiskelemaan ruåtsia, vaikka oikeasti hyötyä olisi ollut idemmistä kielistä. Sen sijaan ymmärrän että rannikkoseuduilla ruåtsista vuorostaan on apua. Mutta kuka opettaisi ”idiotiaa”, jota ainakin töissä asiakkaat puhuvat?

 3. Kaisa sanoo:

  Idiotiaa oppii työelämässä ihan kiitettävästi. Ihmisten tulisi voida opiskella niitä kieliä, joita ne haluavat opiskella. Kyllä niistä tuppaa olemaan sitten hyötyäkin jossain vaiheessa, kuten niistä mandariinikiinan kirouksista, joita langoltani opiskelin. En kyllä vielä tiedä että milloin, mutta uskoni on luja.

  Ja sitäpaitsi miten voi olla muka mahdollista että miehen seksuaalinen halu vastaa 15 vuotta nuoremman naisen halua, jos meille on opetettu että nainen on seksuaalisesti parhaimmillaan 30-vuotiaana? Kokemukseni eivät kyllä ulotu 45-vuotiaisiin, mutta jotenkin vähän epäilen.

  • Pitkäikäinen haaveeni on muuten koota mahdollisimman monella kielellä ”tullessani paikalle se oli jo rikki”-lause yhteen paikkaan.
   Se olisi oikeasti tarpeellinen sivusto.

   Hesarin 22.6 Tiedepalstan mukaan miehet ”tuntevat seksuaalista halua” keskimäärin 21 kertaa kuussa, naiset 9.
   Ja ikäero oli muuten 20 vuotta, anteeksi moka. Lisäksi jutun ulkopuolelta olen lukenut (ja itse kokenut) että naiset ovat ”aktiivisempia” illalla ja miehet taasen aamulla.

   Jep, luontoäiti on joko tosi narttu tai sitten ainoa jonka mielestä tämä on hauskaa.

 4. Zepa sanoo:

  ”Parhaimmillaan” ei oo vältts sama kuin ”innokkaimmillaan”. Parhaimmuuteen kuuluu myös laatu, ei vain määrä – vaikka miehet väittäis mitä.

 5. Kaisa sanoo:

  Zepa, sä oot taas niin oikeassa.

  Ja termostaattori, aamuisin henki haisee ja pissattaa.

  • Me miehet olemme antropologisen kauaskantoisen jörnimissuunnittelun uhreja; emme välitä vaikka henkesi haisisi ja olisit juuri käynyt vessassa.
   Me olemme sikoja, mutta se johtuu siitä että meidät suunniteltiin sellaisiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: