Cyklisti 00019

Olenko maininnut että sain polkupyörän lauantaina?

Tiedän että mietitte nyt luovutinko samalla, kuten joidenkin miesten tapana on, vähäisenkin hippusen mikä oli jäljellä konseptista nimeltä ”kypsä aikuisuus”, ja nimesin polkupyöräni? Hah.

Millainen mies minä silloin olisin?

Uljas musta.

Mutta enhän minä kuiten—

Blackie.

Ainakaan en—-

”Uljas Musta kun mua kiidättää/ ei vr:n myöhästymiset voi viivyttää/

nyt kun tahtimme on/ alamäessä kiihtyvän poljennon.”

Jonain päivänä, kun olette valmiit, kerron teille Sashasta.

Takaisin päivän aiheeseen. Nyt alle viikon polkupyörän omistajana olleena olen valmis kertomaan havaintojani:

– Autoilijat antavat yllättävän hyvin tilaa ja päästävät ajamaan edestään. En tiedä johtuuko se siitä että he pelkäävät minun naarmuttavan potentiaalisen ilmalentoni aikana juuri puunattua maalipintaa, mutta en katso kesä-auton pellin alle.

– Polkupyöräileminen on yksi noloimmista asioista mitä ihminen voi tehdä vaatteet päällä. Aivan siinä ”elämän valttikortit”-kappaleen laulamisen karaoksessa humalassa, ja ”elämän valttikortit”-kappaleen laulamisen karaokessa selvinpäin välissä.

Sen takia kaikilla on niin kiire; he haluavat äkkiä sisälle koska näyttävät siltä kuin päässä olisi venytetyn siivilän näköinen munakotelo.

Ja vaatetus on jotain mikä näytti mainoksissa hyvältä ja aerodynaamiselta.

Ikävä kyllä liian myöhään sitä tajuaa miksi mainoksissa näytetään aina vaatetus edestäpäin: oikeasti se näyttää maantiekartalta eli kehon jokainen kuolemankurvi, jyrkänne, kuoppa ja syvennys on liiankin hyvin esillä.

Vähän sama kuin olisitte pukeutuneet luonnonsuolesta valmistettuun makkarankuoreen, joka päästää tuulen läpi.

Siksi en edes yrittänyt taistella kohtaloa vastaan, vaan syleilin sitä. Oma pyöräily-asusteeni on mallia ”pik siti staili, juu nou” eli useamman remontin nähneet verkkarit, ”linkous-veteraani”-arvonimen saanut t-paita ja em. polkupyöräkypärä.

– Olen alkanut käsittää termin ”teräspakarat” syvimmän merkityksen: polkupyöräilyn jälkeen tuntuu siltä kuin gluteus maximuksesi olisi korvattu metalliyhdistelmällä ilman puudutusta.

– Mikään tässä maailmassa ei oikein tunnu samalta enää sen jälkeen kun olet uhmannut ilmanvastusta, autoilijoita, kävelijöitä, tyylitajua, muita polkupyöräilijöitä ja juuri edestäsi lentoon lähteviä pikkulintuja; apunasi vain vuosien kahvinkäytön herkistämät ja blogeista kirjoitusvirheiden bongaamisen loppuun hiomat aistisi sekä kansainväliset käsimerkit joilla mm. lähettää viestejä kääntymisestä, ja siitä että ”se oli muuten punainen sulle, ****n idiootti!”

Ja jokaisella kilometrillä tulee itikka hampaanväliin.

Mainokset

4 Responses to Cyklisti 00019

 1. Polga sanoo:

  … et sitten sitä hammasharjaa kuitenkaan muistanut … Sitä täytyy pitää mukana a i n a.

 2. ill. sanoo:

  otsikosta tulee mieleen maamyyrien ja haukkojen elämän syklit joissa populaatio nousee ja laskee. näin vaikuttaa olevan myös pyöräilijöiden kohdalla. populaation kasvua jarruttavat autoilevat kusipäät joiden elämässä myöskin on sykli, ja jonka populaation kasvua jarruttavat tehostetut liikennekontrollit, ja niin poispäin.

  aivotonta kommentointia osa ?)()=?

  • Itse asiassa tuohan on loistava näkökulma, miksen itse ole tuota tajunnut? 🙂

   Tämä on hieno esimerkki siitä, miten maailmassa on tiettyjä kaavoja, jotka toistuvat kaikkialla, mutta vain sellaisessa mittakaavassa että emme sitä tajua.
   Paitsi siis ennen kuin saamme siihen etäisyyttä.

   Tuo on myöskin ”virallinen” selitys blogihiljaisuudelle: ei siis se että olen iltavuorossa koko viikon, väsynyt ja kaikkea kainalosta alaspäin sattuu, koska minä hullu luulin aamulla olevani ensimmäinen ihminen joka rikkoo äänivallin polkemalla ylämäkeen toiseksi raskaimmalla vaihteella K-*

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: