Henkilökohtaisesti 00017

Hauska nähdä että noinkin moni teistä on tullut pitkän tauon jälkeen seuraamaan Blogin Kävijäkäyrä On Vapaasti Käytettävissä Vuoristorataa Suunniteltaessa-palkintojenjakoa.

Ensimmäisenä jaetaan Hitot Äänistä Pääni Sisällä, Viekää Äänet Puhelimesta Pois-palkinto, jolla olisi tällä viikolla kolme eri ottajaa.

Ensimmäinen ehdokas on mieshenkilö, joka ei millään uskonut että hänen oma langaton kotiverkkonsa ei toimi yhtiön langattomassa verkossa.

Erityispisteitä tulee siitä, että mikään selitys siitä että mm.  kyseessä ovat kaksi eri verkkoa eri asetuksilla ja eri  palveluntarjoajilla, ei estänyt häntä epäilemästä tämän kaiken selittäneen henkilön ammattitaitoa ja mielenterveyttä.

Tuomaristo perustelee ehdokkaaksi pääsyä mm. näin: ”on katoavaa kansanperinnettä viedä omat juomat baariin, kettuilla ravintolahenkiläkunnalle ja lentää ulos niska-perse-otteella, joten kunnioitamme tätä millennium-versiota vanhasta klassikosta”.

Seuraava ehdokas on nainen, joka vei työtietokoneensa kotiinsa, ja soitti meille kun langaton verkko ei toiminutkaan siellä.

Hän pääsi ehdokkaaksi kisaamme, koska hetken selvittelyn jälkeen kävi ilmi, että hänellä ei ole kotona langatonta verkkoa, tai internet-yhteyttä ollenkaan ja kuten hän itse puki asian sanoiksi: ”Internet-yhteyden tarjoaja? Mikä on internet-yhteyden tarjoaja?”

Tuomaristo perustelee mukaan pääsyä näin: ”me tykätään blondeista.”

Voiton ja I’m Afraid I Can’t Do that, Dave-palkinnon vei mieshenkilö, jonka salasanan vaihto oli komediaa kultaisimmillaan.

Ote voittajan kanssa käydystä dialogista:

– Salasana on Perjantai29, iso P ja kaikki yhteen.

– Eli iso P ja sitten heti perään perjantai29?

– Ei vaan ensimmäinen kirjain tulee isolla.

– Mikä se kirjain oli?

– P.

– Eli tuleeko perjantai29 isolla P:llä?

– Kyllä.

– Eli iso P, sitten perjantai ja sitten 29.

– Ei vaan Perjantai29 on salasana, ja siinä on iso P.

– E?

– Ei vaan P. Kirjoita Perjantai29 isolla alkukirjaimella.

– Kirjoitetaanko kaikki siis isolla?

Ja tätä tavaraa löytyisi vielä kolmen minuutin edestä, mutta etteköhän te ymmärrä miksi voittaja oli niin ilmiselvä.

Soylent Green On Valmistettu Ihmisistä-kategoriassa lopputulos oli vieläkin selvempi.

The Daily Beast-verkkolehti kertoo artikkelissa Animal products: everyday items that contain animal parts mitä mm. jotkin vaatteiden pehmennysaineet sisältävät (vihjeet: ”dihydrogeneroitu tali-dimetyyli ammonium-kloridi” ja ”bää” sekä ”uljas musta”) ja tietyt tupakkamerkit (vihjeet: ”filtterissä sijaitseva hemoglobiini sitoo  toksiinit ennen niiden pääsyä keuhkoihin” ja ”uskotko joulunjälkeiseen elämään?”).

Voittaja kuitenkin on sokeri. Sen valkaisuun käytetään Vegetarian Resource Groupin mukaan jauhettua hevosten ja lehmien luuta.

Tuomaristo…no heilläpä oli kiire vessaan. Jatketaan.

Another Prick On The Wall Is Fortunato eli Kolmannen Kotimaisen Nousu Ja Tuho-palkinto menee  Oxfordin Yliopiston All Souls-seuralle, joka on päättänyt lakkauttaa yhden sanan essee-kokeensa The New York Times-lehden mukaan.

All Souls on yliopisto-seura, johon päästäkseen pitää kirjoittaa 12 tuntia erilaisia esseitä kahden päivän ajan. Aiheet voivat olla sellaisia kuten ”onko viattomilla mitään pelättävää?”, ”eikö ilmaston lämpeneminen ole parempi kuin ilmaston kylmeneminen” ja ”jos orgiaan osallistuvat henkilöt pukeutuvat natsi-asuihin, muuttuuko tapahtuman moraalinen luonne?”.

Jos seuraan pääsi sisälle, älyllisen keskustelun lisäksi on mahdollisuus saada ilmainen asunto ja ylläpito seitsemäksi vuodeksi sekä 14 783 puntaa (n. 17 000 €) vuosittain.

Mutta ensin piti kirjoittaa esseitä ja varsinkin yhden sanan essee.

Yhden sanan esseen aiheena oli vuosittain vaihtuva sana, joka paljastettiin osallistujille paperilla, jossa oli vain tuo yksi sana.

Aikoinaan se oli niin merkittävä tapaus, että ihmiset kerääntyivät kuulemaan mikä sana oli sinä vuonna. Se on ollut ”tyyli”,  ”sensuuri”, ”hyväntekeväisyys”, ”lisääntyminen”, ”kaaos” ja ”armo”.

Mutta nyt tästä ollaan luopumassa, joten yhden sanan kunniaksi Liquido ja ”Narcotic”:

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: