Paranoidisti 00016

Nyt lukekaa tarkasti, sillä kirjoitan tämän vain kerran.

The New York Timesin artikkelin ”The 3 Facebook settings every user should check now” kertoo että jokaisen tulisi tarkistaa seuraavat kaksi (tiivistin juttua) asetusta:

1. Kuka saa nähdä asiat jotka jaat

Menkää käyttäjätili-kohdasta (oikea yläkulma) kohtaan ”Yksityisasetukset” ja ottakaa siellä kohta ”Kaveri, merkinnät ja yhteydet”. Siellä ovat tiedot mm. kavereista, parisuhteesta, kiinnostuksen kohteista jne.

Jokaisen vieressä on alasvetovalikko, josta voitte valita näkyvätkö tietonne kaikille, kavereiden kavereille vai friends only.

Kannattaa valita ”friends only”.

Te sanotte:  ”mitä väliä jos joku näkee minun tietoni, minulla ei ole mitään peiteltävää!”

Minä sanon: ”jos jätätte tietonne avoimiksi kaikille, identiteetti-varas voi viedä tietonne.

Siinä vaiheessa kun Suomen OIKEA suojelupoliisi tekee rynnäkön kämppäänne, ja vie teidät salaiseen vankilaan Kirkkonummella koska joku teidän tiedoillanne heiluva tyyppi on uhkaillut vääriä henkilöitä internetissä, palataan aiheeseen kumpi oli oikeammassa.”

2. Mitä Google saa tietää sinusta

Äskeisen asetuksen jälkeen, palattuanne ”Yksityisasetukset”-sivulle, menkää kohtaan ”Haku” ja ottakaa aukeavalta sivulta pois ruksi kohdasta ”salli”.

Jos ”salli”-kohdassa on ruksi, Google tai ihan mikä tahansa hakuohjelma voi tuoda nimellänne tehtävässä haussa esille tiedon mm. siitä että olette Facebookissa ryhmissä ”Jyrkkä kyllä turkistarhaukselle!” ja ”Kihlasormus ei ole este, vaan hidaste”.

Ei tarvinne vääntää rautakangesta mitä tuleva sokkotreffinne ja/tai työnantajanne tykkäisi saada tuollaisia juttuja selville.

Lisäksi jos haluatte, voitte myös muokata kohtaa ”Facebookin hakutulokset”, jossa määritetään näytetäänkö Facebookin sisäiset haut kaikille, kavereiden kavereille tai friends only.

Ps. Älkää lähettäkö enää viestiä, jossa Mark Zucerber pyytää tarkistamaan aktiivisuuteenne lähettämällä viestiä eteenpäin.

En usko että Facebookin omistaja oikeasti haluaisi ihmistä eroon ja toisekseen hän kirjoittaisi sukunimensä, joka on ZucKerberG, oikein.

Mainokset

6 Responses to Paranoidisti 00016

 1. Polga sanoo:

  Ja vältä menemästä koko Naamattuun – maailma pelastuu! ;D

 2. Zepa sanoo:

  Me ei täälläkään pelastuta kuulemasta, mitä sä tuumaat.

 3. ill. sanoo:

  done. pls rtf. itseasiassa tein tämän jo viime viikolla. koska fbystäväni ovat kahdella listalla laitoin lähes kaikki optiot vain toisen listan nähtäväksi. se on vähän monimutkaisempaa mutta minun kannaltani turvallisempaa. sisäiset haut taisi jäädä vapaaksi. muutan kun jaksan, jos silloin enää muistan O.o

  terkkuja pimenevästä pohjoisimmasta helsingistä.

  • Terveisiä takaisin täältä missä paikannimet käännetään suoraan ruåtsista…omituisesti.

   Ainoa ongelma noiden muutosten jälkeen on Googlen pellefanttimainen muisti: toisin kuin yleensä luullaan, Google ei etsi netistä. Sen sijaan Googlella on näitä huiman isoja serveritiloja (joista yksi siis tulee Suomeen), joiden tietokoneille on tallennettu verkkosivuja.
   Haku siis tapahtuu jo tallennetuista verkkosivuista eli poisto ei välttämättä auta.

   Vaikka Facebook ei siis levittelisikään enää, Google antaa kaikille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: