Facebookisti 00015

Jos tässä blogissa on tulevina hetkinä hiljaisuutta, niin se voi johtua kahdesta eri syystä.

Ensimmäisen syyn tiivistää Sofia Sotavalta locklit.org-sarjakuvablogissaan tällä merkinnällään.

Toiseen syyhyn pääsemme kirjoituksen lopussa, joka tänään poikkeuksellisesti on Facebookista eli 99,9%:a lukijoistani lakkasi juuri kiinnostamasta.

En ala saarnata siitä miksi siellä ei pitäisi olla tai miksi siellä tulisi olla (sanon vain että väärän valinnan tehneet palavat helvetissä).

Sen sijaan väitän että nyt kun se on tuotu kiljuen tähän maailmaan, joukossamme tulee aina olemaan jokin ihmiset yhdistävä ohjelma, joka vastineeksi haluaa yksityisyytenne ja aviosäätynne mainostajille uhrattaviksi.

Seuraavaksi numeraalinen esitys miksi:

1. Idea syntyy.

2. Idea saa tukea rahoittajilta, koska kaikki tykkäävät ideasta.

3. Idea kasvaa konkretiaksi, ja ideaa saa itselleen käyttäjiä.

4. Idea alkaa kasvaessaan vaatia materiaa ja sen saamiseksi tarvitaan lisää rahoitusta, mutta käyttäjät ovat tottuneet idean tarjoamaan ilmaiseen lounaaseen.

5. Ideaa saa apua rahoittajilta, mutta he alkavat kysellä mitä he oikein saavat idealta, kun käyttäjätkin saavat ilmaisen lounaan.

6. Idea lupaa että rahoittajat saavat siltä vastineeksi hyödykettä, vaikkapa mitä käyttäjät syövät ilmaisella lounaallaan.

7. Idea antaa rahoittajille käyttäjien lounas-tiedot, mutta käyttäjät eivät pidä tästä.

8. Idea yrittää selittää käyttäjille että oikeasti lounas-tiedot eivät ole niin merkityksellisiä, ja lounashan on kuitenkin ilmainen, joten mitä valittamista heillä oikein on?

9. Idea lakkaa kuuntelemasta käyttäjiä, koska rahoittajat kuitenkin ovat sen puolella ja sehän on tärkeintä. Näin jatkuu jonkin aikaa, kunnes…

10. Parempi Idea syntyy.

Tarinan opetus: lounas voi olla ilmainen, mutta kokki on sylkäissyt siihen ennen tarjoilua.

Lopuksi vielä toinen syy miksi tämä blogi saattaa hiljentyä.

Viime aikoina olen saanut Facebookissa kaveripyyntöjä ihmisiltä, joita en tunne, mutta joiden kanssa minulla on 1 >= yhteinen tuttava.

Uskoakseni tähän voi olla vain kolme syytä:

– 17.5.2010 klo 12.00 Facebook saavuttaa tietoisuuden. Ihmisten paritus toisilleen alkaa neljä minuuttia sen jälkeen. Seurustelu sellaisena kuin tunnemme loppuu.

– Kaverini kaveri lähetti vahingossa kaveripyynnön minulle.

– Kaverini kaveri on jollain kieron seksuaalisella tavalla ”kiinnostunut” yhteisestä kaveristamme. Hän kokee että kaikki muut Facebook-kaverit ovat esteenä sille, että kaverimme ei ole seksuaalisella tavalla ”kiinnostunut” hänestä.

Joten kaverini kaveri päättelee että mikäli hän ”hoitelee” (mielellään väkivaltaisen seksuaalisesti) kaikki muut kaverini kaverit, kaverini huomaa kuinka paljon kaverini kaveri tästä välittää, ja he voivat olla yhdessä.

Ikuisesti.

Kenenkään Facebookissa estämättä.

Ensimmäinen vaihtoehto on aika mielikuvituksekas, mutta olen nähnyt elokuvan jossa tapahtui jotain tuollaista.

Toinen vaihtoehto on se, mihin itse tulen vetoamaan.

Kolmas vaihtoehto EI TIETENKÄÄN ole se mitä toivon, MUTTA jos minusta ei kuulu mitään pitkään aikaan, minut on hoideltu (väkivaltaisen seksuaalisesti, ehkä, jos tuuri kävi).

Mainokset

12 Responses to Facebookisti 00015

 1. Polga sanoo:

  Jos tämä blogi hiljenee, sinut tullaan taatusti ns. hoitelemaan (ehkä ei kuitenkaan väkivaltaisen seksuaalisesti). Kaverini, Pikku-J, 204 cm, 148 kg, oli heti kiinnostunut ehdotuksesta, joten?

 2. Polga sanoo:

  En SILTI mene sinne, EN!!! enenenennenenen…

 3. Zepa sanoo:

  Vincent vois mennä. Vincent Malmi. Ooh. Mäkin rupeisin noin komean nimen kaveriks (jos siis olisin F***bookissa)

  • Tämä on Facebookin hienous. Se oikeasti haluaa vain himphampputietosi eli sähköpostin ja käyttäjätunnuksen sekä nimesi. Eli periaatteessa (ja usein käytännössä) FB:stä löytyy Max Powers und bulletz- tai Lång Strång-nimisiä henkilöitä.

   Tosin jos nimesi on Beta Yee, Patrick Lord tai Rowena Gay, niin BBC:n uutisen mukaan Facebookiin ei ole omalla nimellä asiaa.

 4. ill. sanoo:

  en tiiä millä nimellä olet fb:ssä, jos tietäsin yrittäsin päästä kaveriksesi.. mul on onneksi puolikas nimi joka on niin yleinen, tyyliin Eija Esimerkki tai Matti Mattinen, että fb:stä löytyy kymmeniä samannimisiä ja tästä maailmankolkasta varmaan tuhansia, niin että ellei ota profiiliani kunnolla syyniin niin ei voi tunnistaa minua siitä. jos siis tuntee minut blogista tai irl. vielä hämäävämpää on että normisti irl käytän koko nimeäni enkä vaan puolikasta. jouluna sukulainen googletti koko nimeni eikä löytänyt yhtään osumaa. jes. ja jos goole ei löydä minua, minua ei olemassa!

  • ill. sanoo:

   eka lause olikin tosi desperate O.o

  • Joku suomalainen taiteilija kiteytti nykymaailman menon minusta nerokkaasti:”jos jotain ei löydy googlella, se on undergroundia.”

   Onnittelut, olet undergroundia ja vastarinnan viimeinen liikkuva linnake 🙂

   Jos meikäläisen nimen googlettaa, niin ensimmäisenä tulee Facebook-tili ja sitten eräs yritys jossa olen mukana. Jee, se siitä varjoissa lukkimisesta…

 5. Polga sanoo:

  Minusta löytyy harvinaisen vähän tietoa ,DDDD Eikä sekään ole oikeaa *muahahahah*, että se siitä.

  • (Ompi pikkaisen kiirus….)

   Ei minustakaan netistä KAIKKI löytyvä info ole oikeaa: onneksi on ainakin yksi nimikaima sekoittamassa pakkaa. Itse asiassa meidät yhdistämällä saisi aika supermiehen, ainakin siis googlen tulosten perusteella…hmm…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: