Henkilökohtaisesti 00014

Aloitetaan kiitoksilla.

Kiitokseni Ogelin optiikalle uusista silmälaseista ja varsinkin hyvästä palvelusta.

Minulla oli pitkän aikaa ongelmia silmieni kanssa; niitä mm. särki koko ajan ja tuntui että viisi minuuttia  tietokone-monitorin tuijotusta tarkoitti kahta minuuttia horisontti- ja vertikaali-akselien sekoittumista.

Mutta Ogelin optiikassa osattiin silmientarkistuksen jälkeen sanoa että kyseessä on silmien väsyminen (lapset, lukeminen voi tehdä tämän teillekin. Pelatkaa siis konsolipelejä, älkääkä vaan koskeko kirjaan).

Kaikkein hienointa oli että ongelmaan oli ratkaisuna anti-fatigue-linssit. Niissä yläosa linsseistä on tarkoitettu kauas katsomiseen ja alaosa tarkentaa lähelle. Toisin kuin vanhoissa monitehoissa, näissä ei ole tarkkaa rajausta vaan siirtymä eri näköalueelle on huomaamaton.

Nyt pari päivää näitä käyttäneenä voin sanoa että toimivat. Tietenkin uudet silmälasit vaativat hetken totuttelua (en ole ennen tajunnutkaan miten isot käteni ovat), mutta jo nyt tuntuu huomattavasti selkeämmältä kuin ennen näiden saamista (oikeasti, varsinkin oikea käteni).

Mutta joka tapauksessa, suosittelen Ogelin optiikkaa.

Jatketaan pää-asialla.

Johdatuksena aiheeseen: aurinko yrittää tappaa minut. Saan auringonpistoksen nopeammin kuin te luette tämän lauseen loppuun asti ja siihen ei todennäköisesti mene kovinkaan kauaa aikaa, vaikka enhän minä tiedä kuinka nopeita te olette lukemaan ja saatatte olla pikaluku-kurssin kandidaatteja kenenkään tietämättä (sain auringonpistoksen sanan ”lukemaan” kohdalla).

Ongelmani on mitä laittaa päähän. Vaihtoehdot, sikäli kuin olen ne hahmottanut:

Lippis – toimii parhaiten teineillä tai kehäkolmosen ulkopuolella jos siinä lukee ”Hankkija”.

Pipo – toimii parhaiten viileillä hiphop-tyypeillä, tai niillä jotka eivät käsitä vuodenaikojen vaihtumista

Putkihuivi – toimii parhaiten niillä, jotka viettävät länsimaisen kulttuurin vihollisia vastaan taistelemiselta  liikenevän aikansa terassilla  tai heillä jotka ajavat moottoripyörillä kokeakseen edes kerran jotain isoa ja kovaa haarojensa välissä.

Katsotaanpa siis…Lippis: en ole teini,  ja lippa on minusta aina tiellä. Ja kun käännän sen taaksepäin, näytän siltä kuin häpeäisin että lakissa ei lue ”Hankkija”.

Pipo…kupliva ääni jonka kuulette päästäni liittyy höyryyn joka tulee korvistani. Seuraava.

Putkihuivi…tämä voisikin toimia, mutta ikävä kyllä olen nörtti. En ihan ilmiselvästi, mutta käytän tällaisia t-paitoja.

Nyt täytyy ajatella kokonaisuutta: putkihuivi toimii VAIN jos sinulla on brontosauruksen esinahkasta valmistetut buutsit, ryhävalaan esinahasta valmistetut housut, luontoystävällisestä väriaineesta (mielellään norjalaisen hevimetalli-bändin jäsenten verestä) tehty t-paita ja aurinkolasit joita ”edellinen omistaja ei enää tarvitse”.

Minulla on mokkanahkakengät, halpisfarkut, ja kai mainitsin tämänkin t-paidan?

Taidan pysytellä sisällä koko kesän, josta pääsemmekin viimeiseen kohtaan eli lopetukseen.

Tahdon tehdä selväksi että en ole rasisti. Ystäväpiirini on laaja huomattava iso olemassaoleva, ja siihen kuuluu monenlaisia ihmisiä. Kaikki eivät ole yhtä hyvännäköisiä kuin minä.

Melkein aina saapuessani huoneeseen tiedän olevani kaikkein hyvännäköisin. Kun kerron tämän ihmisille, he ovat innoissaan tästä ja lähtevät melkein heti kertoakseen sen muille ja sitten osoitellakseen minua. Toisinaan he vain kannustavat minua sanomalla ”ai, no kivat sulle” ja lähtevät levittämään sanaa. Olen siis tottunut viettämään aikaa vähemmän viehättävien ihmisten kanssa.

Mutta sovittaisiinko yksi juttu? Pidetään paidat päällä ulkona liikuttaessa.

Tiedän että joitain ihmisiä kiinnostavat muinaiset rauniot, mutta tällöinkin puhutaan arkkitehtuurista, ei ihmiskehosta.

Ymmärrän muidenkin halun olla katseiden kohteena, mutta jos vartalo on ohittanut kaksi pykälää sitten pisteen, missä mikään salaatinsyönti, lihansyönti tai elektrolyysi voisi enää auttaa, on aika mennä takaisin kaappiin ja ottaa sieltä vaatteet esille.

Henkilökohtaisesti en usko ulkonaliikkumiskieltoihin päiväaikaan, mutta jos ette kykene olemaan ulkona ilman vaatetusta, voisitteko harkita ruuan kotiinkuljetusta? Päätellen joistain tapauksista ainakin pizzan kotiinkuljetus on tuttua.

Loppuun vielä aiheeseen liittyvä musiikkivideo eli miten käy kun asioita puskee pikkaisen liian pitkälle: Moist ja ”push”.

Mainokset

12 Responses to Henkilökohtaisesti 00014

 1. Zepa sanoo:

  Esteettisessä katsannossamme löytyi taas yhteinen puronen ellei jopa virta: joo PLIIS pidetään ne PAIDAT PÄÄLLÄ ihmisten ilmoilla!! Mieluusti mun puolesta miehet saisivat pitää piilossa myös ne järkyttävät rumat valkoiset kanankoipensa. Mökillä eri asia, siellä voi olla niin rumana kuin ikinä tahtoo, mutta viattomia kaupungilla kulkijoita ei tarvii kiduttaa hikisillä vaatettamattomilla ulottuvuuksillaan.

  Ihan sama minkä verran tästä saarnaa, ei se vaan ikinä toimi…

  • Unohdin haamusääret kokonaan, mutta niistäkin samaa mieltä, kuten muustakin.
   Ihan sama miten ovat omalla takapihallaan/parvekkeella/nudistirannalla, mutta jos tullaan julkisille paikoille ja VARSINKIN jos tullaan kauppaan, niin länsimainen sivistysaate vaatii vaatteita.
   Minä ainakin tahdon syödä omenani ilman rintakarvoja.

   Mutta joo, kesäkissat ja yläosattomat ihmiset, vaikka miten niistä saarnaisi, niin Suomen suvi ei koskaan muutu.

 2. Tiina sanoo:

  ”en ole ennen tajunnutkaan miten isot käteni ovat”
  Haha, vai kätesi. Kuitenkin oikeasti olisit halunnut sanoa jotain muuta… 😉

  • Sinä siis luulet minun tarkoittavan jotain aivan toista sanoessani jotain muuta, kun sanon aivan jotain muuta kuin mitä tarkoitan?
   Hiljaa siellä takarivissä, Freud.

   Ei, kyseessä on vain Albert Einsteinin tarkemmin esittelemä universumin kaareutuminen omassa miniuniversumissani; kestää hetken aikaa kun silmät uskovat että ulos mentäessä maailma ei tee L-mutkaa oikealle.
   Mutta se menee aina ohi, ja tajuan sitten pienuuteni eikun siis miten maailma oikeasti kaartuu.

 3. Polga sanoo:

  Minusta myös naiset saisivat pitää paidan päällänsä, HIHALLISEN paidan (juu nou Alli?)!

  Monitehot täälläkin alkutestauksessa ,D Juu, en tiennytkään, että tekstistä ruudulle voi olla noin tarkka näkyvyys :0

  Molemmat T-paidat ovat loistavia, mutta erinäisistä syistä nro 2 alkoi hekotuttaa. Tarttiskohan ostaa Belgarionille – no, ei se enää toimisi. Täysverinen nörttihän se. Ostin sille Downloading schizofrenia -paidan sekä On rumaa tuijottaa -paidan sitten…

  Minä olen pitkään jo ollut ”Pidä Suomi siistinä – pysy kotona” -yhdistyksen jäsen!

  • Suomalainen muotoilu on sellaista muumipeikkomaista, että oikein välillä panee miettimään onko pitkä ja kylmä talvi muokannut meistä tällaiset, vai onko täällä tarkoituksella pitkä kylmä talvi että ei tarvitse tuijotella kenenkään paljasta pintaa sille kuulumattomilla asutuksen alueilla…

   Minäkin oikeasti hämmästelen näiden lasien kanssa miten tarkasti voi parhaimmillaan nähdä ruudun tekstillä. Se tietenkin auttaa kun ei tarvitse sulkea silmiä koko ajan koska niihin sattuu >.<

   World of Dorkcraft-paitoja sekä paljon muuta masentavaa saa Despair inc.:in kotisivuilta.
   Itse tykkään tästä paidasta, mutta pahus kun dollari on nykyisin niin ikävässä suhteessa euroon…

   Mutta jos rahasta ei ole pulaa, osta xkcd-storesta Belgarionille vaikka Linux cheat-t-paita.

 4. Polga sanoo:

  Aika hyviä paitoja! Kai mullekin jostain löytyis DOS-paita. Kun hain tuota duunia ja kyseltiin atk-meriittejä, kehuin DOS-taustaani ja toinen haastateltava oli Äimän Käki ,D

  Hmph, eihän se kai ois paha hinta toisaalta. Saiskohan näitä jotenkin vedätettyä UK:sta tai jostain muualta. Lähdenkin tutkimaan asiaa, kun se on NIIN tärkeä. Asiat tärkeysjärjestykseen!

 5. Polga sanoo:

  Jooooo, mä löysin tuon ja pari muutakin sivustoa Juuropasta. Tarttee miettii =D

 6. […] Termostaattori iloitsee uusista silmälaseista: “Kiitokseni Ogelin optiikalle uusista silmälaseista ja varsinkin hyvästä palvelusta. […]

 7. ill. sanoo:

  entäs kalastajan hattu? (pienilierinen kangaspala) kaveri käyttää tällaista putkihuivin kanssa ja hyvin toimii. minulla on itse(vanhoista kalsareista leikattu)tehty pölymaski jota voi käyttää putkihuivina, esim mustan hupparin kanssa (huppu päässä tietysti), ja olen myös harkinnut että neulon harmaasta pörrölangasta ”putkihuivin” talveksi.. ..koska se on siinä mielessä kätevä että tuuli ei voi puhaltaa sitä minnekään niinkuin tavallisen kaulahuivin kanssa (päät roikkuu aina selässä) ja koska olen hankkinut jo langan.

  p.s. täällä on ihan pimeää.

  • Hmmmmmmm.
   Aluksi vierastin ajatusta kalastajanhatusta (minusta ne sopivat parhaiten floridalaisille eläkeläisille ja kalastajille) MUTTA ehdotuksessasi YHDISTÄÄ se putkihuiviin on jotain…je ne sais quoi.
   Varjelee auringolta, mutta ei ole tiellä…siinä on jotain uutta ja vanhaa…se on sen verran erikoinen että siihen ei varmaan törmää ihan heti…Kyllä, taisimme löytää voittajan.

   Kiitos 🙂

   Ps. Ylistys pimeälle, se antaa meille suojan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: