Job 2.0

Ensimmäisenä hän huomasi että tietokoneen näyttöön ei tullut kuvaa.

Kummallista, hän mietti. Onkohan tässä jotain vikaa?, oli seuraava ajatus, jota seurasi toiminta, kun hän alkoi tarkistaa kaapeleita.

Mikään ei kuitenkaan tuntunut olevan löysällä tai rikki. Näyttöön ei kuitenkaan tullut kuvaa, joten hän pakkosammutti tietokoneen.

Vaati vielä viisi samanlaista pakkosammutusta ennen kuin näyttö heräsi henkiin.

Toinen, vanhempi tietokone näytti heti kuvan. Sitä ei kuitenkaan voinut enää käyttää teknisten rajoitteiden vuoksi.

Töihin mennessä öky-mersu melkein ajoi hänen päälleen jalkakäytävällä. Hän sivuutti tapahtuneen miettimällä kuinka taksi näköjään on maantien ja muidenkin teiden ässä.

Töissä hän kysyi viisaammilta neuvoa näytön suhteen. Se on kaapeli, hänelle kerrottiin. Se on jotenkin vääntynyt, kääntynyt, pyörinyt tai hyörinyt, noita näkee päivittäin, ota tuosta uusi.

Kotona näyttökaapelin vaihto todellakin auttoi, monitori toimi normaalisti.

Seuraavaan aamun asti ainakin. Sitten se aloitti taas saman vastaanhangoittelun, eikä näyttänyt mitään ennen kuin vasta monen uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Johan nyt, hän tuumasi, onpas ihme juttu.

Vanhaan tietokoneeseen tuli edelleen kuva moitteetta.

Töissä hän kävi taas tauollaan viisaampiensa luona. Viisaat totesivat kuin yhdestä äänestä: no sitten se on näytönohjain joka on rikkisärkipoikki, kokeile tätä uutta.

Mutta se ei ollut näytönohjain. Monitori näytti vaihdonkin jälkeen vain siihen tuijottavan hölmistyneen ilmeen eikä muuta. Tähän asiaan ei nyt kuitenkaan voinut kiinnittää enempää huomiota, kaapista oli ruoka loppunut.

Kaupassa ei tapahtunut mitään ihmeellistä halpojen hintojen lisäksi, kauppareissun hinnaksi tuli vain 9,99 €.

Näyttö ei ollut muuttunut toimivaksi kauppareissun aikana. Ainoa uutuus oli se, että nyt myöskään langaton verkko ei suostunut toimimaan. Ei vaikka hän kuinka kokeili kaikkia tuntemiaan it-ratkaisuja.

Voisiko vika olla itse näytönohjaimen tietokone-väylässä? Mitä jos näytönohjaimen kokonaan poistaisi yhtälöstä, ja käyttäisi tietokoneen omaa näytönohjainta? Se voisi auttaa.

Se ei auttanut, näyttö pysyi pimeänä ja tummana, kuvastaen korjaajansa mielenmaisemaa.

Ikään kuin ilkkuen tilannetta toiseen tietokoneeseen tuli edelleen kuva, vaikka sen käynnisti miten usein uudestaan.

Seuraavana päivänä töihin mennessä punaisia päin tullut kauhakuormaaja ajoi melkein hänen päälleen. Kuski näytti vielä kansainvälistä ”soo-soo, kun isot hevoset pieree, silloin ei voi muuta kuin puristaa nenää”-merkkiä ohimennessään.

Ei se mitään, hän ajatteli, otin rekisterinumeron ylös ja ilmoitan kauhakuormaajan myöhemmin varastetuksi.

Töissä hänen ajatuksissa oli vain näyttö. Syynä ei ollut kaapelointi. Syynä ei ollut näytönohjain. Edes tietokoneen oma näytönohjain ei auttanut. Vian täytyy olla siis emolevyssä, mikä merkitsi joko kalliin uuden osan ostamista tai kokonaan uuden tietokoneen hankkimista.

Hän kysyi mielipidettä viisaammiltaan, jotka lupasivat myydä hänelle (lähes) uuden(veroisen) tietokoneen halvalla.

Kotiin päästyään hän oli iloinen. Kunhan hän vain saisi ystävänsä tuomaan uuden tietokoneen autolla, ja siirtäisi kaikki hyvät osat uuteen tietokoneeseen, asentaisi käyttöjärjestelmän uudestaan jne. jne., hänellä olisi taas toimiva kone.

Naureskellen hän laittoi koneen päälle ja valmistautui uudelleenkäynnistysrumbaan…näyttö alkoi toimia heti. Hän sammutti koneen. Näyttö toimi heti. Vaikka hän toisti tekonsa kuinka usein, näyttö alkoi toimia heti.

Jopa langaton verkko, joka oli vastustellut parin päivän ajan, toimi kuin unelma. No mutta, no mutta, no mutta, hän ajatteli, huomenaamulla se ei kuitenkaan toimi taaskaan, tein ihan oikein kun ostin uuden koneen.

Se toimi huomenaamulla.

Hän ei enää jaksanut pidätellä patoutuneita tunteitaan vaan tuhahti ääneen: PERKELE MINKÄ TEIT!!

Jossain muualla, samaan aikaan:

– Tästä taisi tulla piste minulle.

– Eikä, tuo oli epäreilua, se ostoskuitti oli liian selvä vihje.

– Ai nytkö se on epäreilua? Entäs kun ristiinkytkentä koneessa aiheutti ongelmia?

– No joo joo, seuraavaa peliin. Kuka?

– Otetaan vaikka…tuo.

– Se on ostanut uuden iPadin. Tästä tulee vielä  niiiiin hauskaa…

Mainokset

4 Responses to Job 2.0

 1. Polga sanoo:

  Ehhehehh. Luin tämän jo aikaisemmin, kävin tsekkaamassa pari asiaa ja luin uudestaan. Selvähän se, PERKELE pelaavat pelejään ihmisillä (kuten meikäläisellä eilen…. nyt tiedän ketä syyttää)?
  Muahhahah, kovin on tutun oloista kyllä!

  • Nyt se ärkeleen näyttö on toiminut jo kolme päivää putkeen (jos käynnistän ensin tietokoneen ja sitten vasta näytön).

   Eli nyt sitten on KOLME tietokonetta, joista yhtä käytän ja kahta en oikein voi koska niissä on vain rungot ja toisessa ei edes käyttöjärjestelmää.
   Alkavat perhanat muistuttaa lisääntymistahdissaan parittomia sukkiani.

   Jätin jutusta muuten pois yhden päivän, jolloin oikeasti kaikkialla tuntui olevan banaaninkuoria (?!) Se oli jo vähän liian Fellinimäistä.

 2. Polga sanoo:

  Älä viitsikään puhua *häpeää*… Mulla on kesken yhden vanhan läppärin tyhjääminen ja muuttaminen Linux-vetoiseksi. Ikuisuusrojekti.

  Joka aamu muuten pelkään, että tämän läppärin näyttö tilttaa. Ja tiedäthän sen, mitä silloin on tehtävä?

  • Yksi minun ikuisuusprojekteistani onneksi muuttuu varmaan pian todellisuudeksi. Joskin ei tietenkään minun toimestani, mutta siitä sitten enemmän jos/kun se toteutuu.

   Jos läppärin näyttö tilttaa, on hankittava verkkokalastuslupa, soutuvene sekä verkko jonka solmuväli on 13-100 mm ja korkeus 1,5-6 m, sillä sitä läppäriä voi käyttää enää verkonpainona.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: