Henkilökohtaisesti 00013

Meille on valehdeltu: oikeasti sosialismi oli kilpikonna ja kapitalismi oli jänis.

Jos me eläisimme oikeasti markkinataloudessa, vapaudella olisi hinta. Se koostuisi valtion sinuun syntymästäsi lähtien panostamista varoista.

Siis summa joka tulee kun lasketaan yhteen terveydenhoito, koulutus, osuutesi valtionvelasta, poliisikyyti 15-vuotiaana ekan kännin jälkeen kotiin, Yleisradion kesäkumit,  jne.

Maksaisit tiettyyn pisteeseen asti normiveroja, kunnes sanoisit että haluat pois systeemistä.

Sen jälkeen lyhentäisit vain tätä yhtä summaa, ja heti kun se on maksettu: salut, et encore merci pour le poisson.

Sitten voit muuttaa vaikka keskelle Kirkkonummea, jossa ainoa huolesi on se että zombien ylösnousun alkaessa voit luottaa vain itseesi, hirvikivääriisi ja miinakenttään mustaherukkapensaiden ympärillä.

Ja jos käyttäisit ”ulospääsysi” jälkeen esim. terveyspalveluja, käyttäisit niitä yksityisellä puolella ja maksaisit siitä kovemman hinnan.

Mutta ei. Me elämme sosiaalisessa yhteiskunnassa, joka sosialisoi sinut sosiaalisella liimalla kiinni sosiaalisuuteen.

Maksat progressiivisia veroja koko ikäsi, raadat kaikki päivät ja juuri kun luulet että näet valon pakotunnelin päässä, yhteiskunta keksii oravanpyörän uudestaan.

:huokaus:

Millainen teidän työpäivänne oli?

Mainokset

10 Responses to Henkilökohtaisesti 00013

 1. Alcinoe sanoo:

  Kiitos kysymästä. Minä pakenin Blogistaniaan. *virn*

  • Yritin tarkistaa joko viimeinkin joku olisi perustanut ”hitot äänistä päässäni, äänet puhelimen toisessa päässä saavat minut murhanhimoisen raivon valtaan!”-tukiryhmän puhelinvaihteessa työskenteleville, mutta en löytänyt sellaista.

   Täytyy siis tyytyä Drew Carey show’ssa esiteltyyn ratkaisuun:”Oh, you hate your job? Why didn’t you say so? There’s a support group for that. It’s called EVERYBODY, and they meet at the bar.”

 2. Zepa sanoo:

  Parempi kun ei muistele liian tarkkaan.

  • Silmiä (oikeasti) särkee, asiakkaat kiukuttelevat kuin sokerihumalassa olevat uhmaikäiset korvaan…jos joku tulisi vielä hakkaamaan paljasta selkääni saunapyyhkeellä joka on liuotettu chili-kastikkeessa, niin loputkin aistini turtuisivat ja sitten voisin sanoa että on keskimäärin kaikilta osin yhtä hyvä olla.

 3. Kaisa sanoo:

  Baarissa olisi kyllä kiva käydä pitkästä aikaa. Itse jäin sairaslomalle hetki sitten, kun polvien takia itkuhuutoa pääsi kymmenen minuutin välein. Puolen tunnin välein sen olisi vielä kestänyt.

  • Minulta pääsee itkuparku…no itse asiassa koko ajan: silmät kyynelehtivät tänään jatkuvasti. Viikonloppu menee varmaan sängyn alla piilotellessa auringonvaloa (kai mainitsin valonherkkyyden?)

   Mutta itsekin polvivamman aikoinaan kokeneena luovutan ”kummalla menee huonommin”-palkinnon sinulle.

 4. Kaisa sanoo:

  Kiitos, mutta ei kiitos. Minä sentään näen virkata ja katsoa elokuvaa/mirrejä sohvalla oikein mukavasti. Onneksi on luvattu sateista viikonloppua, niin ei ihan koko ajan tarvitse sinunkaan siellä sängyn alla oleilla.

  Toisaalta täällä on nyt kyllä viisi lasta, että tekisipä mieleni tunkea itsekin sinne.

  • En voi olla pohtimatta millainen maailmasta tulee muutaman vuosikymmenen jälkeen, kun tälläkin hetkellä kaikki yritetään saada mahdollisimman pienksi ja ubiikiksi (aina saatavilla).
   Minun tilanteeni aiheutti pelkästään pienen tekstin tuijottaminen ruudulta ja kirjoista (silmät rasittuivat lopullisesti), ja lohduttavan optikon esitteen mukaan jo 60% 16-40-vuotiaista kärsii tästä.

   Mitä jos maailma jakaantuu kahteen osaan: niihin joilla oikeasti oli parempaa tekemistä kuin tuijotella tv:tä tai lukea kirjoja, ja sitten niihin, joilla taas ei ollut.
   Ja sitten se toinen osa menisi maan alle missä olisi aina pimeää sekä viileää, ja toinen osa jäisi maanpinnalle valoon.

   Sen toisen osan nimi voi olla vaikka norlokit (”no real opportunities” lyhennettynä, koska ne eivät koskaan osanneet muuta kuin hakkeroida ja vääntää englanninkielisiä lyhenteitä) ja sen toisen vaikka evoit (”elämän voittaneet”, koska ne ikäänkuin saivat elämän palkinnokseen).

   Tuosta voisi muuten joku saada jonkun tarinan aikaiseksi…heitetään vielä mukaan vaikka joku aikamatkustaja, nin tuo oikeasti voisi olla aika legendaarista tavaraa…

 5. Waldorf sanoo:

  Voit lyhentää velkalistaasi. Taitaa SPR ja RFSU kustantaa kumit. Eri asia sitten, mitä Yle budjetoi niiden puffaamiseen…

 6. Tämä on oikeastaan pelottava uutinen: Nettisivujensa mukaanRFSU harrastaa mm. ”mielipiteenmuokkausta”.

  Aivopestäänkö siis kaikki alapäällään ajattelevat?

  Voi. Hyvä. Aika.
  Nyt ymmärrän kaiken…miksi me miehet ajattelemme seksiä niin usein…Miksi me emme pysty ajattelemaan yhtä aikaa molemmille päillä…miksi äänestin vihreitä…se kaikki käy nyt järkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: